Imate račun?

 •   Vsebina po meri
 •   Vaši izdelki in podpora

Potrebujete račun?

Ustvarite račun

Orodja za samodejno zbiranje podatkov (piškotki ipd.)

Kako Cisco uporablja piškotke in druge tehnologije za sledenje

Naše storitve (vključno z našim spletnim mestom, aplikacijo za mobilne naprave in e-poštno komunikacijo, ki so skupaj imenovani »storitve«) uporabljajo piškotke in druge tehnologije za identifikacijo naprav (»piškotki«) za zagotavljanje naših storitev, za vpogled v to, kako se uporabljajo, in za oglaševanje. Več o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, o tem, zakaj jih uporabljamo, in kako lahko uveljavite svoje izbire glede piškotkov lahko preberete spodaj.

Na naših spletnih mestih so pripomočki, ki so interaktivni miniprogrami, ki se na našem spletnem mestu izvajajo zaradi zagotavljanja določenih storitev od drugega podjetja (na primer prikaz novic, mnenj, glasbe in drugega). Prek pripomočka lahko zbiramo osebne podatke, kot je vaš e-poštni naslov. Pripomoček lahko nastavi tudi piškotke, potrebne za njegovo pravilno delovanje. Podatke, ki jih zbere ta pripomoček, ureja pravilnik o zasebnosti podjetja, ki ga je ustvarilo. Naš pripomoček lahko ima funkcijo za uvoz stikov, ki vam pomaga pošiljati e-poštna sporočila stikom. Na vašo zahtevo bomo preiskali imenik e-poštnih naslovov in vam pomagali uvoziti stike na naše spletno mesto.

Kaj so piškotki?

Izraz »piškotek« uporabljamo za vse tehnologije, ki v napravi, ki jo uporabljate za dostop do naših storitev, kot so namizni in tablični računalniki ter mobilni telefoni, shranjujejo podatke in dostopajo do njih. Uporabljamo na primer piškotke HTTP, ki so majhne podatkovne datoteke (običajno sestavljene iz črk in številk), prenesene, ko dostopate do naših storitev, in nam omogočajo prepoznavanje vaše naprave. Uporabljamo tudi tehnologijo, kot so oznake slikovnih pik in programski kompleti, vdelani v našo programsko opremo (več informacij).

Obstajajo različne vrste piškotkov, kot so na primer naslednji:

 • piškotki, ki jih neposredno shrani Cisco (»lastni piškotki«), in piškotki, ki jih nekdo shrani v našem imenu, na primer oglaševalci ali podjetja, ki analizirajo podatke (»piškotki od drugod«);
 • piškotki, ki v računalniku ostanejo dalj časa, med drugim tudi taki, ki trajajo tako dolgo, kot je odprt brskalnik, (imenovani »sejni piškotki«). Ti se samodejno izbrišejo, ko zaprete brskalnik; drugi piškotki so »trajni piškotki«, kar pomeni, da ostanejo v računalniku tudi, potem ko zaprete brskalnik. Omogočajo na primer prepoznavanje naprave, ko odprete brskalnik in spet brskate po internetu.

Katere piškotke uporabljamo in zakaj

V naslednji tabeli so prikazane različne kategorije piškotkov, ki jih uporabljajo naše storitve, in nameni, za katere jih uporabljamo.

Vrsta piškotka Zakaj uporabljamo te piškotke Kdo jih shranjuje v računalnik in kje lahko dobite več informacij
Piškotki za preverjanje pristnosti Ti piškotki (vključno z lokalno shrambo in podobnimi tehnologijami) nam povedo, kdaj ste prijavljeni, tako da vam lahko omogočimo ustrezno izkušnjo in funkcije, kot so podatki v vašem računu, zgodovina potovanj in urejanje nastavitev računa. Cisco
Varnostni piškotki in piškotki za celovitost spletnega mesta Te piškotke uporabljamo za podporo ali omogočanje varnostnih funkcij, ki pomagajo zagotoviti varnost in zaščito podjetja Cisco. Omogočajo nam na primer, da si zapomnimo, kdaj ste prijavljeni v varen del storitev, in nam pomagajo zagotoviti, da se v vaš račun ne more prijaviti nihče, razen vas. Cisco
Oglaševanje Elemente, kot so piškotki in slikovne pike, uporabljamo za razumevanje in prikazovanje oglasov, zagotavljanje, da so ustreznejši za vas, ter spremljanje uspešnosti oglaševalskih akcij v aplikacije za mobilne naprave.
Piškotek lahko na primer preberemo, zato da vam lahko na drugih spletnih mestih prikažemo oglase, ki bi vas morda zanimali. Te podatke uporabljamo tudi za vnovično ciljanje uporabnikov z ustreznimi oglasi. Naši partnerji lahko piškotke, storitev za zasluge ali drugo podobno tehnologijo na podoben način uporabijo za ugotavljanje, ali smo prikazali oglas in kako uspešen je bil, ali da nam posredujejo podatke o pogostosti vaših interakcij z njimi. Pri tem se lahko v vaši napravi shranijo piškotki.

Cisco [in tretje osebe, vključno z naslednjimi]

 • Adelphic
 • Adjust
 • AdRoll (Facebook)
 • AdSage
 • AOL
 • CareerCo
 • Digilant
 • Drawbridge
 • Facebook
 • Google,
 • HasOffers (Tune)
 • Indeed
 • Kenshoo
 • Microsoft
 • Mixpanel
 • Quantcast
 • Recruitics
 • RocketFuel
 • Simplyhired
 • Twitter
 • Yahoo
 • YieldMo
 • Ziprecruiter

Če želite več informacij o oglasih na podlagi zanimanja ali če želite onemogočiti uporabo podatkov iz brskalnika za namene vedenjskega oglaševanja, obiščite www.aboutads.info/choices, če ste v ZDA, ali http://youronlinechoices.eu/, če ste zunaj ZDA.

Lokalizacija Ti podjetju Cisco pomagajo zagotoviti lokalizirano izkušnjo. V piškotek, ki je shranjen v brskalniku ali napravi, lahko na primer shranimo podatke, tako da bo mesto prikazano v jeziku, ki ga izberete. Cisco
Funkcije in storitve spletnega mesta Ti omogočajo funkcije, ki nam pomagajo zagotavljati izdelke in storitve.
Piškotki vam na primer pomagajo pri prijavi, ker vnaprej izpolnijo polja. Piškotke in podobne tehnologije bomo morda uporabili tudi za to, da bi vam in drugim zagotovili vtičnike za družbena omrežja ter drugo prilagojeno vsebino in izkušnje, na primer, da vam in drugim prikažemo predloge.

Cisco [in tretje osebe, vključno z naslednjimi]

 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
Analitični podatki in raziskave Te uporabljamo za razumevanje, izboljševanje in preučevanje izdelkov in storitev, med drugim tudi takrat, ko iz računalnika ali mobilne naprave dostopate do spletnega mesta podjetja Cisco ter sorodnih spletnih mest.
Piškotke lahko na primer uporabimo za razumevanje, kako uporabljate funkcije spletnega mesta in segmentiranje ciljnih skupin za preskušanje funkcij. Te tehnologije in podatke, ki jih prejmemo, lahko uporabimo za izboljšanje in razumevanje, kako uporabljate spletna mesta, aplikacije, izdelke storitve in oglase. Podatke o tej analizi lahko razkrijemo tudi našim partnerjem.

Cisco [in tretje osebe, vključno z naslednjimi]

 • Google
 • MixPanel
 • Optimizely

Sorry, no results matched your search criteria(s). Please try again.

 

Kako lahko uveljavite svoje izbire glede piškotkov?

Imate pravico do izbire, ali želite sprejeti piškotke. Piškotki so pomemben del tega, kako delujejo naše storitve, zato se morate zavedati, da lahko vaša odločitev glede zavrnitve ali odstranitve piškotkov vpliva na razpoložljivost in funkcije storitev, ki jih ponujamo na svojih spletnih mestih.

Večina spletnih brskalnikov je nastavljena tako, da privzeto sprejme piškotke. Če želite, lahko brskalnik običajno nastavite tako, da sprejme ali zavrne brskalniške piškotke. Pri tem upoštevajte navodila v tem razdelku. Navodila so običajno v menijih »Help« (Pomoč), »Tools« (Orodja) ali »Edit« (Uredi).

Nekatere tretje osebe ponujajo tudi možnost zavrnitve piškotkov neposredno s klikom na povezavo za onemogočanje njihove uporabe. Njihovo oglaševanje lahko onemogočite tudi sproti.

Onemogočanje oglaševanja na podlagi zanimanja:

Odstranjevanje ali zavrnitev piškotkov ne vpliva nujno na piškotke za Flash od drugod, uporabljene v povezavi z našimi storitvami. Preberite več o tem, kako izbrisati ali onemogočiti piškotke za Flash.

Spremenite lahko tudi nastavitve, povezane s tem, kako to spletno mesto uporablja piškotke.

Več informacij

Če želite več informacij o piškotkih, vključno s tem, kako si ogledate, kateri piškotki so bili nastavljeni v vaši napravi, ter kako jih upravljate in izbrišete, obiščite AllAboutCookies.org in Your Online Choices (za prebivalce držav članic Evropske unije).

Funkcija »ne sledi«

Nekateri brskalniki morda ponujajo funkcijo »ne sledi«, ki spletnim mestom, ki jih obiščete, pošilja signale, da ne želite, da spremljajo vaše spletne dejavnosti. To se razlikuje od blokiranj ali izbrisa piškotkov, saj lahko brskalniki, v katerih je omogočena funkcija »ne sledi«, še vedno sprejemajo piškotke. V panogi trenutno ni standarda glede tega, kako naj se podjetja odzovejo na signale »ne sledi«, čeprav bo morda razvit v prihodnosti. Na signale »ne sledi« se trenutno ne odzivamo. Če bomo to storili v prihodnosti, bo način, kako to počnemo, opisan v tej izjavi o zasebnosti. Preberite več o možnosti »ne sledi«.

Stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja glede naše uporabe piškotkov, nam pišite na privacy@cisco.com.

Izjava o zasebnosti