Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

IOT / SMART CITIES

Hoe veilig zijn we eigenlijk?

Smart Cities

Steden blijven groeien. De uitdaging is om de leefbaarheid van de stad daarbij niet in het gedrang te laten komen. Digitale ontwikkelingen waaronder het Internet of Things maken het mogelijk om silo’s zoals ‘vervoer’, parkeren’, ‘afvalverwerking’, ‘verlichting’ en ‘veiligheid’ met elkaar te verbinden. Het resultaat: minder afval, minder CO2 en een verbeterde doorstroming en mobiliteit. Wilt u ook werken aan kostenbesparing en efficiëntie binnen uw gemeente en een veiliger en comfortabeler leefomgeving creëren? Lees dan verder.

Hoe kunstmatige intelligentie een stad bestuurt

Deze stad wordt bestuurd door een kunstmatige intelligentie. Is dit de stad van de toekomst?


De slimme, schone stad

Oslo is dankzij slimme oplossingen de Europese grootstad met de laagste CO2-uitstoot. Het doel voor 2030? Nog maar 5% CO2 uitstoten. Lees hier hoe ze dat doen. 


Schone straten en probleemloos parkeren door IoT

Slimme sensoren in Barcelona signaleren vrije parkeerplaatsen en volle afvalbakken. Lees hier wat dit de stad oplevert.

Video: Smart Cities: ontwikkelingen en obstakels

Steden maken steeds slimmer gebruik van data en technologie en veranderen in rap tempo in Smart Cities. Wilt u ook bouwen aan een Smart City? Drie experts over de laatste ontwikkelingen en obstakels.

De stad van de toekomst binnen handbereik

Slimme steden zijn de steden van de toekomst. We leggen u uit hoe u als bestuurder een verschil kunt maken in de ontwikkeling van uw slimme stad. Op welke terreinen is ruimte voor ontwikkeling en hoe pakt u dit aan? U leest het in deze whitepaper.

Van gewone gemeente naar Smart City

Hoe maakt u van uw gemeente een Smart City? In deze whitepaper leggen we u uit op welke terreinen u als bestuurder het verschil kunt maken. U krijgt de handvatten aangereikt om van uw stad een Smart City maken.

Erwin Kanning, Track lead IoT Smart Cities binnen Digitale Versnelling Nederland

Steden blijven groeien. De uitdaging is om daarbij de leefbaarheid van de stad niet in het gedrang te laten komen.