Oorlog in Oekraïne:
Ondersteuning voor onze klanten, partners en community’s

Aan onze klanten en partners,

hierbij wil ik u op de hoogte brengen van wat Cisco doet om Oekraïne te steunen en de stappen die we nemen met betrekking tot onze activiteiten in Rusland en Belarus (Wit-Rusland).

Zakelijke activiteiten in Rusland en Belarus opschorten en steun bieden aan Oekraïne

Met oog op de escalatie van het conflict, en ter ondersteuning van de Oekraïense overheid en bevolking, schorten we voorlopig alle bedrijfsactiviteiten, inclusief verkoop en services, in Rusland en Belarus op. 

We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste beslissing is en werken samen met klanten en partners in de regio om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. We zullen contact opnemen met onze klanten en partners in Rusland en Belarus en meer informatie aan hen verstrekken.

We zijn ons er van bewust dat de oorlog invloed heeft op veel mensen, waaronder op onze teams. Aan onze klanten en partners wil ik laten weten dat onze Cisco-teams onvermoeibaar voor u werken, hun best zullen doen om uw vragen te beantwoorden en u op de hoogte zullen houden naarmate deze situatie zich verder ontwikkelt.

Ter ondersteuning van de mensen in Oekraïne verlengen we de software en/of services van onze Oekraïense klanten automatisch en bieden we hen één jaar gratis Webex-vergaderingen aan. We bieden ook gratis telefonie naar Oekraïne.

Security inzetten

De afgelopen weken hebben we gedaan wat we kunnen om organisaties in Oekraïne te beschermen tegen cyberaanvallen, de privacy van instellingen in Oekraïne en de regio te beschermen en de Oekraïense overheid te helpen haar infrastructuur te beveiligen. We gaan hiermee door en proberen deze werkzaamheden te versnellen. De activiteiten van ons Talos threat intelligence team, zoals monitoring van het digitale landschap, opsporing van kwaadwillenden, implementatie van verdedigingen en het openlijk delen van de bevindingen, zijn essentiële bijdragen aan de veiligheid van onze klanten wereldwijd. 

Naast de nieuwe security maatregelen die voortdurend worden bijgewerkt en geïmplementeerd heeft Talos een team van vrijwilligers samengesteld die 24/7 zoeken naar bedreigingen en waken over de netwerken van essentiële organisaties in Oekraïne. Ze helpen, samen met teams van engineers, ook bij het beheren van Secure Endpoint-configuraties en bieden verdediging vanaf Oekraïense netwerken.

Ons internet intelligence team bij ThousandEyes volgt de internetactiviteit van tientallen essentiële Oekraïense websites, waardoor overheidsinstanties en banken in de regio tegenmaatregelen kunnen nemen en zich kunnen verdedigen tegen aanvallen.

Onze mensen en community’s ondersteunen

Tegelijkertijd concentreren we ons op de veiligheid van onze medewerkers en hun gezinnen in Oekraïne en doen we alles wat we kunnen om hen te steunen, zoals het bieden van hulp bij verhuizingen en financiële hulp. We hebben ook een humanitair fonds voor Oekraïne (Ukraine Humanitarian Assistance Fund) opgericht waaraan al onze medewerkers kunnen doneren. Daarnaast werken we samen met non-profitpartners zodat we Cisco-apparatuur kunnen gebruiken om diegenen die hebben kunnen vluchten te ondersteunen.

Dit zijn ongelooflijk moeilijke tijden voor Oekraïne, en voor de rest van de wereld. We weten dat veel Russische mensen, waaronder medewerkers, klanten en partners, gevolgen van deze oorlog ondervinden. Ik wil benadrukken dat dit het moment is om elkaar te steunen. Ik ben geïnspireerd door de zorg voor elkaar die we binnen de Cisco-community hebben gezien.

We hopen bovenal dat deze oorlog snel zal eindigen. In de tussentijd zijn we vastbesloten om alle beschikbare middelen te gebruiken om onze medewerkers, de Oekraïense instellingen en bevolking en onze klanten en partners bij te staan in deze moeilijke tijden. We zullen doen wat we kunnen om degenen die het nodig hebben te steunen.

handtekening van Chuck Robbins

Veelgestelde vragen

Wat is Cisco’s standpunt met betrekking tot de oorlog tussen Rusland en Oekraïne?

Cisco veroordeelt met klem en onmiskenbaar de ongerechtvaardigde oorlog die door Rusland wordt gevoerd en de gewelddadige behandeling van onschuldige burgers.

Wat doet Cisco om medewerkers en hun gezinnen in Oekraïne te helpen?

De veiligheid en security van onze medewerkers heeft voor ons de hoogste prioriteit. We hebben de afgelopen weken veel contact gehad met medewerkers in Oekraïne en hen op verschillende manieren steun aangeboden, waaronder reizen, tijdelijke verhuizing, vergoedingen om onverwachte uitgaven te dekken en noodverlof. Enkelen van onze medewerkers hebben ervoor gekozen om samen met hun gezin tijdelijk naar Polen te verhuizen. Anderen hebben besloten te blijven. Cisco blijft hen in beide gevallen steunen.

Helpt Cisco Oekraïne met cyberverdediging?

Cisco-teams overal ter wereld werken 24/7 om onze klanten en partners in Oekraïne te beschermen en ervoor te zorgen dat diensten online blijven. Cisco Talos heeft de beslissing genomen om security producten rechtstreeks, 24/7 te bedienen aan belangrijke klanten in Oekraïne. Ondertussen hebben meer dan 500 medewerkers van Cisco zich verenigd om te helpen bij het verzamelen van open-source (openbare) informatie. Cisco biedt ook één jaar Cloud Security producten, zoals Duo, aan niet-beperkte Oekraïense organisaties.

Wat is de positie van Cisco met betrekking tot zakelijke activiteiten in Rusland en Belarus (Wit-Rusland)?

Met oog op de escalatie van het conflict, en ter ondersteuning van de Oekraïense overheid en bevolking, schort Cisco voorlopig alle bedrijfsactiviteiten, inclusief verkoop en services, in Rusland en Belarus op. We werken snel om inzicht te krijgen in de implicaties voor ons bedrijf en in de beste manier om onze klanten en partners in de regio te ondersteunen. We zullen de situatie blijven volgen en beoordelen en zullen u op de hoogte houden zodra er meer informatie beschikbaar is.

Voor degenen buiten het conflictgebied: heeft de oorlog invloed op Cisco’s vermogen om producten en services te leveren?

Cisco verwacht dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne geen invloed zal hebben op de levering van producten en services buiten Rusland, Oekraïne en Belarus. De situatie verandert snel en we beoordelen en beperken potentiële bedrijfsonderbrekingen voortdurend als onderdeel van onze wereldwijde inspanningen op het gebied van zakelijke veerkracht.