Ontdek Cisco
Kopen

Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van digitalisering op het gebied van de gezondheidszorg

35% minder sterfte, 35% korter verblijf in
ziekenhuizen en 40.000 minder intensive
care opnames? Dat gebeurt hier.

Twee jaar geleden werd in Chesterfield, in de Amerikaanse staat Missouri, het eerste Virtual Care center geopend: Mercy Virtual. Met de eSitter (24/7 observatie van risicopatiënten), Telestroke (een service die met video beroertes signaleert) en vele andere digitale oplossingen concretiseren zij e-health in direct afneembare diensten. En de cijfers liegen er niet om.

Dit soort indrukwekkende resultaten zijn ook in Nederland haalbaar. Dat brengt echter voor u als bestuurder een aantal uitdagingen met zich mee, zoals:

  • Cultuuromslag in eigen organisatie: de patiënt wil wel, maar de dokter en verpleegkundigen moeten hun manier van werken ook aanpassen.
  • Onduidelijkheid over vergoeding: veel bestuurders weten nog niet dat digitale consulten gewoon onder de reguliere vergoeding vallen.
  • Gebrek aan gemaksdiensten: de patiënt kan online super gemakkelijk vluchten boeken, bankieren of eten bestellen. Dat gemak zoeken ze ook in de communicatie met hun dokter, maar systemen voldoen daar niet aan.

Dit en meer wordt uitgebreid behandeld in de whitepaper die u hiernaast kunt downloaden.

Download nu het whitepaper: ‘‘Digital health: van toekomstvisie naar de werkvloer’