Guest

Előzze meg a zsarolóvírus támadásokat

Készüljön fel a WannaCry típusú zsarolóvírusok ellen

Már biztos Ön is hallott a WannaCry zsarolóvírusról, mely 2017. május 12-én, pénteken ütötte fel fejét a nagyvilágban és villámgyorsan továbbterjedt közel 100 országra. Ez az első olyan zsarolóvírus, mely szabadon terjed. Más zsarolóvírusokkal ellentétben, nem használ adathalászatot vagy reklámot a terjeszkedéshez, hanem automatikusan, a felhasználó közreműködése nélkül installálja magát. Ha a hiba forrását nem orvosolják, a hálózat továbbra is veszélynek van kitéve. A Cisco Ransomware Defense segít Önnek megakadályozni a WannaCry vírus betörését, terjedését és működését.

Minden, amit a zsarolóvírusokról tudni érdemes

Játszon el a gondolattal, hogy Ön a zsarolóvírus. Mi lenne a célja? Átjutni a hálózati védelmen, megfertőzni a rendszert, megszerezni és felülírni az adatokat.

Játék indítása
1664273249779
nyetya-petya

Villámgyorsan terjed a Nyetya

Tudjon meg többet a globálisan aktív új zsarolóvírusról!

Részletek

Ne engedjen a zsarolásnak

A zsarolóvírus olyan rosszindulatú szoftver, amely képes titkosítani az információkat a megfertőzött számítógépeken, vagy akár egész hálózatokon is. A tevékenység mögött üzleti érdek áll. A titkosítás addig nem kerül feloldásra, amíg a felhasználó ki nem fizeti a hackerek által megszabott váltságdíjat. Gyakran előfordul, hogy a fájlok titkosításának feloldásához használt kulcsokat akkor sem adják ki, ha a felhasználó fizet.

A zsarolóvírusok a legjövedelmezőbb számítógépes kártevőkké váltak. A kiberbűnözők évente több milliárdos bevételre tesznek szert ezekből és ez a szám évről évre rohamos mértékben növekszik.

Felkészítette vállalatát a támadásokra?

Tekintse meg útmutatónkat

Felkészítette vállalatát a támadásokra?

Képes lenne vállalata megelőzni egy zsarolóvírus támadást? A behatolások kivédéséhez többre van szükség, mint egy egyszerű biztonsági megoldás. A megfelelő védelemhez elengedhetetlen az adatok folymatos mentése, a rendszeres patchelés és a hálózat szegmentálása.

Útmutatónk rávilágít azokra a legfontosabb pontokra, melyek elengedetetlenek a magasszintű védelem eléréséhez.

Tekintse meg útmutatónkat

A hackerek kihasználják a vállalat gyenge pontjait

 

malwersing-tile

Vírusos hirdetések

A vírusos hirdetések a kattintás után automatikusan letöltik a felhasználó számítógépére a kártékony szoftvert vagy átirányítják a böngészőt egy fertőzött weboldalra.

exploit-kit-tile

Exploit kit-ek

Szoftver alapú támadások, melyek azonosítják a hálózat gyenge pontjait, majd kártékony kódokat töltenek fel és futtatnak a felhasználó számítógépén.

email-tile

E-mail alapú támadások

Az adathalász és spam e-mailek csatolmányai és linkjei kártékony programokat, akár zsarolóvírusokat is hordozhatnak.

poor-networking-tile

Instabil hálózati biztonság

A zsarolóvírus akár teljes hálózatokat is meg tud fertőzni, így maximalizálva a támadás hatását, mellyel az esetleges váltásgíj befizetésekből származó bevételét is megnöveli.

Tudnivalók

Tudja meg, hogyan jutnak be a zsarolóvírusok vállalata hálózatába és hogyan védekezhet ellenük.

 

Tájékoztató letöltése

Webinárium megtekintése
cover-ransomware

Cisco éves biztonsági jelentés

A Cisco éves biztonsági jelentése a folyamatosan fejlődő fenyegetéseket vizsgálja, mint például a zsarolóvírusok, elemzi a legfrissebb kiberbiztonsági trendeket és megmutatja, hogyan védhetik magukat a vállalatok a támadásokkal szemben.

Jelentés letöltése

A Cisco megoldása a zsarolóvírusok ellen

A zsarolóvírus sokféleképpen bejuthat a hálózatba. A fertőzés kockázatának csökkentéséhez a szervezeteknek többszintű védelemre van szükségük. A Cisco biztonsági megoldása a DNS szintjétől, az e-mailezésen át a végpontokig biztosítja a védelmet, melyet a Talos elemzői csoport által végzett kutatások alapján fejlesztenek.

First line of defense

Az első védvonal

A Cisco következő generációs tűzfalai blokkolják a gyanúsnak ítélt tartalmakat, miközben a Cisco Advanced Malware Protection (AMP) alrendszer feltartóztatja és kiiktatja a kártevőket. A Cisco e-mail biztonsági megoldása tiltja az adathalász és más kártevő e-maileket, melyek költséges zsarolóvírusokat is tartalmazhatnak.

Block bad websites

Fertőzött weboldalak tiltása

A Cisco Umbrella blokkolja a hozzáférést a gyanús domainekkel rendelkező weboldalakhoz, így megakadályozza, hogy a felhasználók olyan weboldalakra tévedjenek, melyek vírusos hirdetéseket vagy más kártevőket tartalmaznak.

Retrospective security

Retrospektív védelem

A rosszindulatú szoftverek gyakran elfedik kártevői mivoltukat, így átjuthatnak az első ellenőrzéseken. Az AMP for Networks és AMP for Endpoint rendszer utólag blokkolja a fájlokat és automatikusan feltérképezi a mozgásukat, amint azok valódi szándékai kiderülnek.

Stop encryption

Titkosítás leállítása

A Cisco Umbrella blokkolja a zsarolóvírus letöltését megelőző DNS kérést vagy ha azt nem tudja, akkor a titkosítási kulcsok feltöltését megelőző névfeloldási folyamatot, így meggátolhatja az adatok titkosítását.

 
A Cisco sokrétű biztonsági megoldását kínál, mellyel felkészítheti vállalatát a zsarolóvírusok támadásai ellen.

Ismerje meg a Cisco megoldásait

Próbálja ki ingyen a Cisco Umbrella megoldásunkat

Fedezze fel, hogyan állíthatja meg a kártevőket még azelőtt, hogy a felhasználók fertőzött weboldalakra lépnének.

A próbaverzió csak angol nyelven érhető el!

Ingyenes próbaverzió indítása
file

Cisco szolgáltatások

Műszaki támogatás

Műszaki támogatás

Legyen IT rendszere egy konzisztensen, hatékonyan és biztonságosan működő egység.

Üzembe helyezés

Üzembe helyezés

Gyorsítsa fel a telepítéseket és egyszerűsítse IT rendszerét már bevált módszerekkel.

Optimalizáció

Optimalizáció

Fokozza a hatékonyságot, a teljesítményt és a termelékenységet és növelje a rendelkezésre álló erőforrások értékét.