CYBER SECURITY

Hoe veilig zijn we eigenlijk?

Cybersecurity is niet weg te denken uit onze digitale maatschappij. Het gaat dagelijks mis: in het nieuws horen we over veiligheidsincidenten op scholen, bij energiebedrijven en overheidsinstellingen. Om de cyberweerbaarheid van Nederland te vergroten, investeert DVN in betere security. Daarbij draait het niet alleen om digitale dienstverlening, maar ook om bewustwording.

“DVN investeert in cybersecurity-projecten om de weerbaarheid en bewustwording in Nederland te vergroten.”

 

Het vergroten van cyberweerbaarheid begint bij mensen

Sluizen, financiële systemen of de bevoorrading van supermarkten: bijna alles heeft tegenwoordig een digitale ingang. Daardoor kunnen de gevolgen van een cyberaanval enorm zijn. Door de opkomst van hybride werken hebben hackers steeds meer mogelijkheden om schade aan te richten. Daarom moet de digitale weerbaarheid overal op orde zijn. Thuis, op kantoor en in de publieke ruimte.

Veiligheid begint door beducht te zijn op de gevaren. Veel cybersecurity-incidenten gebeuren immers nog steeds door menselijke fouten. Denk aan een medewerker die een phishing-link aanklikt, waardoor een aanvaller binnen kan komen. Bewustwording is daarom een essentiële factor om calamiteiten te voorkomen. Met name als het security-niveau van een organisatie nog niet op niveau is.

Daarom investeert DVN in allerlei uiteenlopende projecten: niet alleen technische security-oplossingen, maar ook campagnes voor bewustwording. Deze projecten ontstaan door het gesprek aan te gaan met partijen of stichtingen die zich richten op cyberweerbaarheid. DVN droeg bijvoorbeeld bij aan de DigiDuck, een speciale editie van de Donald Duck, waarin cybersecurity onder de aandacht wordt gebracht van kinderen. 

“Is de cybersecurity van een organisatie nog niet op niveau, dan is bewustwording essentieel.”

 

Digitaliseer op een veilige en verantwoorde manier

De weerbaarheid wordt ook vergroot door meer IT-specialisten op te leiden, of door mensen bij te scholen in IT-vaardigheden. Met behulp van de Networking Academy kan DVN hier in alle sectoren bij helpen. Samen met onze partners leveren we door kennis en techniek onze bijdrage aan security-oplossingen voor essentiële schakels, zoals de kritische infrastructuur en zorg. Dankzij het intelligence team van Cisco Talos kan DVN organisaties voorbereiden op security-incidenten, en hen helpen adequaat te reageren en te herstellen. In veel gevallen is die beveiliging te automatiseren. Zo niet, dan kan het team handmatig te hulp schieten.

Om mee te groeien, moet de maatschappij verder digitaliseren. Tegelijkertijd moet cyberveiligheid daar een integraal onderdeel van zijn. Door overal in de keten controlepunten aan te brengen, maak je de digitale maatschappij weerbaar. Wat je niet ziet kun je immers niet beveiligen. De digitale transformatie is een must, en DVN helpt om deze transformatie op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. 

“Maak de digitale maatschappij weerbaar door controlepunten aan te brengen in de gehele keten.”

Ontmoet onze specialist

Michel Schaalje, track lead Cyber Security binnen Digitale Versnelling Nederland

Whitepaper: Is uw organisatie hack-proof?

In dit whitepaper leest u over de meest recente cyberrisico’s en wat u kunt doen om cybercrime bij uw organisatie te signaleren en voorkomen.

5 onmisbare tips voor uw Cyber Security

Preventie en detectie van cybercrime: wat moet je écht niet vergeten?

Podcast

Cisco neemt je mee in de wereld van digitalisering! Waar liggen in Nederland kansen om de economie en maatschappij te stimuleren?

Het Pentagon gehackt!
 

Lees hier hoe het Pentagon binnen 6 uur 200 keer werd gehackt.      

Wordt u straks gehackt tijdens het rijden?

Niet als het aan deze Israëlische firma ligt
 

Video: Cloud Security, hoe veilig zijn we eigenlijk?

Wat is de huidige stand van zaken in Cyber Security? Drie experts aan het woord.

Ontdek meer

Cyber Central maakt Cyber Security begrijpelijk

Nederland moet op digitaal gebied veiliger worden. Dat is de missie van de nieuwe stichting Cyber Central, mede opgericht door Cisco.

Cisco partner van The Hague Security Delta (HSD)

De reden waarom Cisco een kantoor heeft betrokken op de HSD Campus