Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van kennisontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid

Hoe Syrische vluchtelingen les krijgen in IT

De vraag naar digitaal talent is groot in Duitsland. Met de tienduizenden IT-banen die in het land moeten worden ingevuld, worstelt Duitsland net als Nederland met de digitale kloof. Om deze digitale kloof te dichten bedacht ReDI School een creatieve oplossing. Deze non-profit organisatie zet zich namelijk in voor de werkgelegenheid en economische emancipatie voor nieuwkomers in Duitsland. Dankzij de ReDI School, dat wordt bijgestaan door Cisco-medewerkers die op vrijwillige basis lesgeven, krijgen vluchtelingen in Duitsland de kans om digitale vaardigheden op te doen.

In drie jaar tijd worden er zo’n 35.000 nieuwkomers in Duitsland getraind aan de hand van Cisco Networking Academy. Eén van de nieuwkomers is Abo Helal, die cursussen volgde over Cyber Security, blockchain en IoT. Uiteindelijk volgde ze een stage bij Cisco, werkte ze mee aan verschillende projecten en bemachtigde ze een baan bij een datacenter: “Ik ben enorm blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik kan me niet voorstellen dat ik in Duitsland zou wonen zonder de ReDI School. De situatie zou dan nog veel moeilijker zijn geweest.”

Cisco helpt de digitale geletterdheid in verschillende landen te stimuleren, onder andere op het gebied van Cyber Security. Benieuwd naar de huidige staat van Cyber Security kennis in het Nederlandse bedrijfsleven? Download het onderzoeksrapport!

Download nu het Cisco Cyber Security Trendrapport