Imate račun?

 •   Vsebina po meri
 •   Vaši izdelki in podpora

Potrebujete račun?

Ustvarite račun

Spletna izjava o zasebnosti podjetja Cisco – na čakanju

Ta izjava o zasebnosti podjetja Cisco bo objavljena 12. avgust 2016.

Cisco Systems, Inc. in njegove podružnice (skupaj imenovani "Cisco") si prizadevajo zaščititi vašo zasebnost in vam zagotoviti pozitivno izkušnjo na naših spletnih mestih ter pri uporabi naših izdelkov in storitev ("rešitev" oziroma "rešitve"). Ta izjava o zasebnosti velja za spletna mesta podjetja Cisco, na katerih so povezave do te izjave, in opisuje, kako ravnamo z osebnimi podatki. Dodatne informacije o naših postopkih, povezanih z osebnimi podatki, so lahko na voljo v dodatkih na desni ali v obvestilih, ki jih damo v času zbiranja podatkov. Nekatera spletna mesta podjetja Cisco imajo lahko svojo izjavo o zasebnosti, v kateri je opisano, kako ravnamo z osebnimi podatki na teh spletnih mestih. Če je obvestilo, prikazano v času zbiranja podatkov, ali izjava o zasebnosti, ki velja posebej za neko spletno mesto, v navzkrižju s to izjavo o zasebnosti, se uporablja tako obvestilo ali izjava o zasebnosti.

Zbiranje vaših osebnih podatkov

Ko uporabljate naše spletno mesto ali pri interakcijah z nami, bomo morda zbirali vaše podatke o vas, vključno z osebnimi podatki. "Osebni podatki" so vsi podatki, ki jih je mogoče uporabiti za prepoznavanje posameznika, in lahko vključujejo ime, naslov, e-poštni naslov, telefonsko številko, podatke o računu v družbenih omrežjih ali številko plačilne kartice. Če z vašimi osebnimi podatki povežemo druge podatke, bomo te povezane podatke obravnavali kot osebne podatke. Podatke zbiramo tudi od zaupanja vrednih zunanjih virov, za pomoč pri zbiranju osebnih podatkov pa najemamo tudi tretje osebe.

Osebne podatke zbiramo iz več razlogov, med drugim tudi za:

 • obdelava naročila,
 • zagotavljanje naročnine na bilten,
 • pošiljanje trženjskih sporočil,
 • ustvarjanje računa;
 • omogočanje uporabe nekaterih funkcij naših rešitev,
 • prilagajanje izkušnje pri uporabi,
 • zagotavljanje storitev za stranke,
 • upravljanje prošenj za zaposlitev,
 • zbiranje podatkov med postopkom prijave, ko opravljate računalniške preskuse znanja.

Mi in tretje osebe, ki jih najamemo, lahko podatke, ki jih skozi čas in na različnih spletnih mestih zberemo od vas, združimo s podatki, pridobljenimi iz drugih virov. To nam pomaga izboljšati njeno splošno točnost in popolnost ter bolje prilagoditi naše interakcije z vami.

Če se odločite podjetju Cisco razkriti osebne podatke tretje osebe (npr. ime, e-poštni naslov in telefonsko številko), potrjujete, da imate dovoljenje tretje osebe, da to storite. Primeri tega so posredovanje referenčnega gradiva prijatelju ali priporočila za zaposlitev.

Cisco lahko v nekaterih primerih samodejno zbira podatke prek piškotkov, spletnih dnevnikov, spletnih svetilnikov in drugih podobnih sredstev. Te podatke uporabljamo za boljše razumevanje in izboljšanje uporabnosti, učinkovitosti delovanja in uspešnosti spletnega mesta, pomagajo pa nam tudi, da vsebino in ponudbe prilagodimo vam. Več informacije je v razdelku "Piškotki in druge spletne tehnologije" spodaj.

nazaj na vrh

Uporabe vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za namene našega poslovanja, zagotavljanja, izboljševanja in prilagajanja naših rešitev, pošiljanja trženjskih in drugih sporočil, povezanih z našim podjetjem, in za druge utemeljene razloge, ki jih dovoli upoštevna zakonodaja. Nekateri od načinov, kako lahko uporabljamo osebne podatke, so:

 • zagotavljanje rešitve, ki ste jo zahtevali;
 • podpora in izboljšanje naših rešitev in vaše izkušnje v spletu;
 • prilagajanje spletnih mest, biltenov in drugih sporočil;
 • izvajanje in obdelava izpitov za pridobivanje naših certifikatov;
 • pošiljanje sporočil neposredno od podjetja Cisco ali naših partnerjev vam, vključno s takimi za namene trženja in zadovoljstva strank.

Nastavitve glede obveščanja lahko kadar koli spremenite. Oglejte si spodnji razdelek "Možnosti, ki so vam na voljo, in izbira nastavitev za obveščanje".

nazaj na vrh

Dostop do vaših osebnih podatkov in njihova točnost

Pomagati vam moramo pri zagotavljanju, da so vaši osebni podatki točni in posodobljeni. Če želite posodobiti svoje osebne podatke in nastavitve glede obveščanja, se obrnite na nas. Poleg tega vam bo morda na voljo možnost, da si v spletu ogledate svoje osebne podatke in jih uredite:

 • Cisco.com – Do svojega profila lahko dostopate in ga posodabljate z orodjemCisco Profile Management Tool. Če želite, lahko tudi po e-pošti pišete naši skupini za spletno pomoč in zahtevate izvedbo teh posodobitev ali dezaktiviranje profila na spletnem mestu.
 • Webex.com – Do svojega profila lahko dostopate in ga posodabljate tako, da se prijavite vspletni uporabniški račun. Če želite, lahko tudi po e-pošti pišete naši skupini za zasebnost in zahtevate izvedbo teh posodobitev ali dezaktiviranje profila na spletnem mestu.

Prizadevamo si v dobri veri upoštevati vse razumne prošnje za dostop do podatkov ali njihovo popravljanje, če so netočni. Na vašo prošnjo za dostop do podatkov se bomo odzvali v roku 30 dni.

Nekatere pravne osebe podjetja Cisco se lahko občasno obravnavajo kot upravljavci podatkov. Ko pravna oseba podjetja Cisco deluje kot upravljavec podatkov, lahko na podlagi upoštevne zakonodaje o varstvu podatkov uveljavljate svoje pravice do dostopa in zahtevate popravke ali dezaktiviranje neposredno pri tej pravni osebi podjetja Cisco.

nazaj na vrh

Možnosti, ki so vam na voljo, in izbira nastavitev za obveščanje

Ponujamo vam možnost prejemanja različnih informacij , ki dopolnjujejo naše rešitve. Nastavitve za obveščanje lahko upravljate na ta načina:

 • tako, da upoštevate navodila za preklic naročnine na ustrezna obvestila, ki so v vseh naših promocijskih e-poštnih sporočilih;
 • Tako, da nam to sporočite po e-pošti ali navadni pošti na naslov Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, ZDA. Navedite ime, e-poštni naslov in ustrezne podrobnosti o gradivu, ki ga ne želite več prejemati.

Te izbire ne veljajo za prejemanje obveznih obvestil o storitvi, ki se obravnavajo kot del nekaterih rešitev in jih lahko občasno prejmete, razen če rešitev prekličete skladno z njenimi pogoji in določili. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo poslovnim partnerjem ali dobaviteljem podjetja Cisco, tako da vas bodo lahko obveščali o izdelkih in storitvah, ki vas bodo morda zanimali. Če želite onemogočiti to razkrivanje podatkov tretjim osebam za namene trženja, kliknite tukaj.

Če uporabljate naša spletna mesta ali nam daste osebne podatke, se strinjate, da vas lahko v elektronski obliki obveščamo glede varnostnih, zasebnostnih in skrbniških zadev, povezanih z vašo uporabo spletnih mest. Če ugotovimo, da je prišlo do vdora v varnostni sistem, vas lahko poskušamo obvestiti z objavo obvestila na naših spletnih mestih ali tako, da vam pošljemo e-poštno sporočilo. Morda imate zakonsko pravico to obvestilo prejeti v elektronski obliki. Če želite umakniti soglasje za prejemanje obvestil o varnostnih vdorih v elektronski obliki, nas obvestite.

nazaj na vrh

Deljenje vaših osebnih podatkov z drugimi

Vaše osebne podatke lahko delimo z drugimi za namene našega poslovanja, zagotavljanja, izboljševanja in prilagajanja naših rešitev, pošiljanja trženjskih in drugih sporočil, povezanih z našim podjetjem, in za druge utemeljene razloge, ki jih dovoli upoštevna zakonodaja. Osebne podatke lahko z drugimi delimo na te načine:

 • znotraj podjetja Cisco ali s katero koli od naših podružnic po svetu za namene obdelave podatkov ali shranjevanja;
 • s poslovnim partnerji ali dobavitelji podjetja Cisco, tako da vas bodo lahko obveščali o svojih izdelkih in storitvah. Če želite onemogočiti, da bi Cisco podatke razkrival tretjim osebam za namene trženja, kliknite tukaj;
 • s poslovnimi partnerji, ponudniki storitev, pooblaščenimi zastopniki tretjih oseb ali podizvajalci za izvedbo zahtevane storitve ali transakcije. Primeri tega so med drugim obdelava naročil in transakcij s kreditnimi karticami, gostovanje spletnih mest, gostovanje registracij za seminarje, pomoč pri pobudah, povezanih s prodajo ali poprodajo, in zagotavljanje podpore strankam;
 • v povezavi z morebitno združitvijo, prodajo sredstev podjetja, konsolidacijo ali prestrukturiranjem, financiranjem oziroma delno ali celotno pripojitvijo našega podjetja drugemu podjetju in med pogajanji za tak postopek;
 • v odgovoru na zahtevo pristojnega organa za podatke, če menimo, da je razkritje skladno s katerim koli upoštevnim zakonom, predpisom ali sodnim postopkom ali drugače zahtevano z njim;
 • z organi pregona, državnimi organi ali tretjimi osebami, kot je potrebno za zaščito pravic, lastnine ali varnosti podjetja Cisco, njegovih poslovnih partnerjev, vas ali drugih oziroma kot drugače zahteva upoštevna zakonodaja;
 • v združeni in/ali anonimizirani obliki, ki je ni razumno mogoče uporabiti za vašo prepoznavo;
 • če vas drugače obvestimo in se strinjate z razkritjem.

nazaj na vrh

Varnost vaših osebnih podatkov

Osebne podatke, ki so nam zaupani, nameravamo zaščititi in z njimi varno ravnati skladno s to izjavo o zasebnosti. Cisco uporablja fizična, administrativna in tehnična varovala za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem. Tudi od naših dobaviteljev zahtevamo, da te podatke zaščitijo pred nepooblaščenim dostopom, uporabo in razkritjem. Za internet pa ni mogoče jamčiti stoodstotne varnosti, zato ne moremo zagotoviti ali zajamčiti varnosti kakršnih koli osebnih podatkov, ki nam jih daste.

nazaj na vrh

Hranjenje osebnih podatkov

Nekatere osebne podatke bomo hranili, kot je potrebno za izpolnjevanje namenov, za katere so bili zbrani. Vaše osebne podatke bomo hranili in uporabljali, kot je potrebno za ravnanje skladno z našimi zakonskimi obveznostmi, reševanje sporov in uveljavljanje naših pogodb.

Uporaba piškotkov in drugih spletnih tehnologij

Tako kot mnoga spletna mesta tudi Cisco uporablja orodja za samodejno zbiranje podatkov, kot so piškotki, vdelane spletne povezave in spletni svetilniki. Ta orodja zbirajo nekatere standardne podatke, ki jih brskalnik pošlje našemu spletnemu mestu, kot sta vrsta brskalnika in naslov spletnega mesta, s katerega ste prišli na naše spletno mesto. Zbirajo lahko tudi podatke o:

 • vašem naslovu IP (Internet Protocol) – to je število, ki je samodejno dodeljeno vašemu računalniku, ko brskate po spletu. Spletnim strežnikom omogoča, da poiščejo in prepoznajo vaš računalnik, in je edinstveni naslov, ki ga računalniku dodeli ponudnik internetnih storitev ali IT-oddelek v omrežju TCP/IP;
 • potek toka klikov –na primer strani, ki si jih ogledate in povezave, ki jih kliknete.

S temi orodji je vaš obisk našega spletnega mesta lažji in bolj dragocen, saj lahko tako ponudimo izkušnjo, prilagojeno vam, in vas prepoznamo, ko se vrnete. Če želite več informacij o tem, kako uporabljamo orodja, kot so piškotki in pripomočki, in o vaših možnostih izbire glede teh orodij, preberite naš pravilnik o piškotkih.

Na naših spletnih mestih so pripomočki, ki so interaktivni miniprogrami, ki se na našem spletnem mestu izvajajo zaradi zagotavljanja določenih storitev od drugega podjetja (na primer prikaz novic, mnenj, glasbe in drugega). Prek pripomočka lahko zbiramo osebne podatke, kot je vaš e-poštni naslov. Pripomoček lahko nastavi tudi piškotke, potrebne za njegovo pravilno delovanje. Podatke, ki jih zbere ta pripomoček, ureja pravilnik o zasebnosti podjetja, ki ga je ustvarilo. Naš pripomoček lahko ima funkcijo za uvoz stikov, ki vam pomaga pošiljati e-poštna sporočila stikom. Na vašo zahtevo bomo preiskali imenik e-poštnih naslovov in vam pomagali uvoziti stike na naše spletno mesto.

Nekateri brskalniki morda ponujajo funkcijo "ne sledi", ki spletnim mestom, ki jih obiščete, pošilja signale, da ne želite, da spremljajo vaše spletne dejavnosti. To se razlikuje od blokiranj ali izbrisa piškotkov, saj lahko brskalniki, v katerih je omogočena funkcija "ne sledi", še vedno sprejemajo piškotke. V panogi trenutno ni standarda glede tega, kako naj se podjetja odzovejo na signale "ne sledi", čeprav bo morda razvit v prihodnosti. Na signale "ne sledi" se trenutno ne odzivamo. Če bomo to storili v prihodnosti, bo način, kako to počnemo, opisan v tej izjavi o zasebnosti. Preberite več o funkciji "ne sledi".

nazaj na vrh

Povezana spletna mesta

Navedemo lahko povezave do drugih spletnih mest in storitev tretjih oseb, ki so zunaj našega nadzora in zanje ne velja ta izjava o zasebnosti. Priporočamo, da preberete izjave o zasebnosti na teh (in vseh drugih) spletnih mestih, ki jih obiščete.

nazaj na vrh

Forumi in klepetalnice

Če na spletnem mestu podjetja Cisco sodelujete v forumu za razprave ali klepetalnici, upoštevajte, da so informacije, ki jih tam navedete, splošno na voljo drugim, in se lahko uporabijo za stik z vami, pošiljanje nezahtevanih sporočil ali za namene, nad katerimi ne Cisco ne vi nimate nadzora. Upoštevajte tudi, da imajo lahko posamezni forumi in klepetalnice dodatna pravila in pogoje. Cisco ni odgovoren za osebne ali kakršne koli druge podatke, ki jih razkrijete v teh forumih.

nazaj na vrh

Zasebnost otrok

Cisco staršem in skrbnikom priporoča, da imajo dejavno vlogo v spletnih dejavnostih svojih otrok. Cisco vede ne zbira osebnih podatkov od otrok brez ustreznega soglasja staršev ali skrbnikov. Če menite, da smo brez soglasja staršev ali skrbnikov zbrali podatke od nekoga, ki je v vaši državi mladoleten, nas o tem obvestite na enega od načinov, opisanih v razdelku za stik z nami, in nemudoma bomo ustrezno ukrepali, da težavo preiščemo in odpravimo.

nazaj na vrh

Soglasje k prenosu, obdelavi in shranjevanju osebnih podatkov

Ker je Cisco globalna organizacija, bomo vaše osebne podatke morda prenesli v Cisco v Združenih državah Amerike, morebitnim podružnicam podjetja Cisco po svetu ali tretjim osebam in poslovnim partnerjem, kot je opisano zgoraj. Če uporabljate naša spletna mesta in rešitve ali nam daste kakršne koli osebne podatke, se strinjate s prenosom, obdelavo in shranjevanjem teh podatkov zunaj države, v kateri prebivate, kjer so standardi za varstvo podatkov morda drugačni.

Cisco na več načinov zaščiti in omogoča globalni prenos osebnih podatkov. Cisco je prej imel certifikat v okviru dogovora med ZDA in Evropsko unijo ter ZDA in Švico o varnem ravnanju z osebnimi podatki, ki ju je opredelilo ameriško ministrstvo za trgovino, glede zbiranja, uporabe in hranjenja osebnih podatkov iz držav članic Evropske unije in Švice, vendar se za ravnanje skladno z zakonodajo EU ne zanaša na ta dogovor. Cisco je potrdil, da ravna skladno z načeli tega dogovora o varnem ravnanju z osebnimi podatki glede obveščanja, izbire, nadaljnjega prenosa, varnosti, celovitosti podatkov, dostopa in izvajanja dogovora. Če želite več informacij o dogovoru o varnem ravnanju z osebnimi podatki in si ogledati certifikat podjetja Cisco, obiščite spletno mesto dogovora: http://www.export.gov/safeharbor/. Po razsodbi sodišča Evropske unije 6. oktobra 2015 glede veljavnosti dogovora o varnem ravnanju z osebnimi podatki in ob upoštevanju spreminjajočih se predpisov, bo Cisco morda sodeloval v drugih okvirjih, ki jih občasno odobrijo ustrezni regulatorni organi.

nazaj na vrh

Vaše pravice do zasebnosti v Kaliforniji

Prebivalci zvezne države Kalifornije imajo na podlagi kalifornijskega civilnega zakonika § 1798.83 pravico, da od podjetij, ki poslujejo v Kaliforniji, zahtevajo seznam vseh tretjih oseb, katerim je podjetje v preteklem letu razkrilo osebne podatke za namene neposrednega trženja. Zakonodaja podjetjem daje tudi možnost, da vam v primeru, da imajo pravilnik o zasebnosti, ki ponuja izbiro, da tretjim osebam (na primer oglaševalcem) onemogočite ali omogočite uporabo osebnih podatkov za namene trženja, namesto tega zagotovi podatke o tem, kako uveljaviti možnosti, ki so vam na voljo glede razkritja.

Cisco izpolnjuje pogoje za drugo možnost. Imamo obsežno izjavo o zasebnosti in vam zagotavljamo podrobne informacije o tem, kako tretjim osebam onemogočite ali omogočite uporabo vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. Zato nam ni treba imeti ali razkriti seznama tretjih oseb, ki so v preteklem letu prejele vaše osebne podatke za namene trženja.

Če bivate v Kaliforniji in zahtevate informacije o tem, kako uveljavljati izbire glede razkritja tretjim osebam, nam zahtevo pošljite po e-pošti.

nazaj na vrh

Stik z nami

Cenimo vaše mnenje. Če imate vprašanja ali komentarje glede te izjave o zasebnosti, po e-pošti pišite naši skupini za zasebnost.

nazaj na vrh

Posodobitve te izjave o zasebnosti podjetja Cisco

To izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Če izjavo o zasebnosti spremenimo, bomo novo različico objavili tukaj s posodobljenim datumom zadnje spremembe. Strinjate se, da boste občasno obiskali te strani in se seznanili z morebitnimi takimi spremembami. Če izjavo o zasebnosti znatno spremenimo, vas bomo, preden začnejo veljati, morda obvestili tudi drugače, na primer z objavo obvestila na našem spletnem mestu ali tako, da vam pošljemo obvestilo. Z nadaljnjo uporabo našega spletnega mesta po začetku veljavnosti takih sprememb potrjujete, da sprejemate spremembe, se strinjate z njimi in jih boste spoštovali.

Izjava o zasebnosti podjetja Cisco je bila spremenjena in objavljena 31. marca 2016.

Če si želite ogledati prejšnjo različico izjave o zasebnosti, kliknite tukaj.