Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van digitalisering in het onderwijs

Big Borther of Smart Campus?

Een High Tech School in Sejong, Zuid Korea, heeft de digitalisering tot in detail uitgewerkt. Zodra de leerlingen de school binnenlopen, wordt hun pasje middels wi-fi gescand en hun aanwezigheid geregistreerd. Schriften zijn vervangen door tablets, notities worden direct opgeslagen en kunnen wanneer gewenst direct met de leerkracht gedeeld worden op het digi-bord. Hetzelfde pasje waarmee studenten de school binnenkomen, gebruiken ze om de les binnen te komen en om lunch in de kantine te halen. Hiermee houdt de school bij wanneer een leerling afwezig is en welke lessen de student heeft gemist. Zelfs het aantal calorieën wat studenten gegeten hebben tijdens lunch wordt bijgehouden. Voor westerlingen klinkt dit als een Big Brother-achtig TV format, terwijl het in Zuid Korea de normaalste gang van zaken is.

Een extreem voorbeeld? Wellicht. Maar ook onderwijsinstellingen in Nederland maken een technologische ontwikkeling door. Universiteiten en hoge scholen zijn steeds beter in staat om data over het onderwijsgebouw te verzamelen en te analyseren, om zo de dienstverlening aan studenten en docenten te verbeteren. Daarnaast maken ze gebruik van digitale oplossingen, zoals een digi-bord, Wi-Fi-verbinding door de hele campus en lesmateriaal dat online beschikbaar wordt gesteld. Nooit meer zoeken naar notities, informatie delen met de hele klas, op afstand met elkaar samenwerken en alle collegestof verzameld op één plek waar altijd en overal bij kunt.

Wilt u weten hoe u digitale technologie kunt inzetten in uw onderwijsgebouw? Download dan nu de whitepaper en leer van innovatieve onderwijsexperts.

Download nu de whitepaper: Smart Campus: digitalisering in het onderwijs