Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van kennisontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid

Wat we kunnen leren van het IT-onderwijs in Zweden

In Nederland ligt er een enorme uitdaging om mensen meer elementaire IT-vaardigheden mee te geven. Waar digitale geletterdheid in Nederland pas in 2021 een vast onderdeel wordt van het curriculum, werkt het Zweedse onderwijs al sinds augustus 2018 met een nieuw curriculum, waar digitale geletterdheid een vast onderdeel van is. Zowel in het primair als het voortgezet onderwijs komen digitale vaardigheden bijna in alle vakken terug.

Al van jongs af aan worden leerlingen op school vertrouwd gemaakt met de wereld van technologie. Zo leren Zweedse leerlingen in de onderbouw bijvoorbeeld wat een computer is en hoe deze in elkaar zit. Daarnaast leren leerlingen op jonge leeftijd al te programmeren. Niet alleen om meer kans te maken op een baan, maar ook om technologie te begrijpen en de baas te zijn.

De Nederlandse overheid is druk bezig om het onderwijs up-to-date te krijgen en te houden, maar het tempo waarin dat gebeurt moet hoger om veranderingen bij te kunnen houden. Door mensen te voorzien van elementaire digitale vaardigheden kunnen we ons onder andere beter weren tegen cybercriminelen. Wilt u weten hoe het is gesteld met de kennis van Cyber Security bij Nederlandse organisaties? Download dan nu het Cyber Security trendrapport.

Download nu het Cisco Cyber Security Trendrapport