Har du en konto?

 •   Tilpasset innhold
 •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Ciscos erklæring om personvern på nettet

Senter for tillit og innsyn

Cisco forplikter seg til å beskytte både kundene, produktene og selskapet. Vi har tro på å bygge og ivareta tillit, redusere risiko og simpelthen gjøre det rette.

Cisco Systems, Inc. og tilhørende datterselskaper (samlet omtalt som «Cisco») forplikter seg til å ivareta personvernet ditt og levere ¬¬en positiv brukeropplevelse for nettstedene, produktene og tjenestene våre («løsningene»).

Personvernerklæringen gjelder for Cisco-nettsteder og -løsninger som kobler til eller refererer til denne erklæringen, og beskriver hvordan vi behandler personopplysninger, alternativene dine angående innsamling, bruk og tilgang samt hvordan du oppdaterer og korrigerer personopplysningene dine. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger kan gis i tilbudsbeskrivelser, datablad for personvern eller andre varsler før eller på tidspunktet dataene samles inn. Enkelte Cisco-nettsteder kan ha egen personverndokumentasjon som beskriver hvordan vi håndterer personopplysninger spesifikt for disse nettstedene eller løsningene. I den grad et spesifikt varsel for en nettside eller løsning motstrider med denne personværnerklæringen, skal et slikt spesifikt varsel kontrollere.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er all informasjon som kan brukes til å identifisere en person. Dette kan omfatte navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, påloggingsinformasjon (kontonummer, passord), informasjon om kontoer i sosiale medier eller betalingskortnummer.

De kan også omfatte enhetsidentifikatorer, data og telemetri (som f.eks. IP- eller MAC-adresse) når slike data kobles eller knyttes til en persons enhet.

Hvis vi knytter andre data til dine personopplysninger, håndterer vi de tilknyttede dataene som personopplysninger.

Innsamling av personopplysninger

Vi kan samle inn data, inkludert personopplysninger, om deg når du bruker nettstedene og løsningene våre og samhandler med oss. Vi samler også inn personopplysninger fra pålitelige tredjepartskilder og bruker tredjeparter til å samle inn personopplysninger på våre vegne.

Vi samler inn opplysningene dine av en rekke forretningsårsaker, blant annet for å kunne gjøre følgende:

 • Behandle bestillingen din, inkludert betalingstransaksjoner.
 • La deg abonnere på nyhetsbrevet vårt.
 • Sende og behandle markedsførings kommunikasjon og preferanser.
 • Opprette en konto.
 • Klargjøre nettsteder og løsninger og aktivere bruken av visse funksjoner.
 • Personalisering og forbedring av brukeropplevelse og løsninger.
 • Gi god kundestøtte.
 • Behandle jobbsøknader.
 • Administrere utdanning, testing og sertifikater på nett.

Vi, og tredjepartene vi samarbeider med, kan kombinere informasjonen som samles inn fra nettstedene og løsningene våres fra deg over tid med informasjon vi har fått fra andre kilder. Dette hjelper oss med å forbedre nøyaktighet og fullstendighet, og lar oss bedre skreddersy vår interaksjon med deg.

Hvis du velger å gi Cisco personopplysninger tilhørende en tredjepart (slik som navn, e-post eller telefonnummer), bekrefter du med dette at du har tredjepartens tillatelse til å dele disse opplysningene. Eksempler inkluderer videresending av referanse- eller markedsføringsmateriell til en venn eller sending av jobbhenvisninger. Tredjeparter kan avslutte abonnementet på fremtidig kommunikasjon via koblingen i den første meldingen eller ved å klikke her. I enkelte tilfeller kan Cisco og tredjeparter samle inn data automatisk gjennom informasjonskapsler, nettlogger, nettsporere og andre lignende funksjoner. Denne informasjonen brukes til å bedre forstå og forbedre brukbarheten, ytelsen og effektiviteten til nettstedet eller løsningen og bidra til å tilpasse funksjoner, innhold eller tilbud for deg. Les avsnittet Informasjonskapsler og annen nett-teknologi nedenfor for å få mer informasjon.

Bruk av personopplysninger

Vi kan bruke personopplysningene dine for å drive og bidra til sikre sikkerheten til forretningen vår, levere, forbedre og tilpasse nettsteder og løsninger, sende varsler, markedsføringsmateriale og annen informasjon, samt til andre legitime formål så lenge disse er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Dette er noen av måtene vi kan bruke dine personopplysninger på:

 • Levere en forespurt løsning.
 • Analysere, støtte og forbedre nettstedene og løsningene våre og nettopplevelsen din.
 • Tilpasse nettsteder og løsninger, nyhetsbrev og annen kommunikasjon.
 • Administrere og behandle opplæring og sertifiseringseksamer.
 • Behandle forholdet ditt til, og samhandlingene dine med, Cisco.
 • Sende informasjon til deg, direkte fra Cisco eller via partnere, for eksempel i tilknytning til markedsføring eller kundetilfredshet.

Du kan endre kommunikasjonsinnstillingene dine når som helst. Se Dine alternativer og valg av kommunikasjonsinnstillinger nedenfor.

Tilgang til og riktigheten av dine personopplysninger

Vi trenger din hjelp for å sikre at personopplysningene dine er riktige og oppdaterte til enhver tid. Du har en rekke alternativer for å få tilgang til, korrigere, skjule eller slette personopplysningene dine:

 • Du kan se eller redigere personopplysningene dine for Cisco.com og innstillingene dine på nettet via Ciscos verktøy for profiladministrasjon.
 • Enkelte Cisco-enheter kan fungere eller anses som «datakontrollører». Når en Cisco-enhet fungerer som datakontrollør, er dine rettigheter til å få tilgang til og be om endring eller deaktivering underlagt personvernlovene som gjelder for denne Cisco-enheten, som beskrevet i dokumentasjonen for den spesifikke løsningen.
 • Hvis du trenger ytterligere hjelp, eller hjelp med tilgang til, korrigering av, skjuling av eller sletting av personopplysningene dine, kan du ta direkte kontakt med oss. Vi gjør en stor innsats for å imøtekomme rimelige forespørsler om tilgang til, oppdatering, sletting, skjuling eller korrigering av dataene. Vi svarer på henvendelser innen 30 dager. Hvis vi ikke kan imøtekomme forespørselen din eller trenger mer tid, forklarer vi hvorfor.
 • I noen omstendigheter kan noen Cisco-enheter opptre eller anses som «databehandlingsansvarlige». Når en Cisco-enhet fungerer som en databehandlingsansvarlig og du vil utøve dine rettigheter til å få tilgang til og be om endring, skjuling eller deaktivering, vil Cisco rette deg til datakontrolløren under de gjeldende lovene for databeskyttelse.

Dine alternativer og valg av kommunikasjonsinnstillinger

Vi lar deg velge hva du ønsker å motta, fra et stort utvalg av informasjon knyttet til virksomheten vår, programmene, nettstedet og løsningene våre. Du kan administrere innstillingene dine for kommunikasjonen ved bruk av de følgende metodene:

 • Ved å følge instruksjonene inkludert i markedsførings-e-poster fra oss for å slutte å motta denne typen e-poster.
 • Ved å fylle ut og sende inn dette skjemaet eller ved å kontakte oss via post til: Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Sørg for å ta med navn, e-postadresse og bestemt, relevant informasjon om typen informasjon du ikke lenger ønsker å motta.
 • For tekstmeldingstjenester (SMS-tjenester) kan du svare på en tekstmelding du har mottatt, med «STOP», «END», eller «QUIT».

Disse valgene gjelder ikke for tjenestevarsler eller annen obligatorisk informasjon som anses som en del av enkelte programmer, nettsteder og løsninger som du muligens kommer til å motta med jevne mellomrom, med mindre du slutter å bruke programmet, nettstedet eller løsningen i henhold til gjeldende vilkår. Med din tillatelse kan vi dele personopplysningene dine med Ciscos forretningspartnere eller selgere, slik at de kan dele informasjon om nettsteder, programmer, produkter eller tjenester du kanskje kan ha interesse av. Klikk her for å velge bort denne typen videreformidling fra Cisco til tredjeparter for markedsføringsformål.

Gjennom å bruke nettstedene og løsningene våre eller gjennom å oppgi personopplysninger godtar du at vi kan kommunisere med deg elektronisk om sikkerhet, personvern og administrasjonsspørsmål tilknyttet din bruk. Hvis vi f.eks. oppdager et sikkerhetsbrudd i systemene våre, kan vi forsøke å varsle deg gjennom å legge ut et varsel på nettstedene våre, ved å sende deg en e-post eller ta kontakt på andre måter.

Deling av personopplysninger

Vi kan dele personopplysningene dine med tredjeparter i forbindelse med vår forretningsdrift for å levere, forbedre, sikre og tilpasse våre nettsteder og løsninger, sende markedsføringsmateriale og annen informasjon knyttet til virksomheten vår, samt til andre legitime formål så lenge disse er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning eller med din tillatelse.

Vi kan dele dine personopplysninger på følgende måter:

 • Innenfor Cisco og våre andre verdensompennende datterselskaper for databehandling, f.eks. markedsføring, virksomhet, sikkerhet, nettsteds- eller løsningsfunksjon eller oppbevaring.
 • Med Ciscos forretningspartnere eller selgere, slik at de kan dele informasjon med deg om produktene eller tjenestene de tilbyr. For å velge bort denne typen videreformidling fra Cisco til tredjeparter for markedsføringsformål kan du klikke her.
 • Med forretningspartnere, tjenesteleverandører, autoriserte tredjepartsagenter eller entreprenører for å levere eller muliggjøre en ønsket løsning, tjeneste eller transaksjon. Dette omfatter, men er ikke begrenset til følgende: behandling av bestillinger eller kredittkorttransaksjoner, vertsfunksjon for nettsteder, seminarregistrering, hjelp til salgsrelatert arbeid eller ettersalgstøtte, samt levering av kundestøtte.
 • I forbindelse med, eller under forhandlinger om, eventuelle sammenslåinger, salg av selskapets eiendeler, konsolidering eller restrukturering, finansiering eller oppkjøp av hele eller deler av vår virksomhet av eller til et annet selskap.
 • Som svar på en informasjonsforespørsel fra en kompetent myndighet eller tredjepart i tilfeller der vi mener videreformidling står i henhold til, eller på andre måter kreves av gjeldende lovgivning, forskrifter eller juridiske prosesser.
 • Med rettshåndhevende tjenestepersoner, offentlige myndigheter eller andre tredjeparter slik det er nødvendig for å etterfølge rettslige prosesser eller krav for nasjonal sikkerhet, beskytte Ciscos rettigheter, eiendom eller sikkerhet, samt Ciscos forretningspartnerne, deg, eller andre slik det kreves av gjeldende lovgivning.
 • I samlet, anonymisert og/eller deidentifisert form, slik at dataene ikke kan brukes til å identifisere deg.
 • I andre tilfeller der vi varsler deg og du samtykker til delingen.

Beskyttelse av personopplysninger

Vår intensjon er å beskytte personopplysninger betrodd til oss, og å behandle disse på en sikker måte i henhold til denne personvernerklæringen. Cisco bruker fysiske, administrative og tekniske sikkerhetsmetoder som er ment å beskytte dine personopplysninger fra utilsiktet eller uautorisert ødeleggelse, tap, endring, uautorisert videreformidling eller tilgang. Kontraktene våre krever også at leverandørene vi samarbeider med, beskytter slik informasjon fra utilsiktet eller uautorisert tilgang, tap, endring, uautorisert videreformidling eller tilgang. Internett kan imidlertid ikke garanteres å være 100 % sikkert, og vi kan ikke forsikre eller garantere sikkerheten av personopplysninger du gir.

Fortsatt oppbevaring av personopplysninger

Vi oppbevarer dine personopplysninger slik det er nødvendig for å oppnå formålene som dataene ble samlet inn for. Vi beholder og bruker dine personopplysninger slik det er nødvendig for å overholde våre bedriftskrav eller juridiske forpliktelser, løse tvister, beskytte våre eiendeler og håndheve våre rettigheter og avtaler.

Bruk av informasjonskapsler og annen nett-teknologi

Som mange andre nettsteder bruker Cisco verktøy for automatisk datainnsamling, slik som informasjonskapsler, innebygde nettkoblinger og nettsporere. Disse verktøyene samler inn viss standard informasjon som nettleseren sender til oss (f.eks. IP-adresse, MAC-adresse, klikkadferd og telemetri).

Disse verktøyene bidrar til å gjøre besøket på nettstedene og løsningene enklere, mer effektivt og mer tilpasset. Vi bruker også denne informasjonen til å forbedre nettstedet og løsningene samt levere en bedre tjeneste og verdi.

Vi samarbeider med tredjeparter for å vise annonser på nettstedet vårt og administrere annonsene våre på andre nettsteder. Tredjepartspartnerne våre kan bruke informasjonskapsler eller lignende teknologi til å levere annonser basert på aktiviteten din på nettet og interessene dine. Du kan velge bort denne annonseringen, men du vil fortsatt se generiske annonser som ikke er personlige.

Se Slik bruker Cisco automatiske datainnsamlingsverktøy for mer informasjon.

Gå til Ciscos behandling av samtykke til informasjonskapsler for å oppdatere innstillingene for informasjonskapsler.

Tilknyttede nettsteder

Vi kan oppgi linker til andre nettsteder og tjenester tilhørende tredjeparter som er utenfor vår kontroll og som ikke dekkes av denne personvernerklæringen. Vi oppfordrer deg til å se gjennom personvernerklæringene som er lagt ut på nettstedene du besøker.

Forum og chatterom

Hvis du deltar i et diskusjonsforum, lokale fellesskap eller et chatterom på et Cisco-nettsted, bør du være oppmerksom på at informasjonen du oppgir der (på den offentlige profilen din), gjøres tilgjengelig for andre i bred forstand, og kan brukes til å kontakte deg, sende deg uønskede meldinger eller til formål som hverken du eller Cisco har kontroll over. Vær også oppmerksom på at individuelle fora og chatterom kan ha ytterligere regler og vilkår for bruk. Cisco er ikke ansvarlig for personopplysninger eller annen informasjon du velger å dele i slike fora. Klikk her hvis du vil be oss om å fjerne personopplysningene dine fra bloggen eller forumet vårt. I enkelte tilfeller kan vi kanskje ikke fjerne personopplysningene dine. I disse tilfellene informerer vi deg om dette og forklarer hvorfor.

Barns personvern

Cisco oppfordrer foreldre og foresatte til å spille en aktiv rolle når det gjelder barnas aktiviteter på nettet. Cisco samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn uten nødvendig samtykke fra foreldre eller verger. Hvis du mener at vi har innhentet personopplysninger fra noen under gjeldende lavalder i ditt land uten riktig samtykke, må du gi oss beskjed ved hjelp av fremgangsmåtene beskrevet i delen Kontakt oss. Vi iverksetter nødvendige tiltak for å undersøke og ta tak i problemet så raskt som mulig.

Internasjonal overføring, behandling og lagring av personopplysninger

Ettersom Cisco er en global organisasjon, kan vi overføre dine personopplysninger til Cisco i USA, hvilket som helst Cisco-datterselskap i verden eller tredjeparter og forretningspartnere i forskjellige land som beskrevet over. Gjennom din bruk av våre nettsteder og løsninger eller gjennom å gi oss dine personopplysninger, der dette er tillatt under gjeldende lovgivning, anerkjenner og godtar du overføring, behandling og lagring av denne informasjonen utenfor landet du bor i, til land der standardene for personvern kan skille seg fra standardene i ditt land.

Cisco beskytter og muliggjør global overføring av personopplysninger på en rekke måter:

 • APEC-personvernsertifisering

  Ciscos globale personvernprogram som beskrevet i denne personvernerklæringen, er i samsvar med APECs (Asia Pacific Economic Cooperation) CBPRs (Cross-Border Rules-system – regelverk for personvern som krysser grenser) og PRP (Recognition for Processors – anerkjennelse for behandlere). APECs CBPR-system og PRP er et rammeverk som hjelper organisasjoner med å sikre at personopplysninger beskyttes når de overføres mellom deltakende APEC-markeder. Du kan finne mer informasjon om APEC Privacy Framework (rammeverk for personvern), CBPRs og PRP her. Sertifiseringen vår gjelder for alle bedriftsprosessene i den globale driften som behandler og overfører personopplysninger til og fra samarbeidspartnerne våre. Hvis du vil se sertifiseringene våre, kan du klikke på TRUSTe-merket for å gå til valideringssiden for hver enkelt.

  TRUSTe

  TRUSTe
 • Privacy Shield (personvernskjold) for EU, Storbritannia og Sveits til USA

  Cisco Systems Inc. og dets datterselskaper basert i USA: Acano LLC, Broadsoft, Inc., Cisco OpenDNS LLC, Cisco Systems Capital Corporation, Cisco WebEx LLC, CliQr Technologies LLC, CloudLock LLC, Duo Security, Inc., Jasper International Services LLC, Jasper Technologies LLC, Meraki LLC og Scientific-Atlanta LLC (samlet «Cisco USA») deltar i og har sertifisert samsvar med Privacy Shield-rammeverkene for EU-USA og Sveits-USA, som lagt frem av det amerikanske handelsdepartementet angående innsamling, bruk og lagring av personopplysninger overført fra Den europeiske union (EU), Storbritannia og Sveits. Alle personopplysninger som Cisco-US mottar fra EU-medlemsland, Storbritannia og Sveits, behandles i henhold til Privacy Shield-rammeverkene for EU-USA og Sveits-USA. Ved eventuelle avvik mellom vilkårene i denne personvernerklæringen og Privacy Shield-prinsippene, skal Privacy Shield-prinsippene ha forrang. Hvis du vil ha mer informasjon om Privacy Shield-rammeverkene, kan du gå til Privacy Shield-nettstedet til det amerikanske handelsdepartementet.

  Cisco-US er ansvarlig for å behandle personopplysningene vi mottar i henhold til Privacy Shield-rammeverkene, og påfølgende overføringer til en tredjepart som handler på våre vegne. Cisco-US overholder Privacy Shield-prinsippene for all videreføring av personopplysninger fra EU, Storbritannia og Sveits, herunder ansvaret for videresending. I enkelte situasjoner må kanskje Cisco-US oppgi personopplysninger som følge av juridiske forespørsler fra offentlige myndigheter, inkludert for å overholde krav for nasjonal sikkerhet eller rettshåndheving.

  Når det gjelder personopplysninger som mottas eller overføres i henhold til disse Privacy Shield-rammeverkene, er Cisco-US underlagt regulerende påbud fra USAs Federal Trade Commission.

  TRUSTe
 • EU bindende selskapsregler – kontrollør

  Nederlandske, polske, spanske og andre relevante europeiske datatilsynsmyndigheter har godkjent Ciscos globale program og policyer for personvern som sikrer personvern, ivaretar grunnleggende rettigheter og sikrer enkeltpersoners frihet til å overføre personopplysninger som er beskyttet i henhold til europeisk lov. Ciscos bindende selskapsregler – kontrollør (BCR-C) sikrer at overføringer av europeiske personopplysninger som Cisco foretar over hele verden, er underlagt tilstrekkelige sikkerhetstiltak.

  Du finner en kopi av BCR-C her. Mer informasjon om BCR-er finnes her.

Klageløsning

Hvis du har et personvernproblem relatert til personopplysninger som er behandlet eller overført av Cisco i henhold til CBPRs og/eller Privacy Shield eller denne erklæringen, som du ikke har fått et tilfredsstillende svar fra Cisco på, kan du (uten kostnader) ta kontakt med den USA-baserte tredjepartsleverandøren av tvisteløsninger ved å klikke på her. Alternativt kan du kontakte datatilsynsmyndigheten i din jurisdiksjon for hjelp (Merk at Ciscos hovedvirksomhet i EU er i Nederland. Dermed er vår hovedmyndighet i EU det nederlandske datatilsynet: Persoonsgegevens).

I enkelte tilfeller som er beskrevet på Privacy Shield-nettstedet har du kanskje rett til å gjøre krav på bindende megling når andre prosedyrer for tvisteløsning ikke er vellykket.

Slik kontakter du oss

Vi setter pris på å høre dine meninger. Klikk her hvis du har spørsmål eller kommentarer knyttet til denne personvernerklæringen.

Oppdateringer av denne Cisco-personvernerklæringen

Vi kan fra tid til annen oppdatere denne personvernerklæringen. Hvis vi endrer personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Du samtykker til å besøke disse sidene med jevne mellomrom for å gjøre deg kjent med og se gjennom slike reviderte versjoner. Hvis vi foretar vesentlige endringer i personvernerklæringen, kan vi også varsle deg på andre måter før endringene trer i kraft, ved for eksempel å legge ut et varsel på nettstedene våre eller sende deg et varsel. Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt etter at slike endringer har tredd i kraft, godtar du endringene og samtykker til å overholde dem.

Cisco-personvernerklæringen revidert og trer i kraft fra og med 1. mai 2020.

Klikk her for å se den tidligere versjonen av personvernerklæringen.

Slik kontakter du oss

Hvis du har spørsmål eller kommentarer knyttet til denne personvernerklæringen, kan du kontakte oss ved å klikke her eller sende en e-post til:

Chief Privacy Officer
Cisco Systems, Inc.
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA

Americas Privacy Officer
Cisco Systems, Inc.
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA 

EMEAR Privacy Officer
Cisco Systems, Inc.
Haarlerbergweg 13-19,
1101 CH Amsterdam-Zuidoost, Nederland

APJC Privacy Officer
Cisco Systems, Inc.
80 Pasir Panjang Road
Bldg 80, Lvl 25, Mapletree Biz City
Singapore, Singapore 117372, Singapore

Personvernerklæring

OppsummeringDu kan se i Dataark om personvern på Cisco Trust Center for informasjon om ytterligere Cisco-tilbud

Slik kontakter du oss

Skjema for personvernsforespørsel

Post: Cisco Systems, Inc.
Legal Department
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA