Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van kennisontwikkeling op het gebied van digitale geletterdheid

Onderzoek: Cisco Cyber Security Trendrapport

Sinds 2006 worden de digitale vaardigheden van de Europese bevolking in kaart gebracht in de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Unie. Deze index rangschikt de kwaliteit van de digitale infrastructuur, het gebruik van digitale toepassingen van inwoners, de mate en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en de online dienstverlening door de overheid.

Nederland staat op deze ranglijst over de digitale economie op de derde plek achter Finland en Zweden. Staatssecretaris Mona Keijzer, van Economische Zaken Klimaat: “Deze hoge positie is géén vaststaand gegeven. De snelle mondiale digitalisering vraagt nu om actie om te zorgen dat ons bedrijfsleven banen en inkomsten kan vasthouden en consumenten digitaal vaardig te blijven.”

Dat de DESI-index geen vaststaand gegeven is, bewijst het Cyber Security trendrapport van Cisco. In dit onderzoek werden beslissers van Nederlandse organisaties ondervraagd over hun kennis en vaardigheden op het gebied van Cyber Security. Hieruit blijkt dat één op de drie ondervraagden van mening is dat hij of zij over onvoldoende Cyber Security kennis beschikken. Meer weten? Download het hele onderzoeksrapport.

Download nu het Cisco Cyber Security Trendrapport