Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van kennisontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid

Digitale vaardigheden opdoen achter de tralies

In een gevangenis in Bollate, een plaatsje gelegen nabij Milaan, krijgen gedetineerden les in digitale vaardigheden. Dankzij het investeringsprogramma ‘Country Digitization Acceleration’ (CDA), een door Cisco gefinancierd programma dat bijdraagt aan de Digitale Agenda van Italië, zijn er afgelopen jaar honderden gevangenen getraind om hun digitale skills te verbeteren. Op die manier hoopt Cisco de cursisten in staat te stellen betere keuzes te maken en ze na hun detentie aan een baan te helpen.

Inmiddels krijgen niet alleen gedetineerden in Bollate training in digitale vaardigheden, maar is het project inmiddels uitgebreid naar gevangenissen in onder andere Florence en Napels. In de gevangenis van Nisida bij Napels krijgen jonge vrouwen onder de 18 jaar bijvoorbeeld les over zaken als Cyber Security, Internet of Things en programmeren. De jonge vrouwen worden zo geholpen om vooroordelen te overwinnen en een baan in de techwereld te bemachtigen zodra ze worden vrijgelaten.

De lessen worden vrijwillig aangeboden door medewerkers van Cisco, die voor de cursussen gebruikmaken van de lesstof van Cisco Networking Academy (NetAcad). Eén van de ex-gedetineerden met een NetAcad-certificering op zak is Luigi. Tegenwoordig werkt hij als Cyber Security specialist bij een Italiaans multinational en schreef hij een boek over zijn verblijf in de gevangenis, genaamd: Non sarà sempre così (Het zal niet voor altijd zo blijven).

Cisco helpt mensen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden, onder andere op het gebied van Cyber Security. Wilt u weten hoe Nederlandse organisaties ervoor staan op het gebied van Cyber Security kennis? Download het onderzoeksrapport.

Download nu het Cisco Cyber Security Trendrapport