Telepresence är mer än möten

Telepresence är mer än bara möten. Personer i alla miljöer använder det på nya och innovativa sätt – från distansutbildning till telemedicin till företagsutbildning och allt däremellan. Människor samlas på mer personliga och effektiva sätt för att samarbeta och få tillgång till platser som tidigare var utom räckhåll. Här följer några inspirerande användningsområden som kan ge dig nya idéer. Hur kan du använda telepresence?

Tillgång till idrottare i världsklass

David Beckham, en av världens mest berömda fotbollsspelare, talade med fans i 20 länder runt om i världen via video och besvarade deras frågor i realtid.

Mer information

Djuphavsforskning

Genom att kombinera telepresence, HD-kameror, fjärrstyrda undervattensrobotar och toppmoderna nätverksfunktioner ger telepresence experter möjlighet att dyka djupt i haven och omedelbart dela sina upptäckter med andra – och ändå vara kvar på torra land.

Mer information

Samarbete inom mode

Tommy Hilfiger introducerade världens första virtuella provrum, vilket möjliggjorde omedelbar, global personlig kommunikation och samarbete mellan designers och fabriker. Lösningen ansluter för närvarande kontor i Amsterdam, New York, Hongkong och Tokyo.

Mer information

Boklansering

Författaren Adrian Ott förändrade sättet att genomföra en bokturné genom att hålla världens första boklansering med hjälp av telepresence-teknik. Fler än 100 personer, inklusive många Silicon Valley-kändisar och media, samlades för lanseringen av The 24-Hour Customer med hjälp av samarbetsteknik.

Mer information

Globala dansrepetitioner

Telepresence anslöt den första virtuella dansrepetitionen med unga dansare på Children's Palace i Shanghai och deras kamrater på National Dance Institute (NDI) i New York.

Mer information

Nya världsrekord

Världens största konstlektion hölls av den unge Singapore-konstnären Peter Draw via telepresence. Fler än 1893 personer från städer i Oceanien, Kina, Japan och USA deltog.

Mer information

Utöver telepresence blir video som helhet alltmer genomgripande. Ta en titt på några fallstudier om användning av affärsvideo för att få mer inspiration.