Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Grenzeloos Versneld

DVN kijkt over de grens naar de meest innovatieve voorbeelden van digitalisering in het onderwijs

Zo creëert deze Deense campus eenvoudig de ideale werkomgeving voor studenten

Soms kan het verwisselen van een lampje een wereld van verschil maken. DTU Smart Campus in Denemarken levert het bewijs. Toen zij vorig jaar maar liefst 620 LED lampen installeerden, voegden zij hier smart-fittings aan toe. En met die aanpassing creëren zij nu de ideale werkomgeving.

Uiteraard kunnen zij met de slimme fittingen de lichtintensiteit en kleur van het licht aanpassen, maar dat is niet het enige. De fittings kunnen namelijk aangesloten worden op diverse sensors, zoals infrarood sensoren die data verzamelen over het aantal aanwezigen in de ruimte en de bewegingspatronen van de bezoekers registreren, of akoestische sensoren voor geluidsmetingen. Of sensoren die via lucht de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO2 gehalte meten. Op basis van deze gegevens kunnen aanpassingen worden gedaan om de ruimte nog makkelijker en aangenamer te maken.

Wilt u weten hoe u digitale technologie kunt inzetten in uw onderwijsgebouw? Download dan nu de whitepaper en leer van innovatieve onderwijsexperts.

Download nu de whitepaper: Smart Campus: digitalisering in het onderwijs