Imate li račun?

 •   Personalizirani sadržaj
 •   Proizvodi i podrška

Treba vam račun?

Kreiraj račun

Sažetak online Izjave o privatnosti kompanije Cisco

Centar za povjerenje i transparentnost

Kompanija Cisco je posvećena održavanju jake zaštite za naše klijente, proizvode i kompaniju. Vjerujemo u izgradnju i održavanje povjerenja, smanjenje rizika i jednostavno ispravno postupanje.

Online Izjava o privatnosti kompanije Cisco i ovaj sažetak se primjenuju na internetske stranice kompanije Cisco i na internetske stranice naših podružnica koje su povezane s Izjavom.

Cisco poštuje i posvećen je zaštiti vaših ličnih podataka. Naše izjave o privatnosti odražavaju trenutne globalne principe i standarde o rukovanju ličnih podacima - obavijestima i izboru u pogledu upotrebe podataka, pristupu podacima i cjelovitosti, sigurnosti, daljnjem prenosu i provedbi/nadzoru. U nastavku se nalaze neki istaknuti dijelovi naše Online Izjave o privatnosti.

Lični podaci

 • Lične podatke sakupljamo zbog različitih razloga, kao što su obrada vaše narudžbe, dostavljanje letaka na koje ste se pretplatili, slanje marketinških saopćenja, personalizacija vašeg iskustva ili u vezi sa+ prijavom za posao.
 • Obavijestit ćemo vas o svrsi sakupljanja ličnih podataka kada ih sakupljamo od vas te ćemo ih sačuvati da bismo ispunili svrhe za koje su sakupljeni ili kako se to zahtijeva primjenjivim zakonom ili za zakonske svrhe.
 • Podatke koje sakupimo od vas možemo kombinirati s podacima koje pribavimo od drugih izvora da bismo poboljšali ukupnu tačnost i potpunost te da bismo bolje uskladili naše interakcije s vama.
 • Također možemo sakupiti podatke koji se odnose na vašu upotrebu naše internetske stranice upotrebom raznih tehnologija, uključujući kolačiće.

Obavijest i vaši izbori u pogledu upotrebe podataka

 • Vaše ćemo lične podatke koristiti za svrhe za koje su sakupljeni te ih nećemo koristiti za druge svrhe bez vašeg prethodnog odobrenja.
 • Tražit ćemo vaše dopuštenje prije nego podijelimo vaše lične podatke s trećim stranama za bilo koje svrhe koje se razlikuju od svrhe za koje ste nam te podatke pružili ili kako je drugačije navedeno u našojOnline Izjavi o privatnosti.
 • Za informacije u pogledu upotrebe naše internetske stranice možete isključiti kolačiće u vašem pretraživaču.

Pristup podacima i cjelovitost

 • Da biste ažurirali svoje lične podatke i preferencije o obavijestima, kontaktirajte privacy@cisco.com ili posjetite internetsku stranicu specifičnog proizvoda ili usluge.

Sigurnost podataka

 • Posvećeni smo zaštiti vaših ličnih podataka od neovlaštene upotrebe ili otkrivanja.

Daljnji prenos

 • Kao globalna kompanija, možemo prenijeti vaše lične podatke u kompaniju Cisco u Sjedinjenim Američkim Državama, u bilo koju podružnicu kompanije Cisco ili trećim stranama koje djeluju naše ime, a koje su smještene izvan države u kojoj su podaci sakupljeni i gdje se standardi zaštite podataka mogu razlikovati.
 • Vaše lične podatke ne prenosimo trećim stranama osim ako te treće strane ne obećaju da će za podatke omogućiti isti nivo zaštite kao i mi.

Važni podaci

 • Slijedimo politike privatnosti i prakse zaštite podataka ne samo da bismo poštovali zakone nego i da bismo zaslužili vjeru i povjerenje u kompaniju Cisco.
 • Cisco je prethodno certificiran prema okviru Sigurne luke između SAD-a i EU i prema okviru Sigurne luke između SAD-a i Švicarske kako je utvrdilo Ministarstvo trgovine SAD-a (U.S. Department of Commerce) u pogledu sakupljanja, upotrebe i zadržavanja ličnih podataka iz država članica Europske Unije i Švicarske, iako se ne oslanja na odredbe Sigurne luke da bi bila usklađena sa zakonima EU. Cisco potvrđuje da se pridržava principa privatnosti sigurne luke u pogledu obavijesti, izbora, daljnjeg prenosa, sigurnosti, cjelovitosti podataka, pristupa i provedbe. Nakon odluke Europskog suda pravde od 6. oktobra 2015. u pogledu valjanosti Sigurne luke te u svjetlu regulatornih okvira koji se razvijaju, Cisco može, s vremena na vrijeme, učestvovati u drugim okvirima koje su odobrila relevantna regulatorna tijela.
 • Cisco obavezujuća poslovna pravila – kontrolor (BCR-C) omogućuju da prijenos ličnih podataka koje kompanija Cisco napravi širom svijeta bude odgovarajuće zaštićen.

Reference

Da biste saznali više o našim praksama privatnosti, pogledajte potpunu verziju Online Izjave o privatnosti kompanije Cisco.

Zadnje ažuriranje: maj 2018.

Izjava o privatnosti

Potpuna verzijaKako da nas kontaktirate

E-pošta: privacy@cisco.com

Poštanska adresa: Cisco Systems, Inc.
Odjel za pravne poslove
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 SAD