Guest

Ciscos erklæring om personvern på nettet

file

Senter for tillit og innsyn

Cisco forplikter seg til å beskytte både kundene, produktene og selskapet. Vi har tro på å bygge og ivareta tillit, redusere risiko og simpelthen gjøre det rette.

Les mer

Cisco Systems, Inc. og tilhørende datterselskaper (samlet omtalt som Cisco) forplikter seg til å ivareta personvernet ditt og levere en positiv brukeropplevelse for nettstedene, produktene og tjenestene våre (løsningen eller løsninger).

Personvernerklæringen gjelder for Cisco-nettsteder og -løsninger som kobler til eller refererer til denne erklæringen, og beskriver hvordan vi behandler personopplysninger, alternativene dine angående innsamling, bruk og tilgang samt hvordan du oppdaterer og korrigerer personopplysningene dine. Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger kan gis i tilbudsbeskrivelser, tilleggsdokumentasjon for personvern eller varsler før eller på tidspunktet dataene samles inn. Enkelte Cisco-nettsteder kan ha egne personvernerklæringer som beskriver hvordan vi håndterer personopplysninger spesifikt for disse nettstedene. I tilfeller der et varsel gis når dataene samles inn, eller et nettsted har en egen personvernerklæring, og informasjonen i varselet eller personvernerklæringen kommer i konflikt med denne personvernerklæringen, skal varselet eller den ekstra erklæringen ha forrang.

Innsamling av personopplysninger

Vi kan samle inn data, herunder personopplysninger om deg, når du bruker nettstedene og løsningene våre og samhandler med oss. Personopplysninger er all informasjon som kan brukes til å identifisere et individ. Dette kan omfatte navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, påloggingsinformasjon (kontonummer, passord), innstillinger for markedsføring, informasjon om kontoer i sosiale medier eller betalingskortnummer. Hvis vi knytter andre data til dine personopplysninger, håndterer vi de tilknyttede dataene som personopplysninger. Vi samler også inn personopplysninger fra pålitelige tredjepartkilder og bruker tredjeparter for å samle inn personopplysninger på vegne av oss.

Vi samler inn opplysningene dine av en rekke årsaker, blant annet for å kunne gjøre følgende:

 • Behandle bestillingen din, herunder betalingstransaksjoner.
 • La deg abonnere på nyhetsbrevet vårt.
 • Sende deg markedsføringskommunikasjon.
 • Opprette en konto.
 • Aktivere enkelte funksjoner i løsningene våre.
 • Skreddersy brukeropplevelsen.
 • Gi god kundestøtte.
 • Behandle jobbsøknader.
 • Samle inn informasjon under opptakstestingen når en databasert sertifiseringstest gis til deg.

Vi og tredjepartene vi samarbeider med, kan kombinere informasjon vi samler inn om deg på nettstedene og i løsningene over tid med informasjon fra andre kilder. Dette hjelper oss med å gjøre nettstedet fullstendig og kundemålrettet, og bidrar til at vi kan skreddersy kommunikasjonen vår med deg.

Hvis du velger å gi Cisco personopplysninger tilhørende en tredjepart (slik som navn, e-post eller telefonnummer), bekrefter du med dette at du har tredjepartens tillatelse til å dele disse opplysningene. Eksempler inkluderer videresending av referanse- eller markedsføringsmateriell til en venn eller sending av jobbreferanser. Tredjeparter kan avslutte abonnementet på fremtidig kommunikasjon via koblingen i den første meldingen eller ved å ta kontakt med privacy@cisco.com.

I enkelte tilfeller kan Cisco og tredjeparter samle inn data automatisk gjennom informasjonskapsler, nettlogger, nettsporere og andre lignende funksjoner. Denne informasjonen brukes til å forstå og forbedre brukbarheten, ytelsen og effektiviteten til nettstedet, samt til å skreddersy innhold eller tilbud til deg. Les avsnittet "Informasjonskapsler og annen nett-teknologi" nedenfor for å få mer informasjon.

tilbake til toppen

Bruk av personopplysninger

Vi kan bruke personopplysningene dine i vår forretningsdrift for å levere, forbedre og tilpasse nettsteder og løsninger, sende markedsføringsmateriale, og annen informasjon knyttet til virksomheten vår, samt til andre legitime formål så lenge disse er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning. Dette er noen av måtene vi kan bruke dine personopplysninger på:

 • Levere en løsning du har bedt om.
 • Analysere, gi støtte for og forbedre løsningene våre og nettopplevelsen din.
 • Personlig tilpasse nettsteder, nyhetsbrev og annen kommunikasjon.
 • Administrere og behandle din sertifiseringseksamen.
 • Sende informasjon til deg, direkte fra Cisco eller via partnere, for eksempel i tilknytning til markedsføring eller kundetilfredshet.

Du kan endre kommunikasjonsinnstillingene dine når som helst. Se Dine alternativer og valg av kommunikasjonsinnstillinger nedenfor.

tilbake til toppen

Tilgang til og riktigheten av dine personopplysninger

Vi trenger din hjelp for å sikre at dine personopplysninger er riktige og oppdaterte til enhver tid. Du har en rekke alternativer for å se, korrigere, skjule eller slette personopplysningene dine:

 • Du kan se eller redigere personopplysningene dine for Cisco.com og innstillingene dine på nettet via Ciscos verktøy for profiladministrasjon.
 • Enkelte Cisco-enheter kan fra tid til annen fungere eller ansees som "databehandlingsansvarlige". Når en Cisco-enhet fungerer som databehandlingsansvarlig, er dine rettigheter til å få tilgang til og be om endring eller deaktivering underlagt personvernlovene som gjelder for denne Cisco-enheten, som beskrevet i dokumentasjonen for den spesifikke løsningen.
 • Hvis du trenger ytterligere hjelp, eller hjelp med tilgang til, korrigering av, skjuling av eller sletting av personopplysningene dine, kan du ta direkte kontakt med oss. Vi gjør en stor innsats for å imøtekomme rimelige forespørsler om tilgang til, oppdatering, sletting, skjuling eller korrigering av dataene. Vi svarer på henvendelser innen 30 dager. Hvis vi ikke kan imøtekomme forespørselen din, forklarer vi hvorfor.

tilbake til toppen

Dine alternativer og valg av kommunikasjonsinnstillinger

Vi lar deg velge hva du ønsker å motta fra et stort utvalg av informasjon knyttet til løsningene våre. Du kan administrere innstillingene dine for kommunikasjonen ved bruk av de følgende metodene:

 • Ved å følge instruksjonene inkludert i markedsførings-e-poster fra oss for å slutte å motta denne typen e-poster.
 • Ved å sende oss en beskjed på e-post eller via post til Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Sørg for å ta med navn, e-postadresse og bestemt, relevant informasjon om typen informasjon du ikke lenger ønsker å motta.
 • For tekstmeldingstjenester (SMS-tjenester) kan du svare på en tekstmelding du har mottatt med STOP, END, eller QUIT.

Disse valgene gjelder ikke for mottak av tjenestemeldinger eller annen obligatorisk informasjon som anses som en del av enkelte løsninger, og som du muligens kommer til å motta med jevne mellomrom, med mindre du slutter å bruke den aktuelle løsningen i henhold til gjeldende vilkår.

Med din tillatelse kan vi dele personopplysningene dine med Ciscos forretningspartnere eller selgere, slik at de kan dele informasjon om produkter eller tjenester du kanskje kan ha interesse av. For å velge bort denne typen videreformidling til tredjeparter for markedsføringsformål, kan du klikke her.

Gjennom å bruke nettstedene og løsningene våre eller gjennom å oppgi personopplysninger, godtar du at vi kan kommunisere med deg elektronisk om sikkerhet, personvern og administreringsspørsmål tilknyttet din bruk. Hvis vi f.eks. oppdager et sikkerhetsbrudd i systemene våre, kan vi forsøke å varsle deg gjennom å legge ut et varsel på nettstedene våre, ved å sende deg en e-post eller ta kontakt på andre måter.

tilbake til toppen

Deling av personopplysninger

Vi kan dele personopplysningene dine med tredjeparter i forbindelse med vår forretningsdrift for å levere, forbedre og tilpasse løsninger, sende markedsføringsmateriale og annen informasjon knyttet til virksomheten vår, samt til andre legitime formål så lenge disse er tillatt i henhold til gjeldende lovgivning eller med din tillatelse.

Vi kan dele dine personopplysninger på følgende måter:

 • Innad i Cisco eller med datterselskapene våre verden over for databehandlingsformål eller lagring.
 • Med Ciscos forretningspartnere eller selgere, slik at de kan dele informasjon med deg om produktene eller tjenestene de tilbyr. For å velge bort denne typen videreformidling fra Cisco til tredjeparter for markedsføringsformål, kan du klikke her.
 • Med forretningspartnere, tjenesteleverandører, autoriserte tredjepartsagenter eller -entreprenører for å levere eller muliggjøre en ønsket løsning, tjeneste eller transaksjon. Dette omfatter, men er ikke begrenset til følgende: behandling av bestillinger eller kredittkorttransaksjoner, vertsfunksjon for nettsteder, seminarregistrering, hjelp til salgsrelatert arbeid eller ettersalgstøtte, samt levering av kundestøtte.
 • I forbindelse med, eller under forhandlinger om, eventuelle sammenslåinger, salg av selskapets eiendeler, konsolidering eller restrukturering, finansiering eller oppkjøp av hele eller deler av vår virksomhet av eller til et annet selskap.
 • Som svar på en informasjonsforespørsel fra en kompetent myndighet i tilfeller der vi mener videreformidling står i henhold til, eller på andre måter kreves av gjeldende lovgivning, forskrifter eller juridiske prosesser.
 • Med rettshåndhevende tjenestepersoner, offentlige myndigheter eller andre tredjeparter slik det er nødvendig for å etterfølge rettslige prosesser eller krav for nasjonal sikkerhet, beskytte Ciscos rettigheter, eiendom eller sikkerhet, samt Ciscos forretningspartnerne, deg, eller andre slik det kreves av gjeldende lovgivning.
 • I samlet og/eller anonymisert form slik at dataene ikke kan brukes til å identifisere deg.
 • I andre tilfeller der vi varsler deg og du samtykker til delingen.

tilbake til toppen

Beskyttelse av personopplysninger

Vår intensjon er å beskytte personopplysninger som formidles til oss, og å behandle disse på en sikker måte i henhold til personvernerklæringen. Cisco bruker fysiske, administrative og tekniske sikkerhetsmetoder som er utviklet for å beskytte dine personopplysninger fra uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling. Kontraktene våre krever også at leverandørene vi samarbeider med beskytter slik informasjon fra uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling. Internett kan imidlertid ikke garanteres å være 100 % sikkert, og vi kan ikke forsikre eller garantere sikkerheten av personopplysninger du gir oss.

tilbake til toppen

Fortsatt oppbevaring av personopplysninger

Vi oppbevarer dine personopplysninger slik det er nødvendig for å oppnå formålene som dataene ble samlet inn for. Vi beholder og bruker dine personopplysninger slik det er nødvendig for å overholde våre bedriftskrav eller juridiske forpliktelser, løse tvister, beskytte eiendelene og håndheve avtalene våre.

Bruk av informasjonskapsler og annen nett-teknologi

Som mange andre nettsteder, bruker Cisco verktøy for automatisk datainnsamling, slik som informasjonskapsler, innebygde nettlinker og nettsporere. Disse verktøyene samler inn bestemt standardinformasjon som nettleseren din sender til nettstedet vårt, for eksempel nettlesertypen og adressen til nettstedet du kom fra. De kan også samle inn informasjon om:

 • IP-adressen din. Dette er et nummer som automatisk tilordnes datamaskinen eller enheten din når du kobler til Internett. IP-adressen gjør at nettservere kan finne og identifisere enheten din. Det er en unik adresse som er tildelt enheten fra Internett-leverandøren din eller avdelingen for informasjonssystemer i et TCP-/IP-nettverk.
 • Klikkadferd. For eksempel sidene du ser på og linkene du klikker på.

Disse verktøyene bidrar til å gjøre ditt besøk til nettstedet vårt enklere, mer effektivt og mer verdifullt gjennom å gjenkjenne deg og gi deg en personlig tilpasset opplevelse. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan vi bruker automatiske verktøy for datainnsamling, slik som informasjonskapsler og moduler, og valgene du har i tilknytning til disse verktøyene, kan du se varselet om informasjonskapsler.

Nettstedet vårt har moduler – interaktive miniprogrammer som kjører på nettstedet for å levere bestemte tjenester fra andre selskaper (slik som å vise nyheter, meninger, musikk og mer). Personopplysninger, som e-postadressen din, kan samles inn via slike moduler. Informasjonskapsler kan også brukes av modulene for å aktivere modulenes funksjoner. Informasjon som samles inn av moduler, er underlagt retningslinjene for personvern tilhørende selskapet som har laget den aktuelle modulen.

Enkelte nettlesere kan gi deg muligheten til å aktivere en ikke spor-funksjon som sender signaler til nettstedene du besøker, med informasjon om at du ikke vil at nettaktivitetene dine spores. Dette er ikke det samme som å blokkere eller slette informasjonskapsler, ettersom nettlesere med en aktivert ikke spor-funksjon fortsatt kan godta informasjonskapsler. Foreløpig er det ikke etablert noen industristandard for hvordan selskaper skal reagere på ikke spor-signaler. Dette kan komme til å endre seg. For øyeblikket gir vi ingen respons på ikke spor-signaler på nettstedene våre. Hvis vi velger å gjøre dette i fremtiden, vil dette bli beskrevet i personvernerklæringen. Finn mer informasjon om "ikke spor".

Vi samarbeider med tredjeparter for å enten vise annonser på nettstedet vårt eller administrere annonsene våre på andre nettsteder. Tredjepartspartnerne våre kan bruke informasjonskapsler eller lignende teknologi til å levere annonser basert på aktiviteten din på nettet og interessene dine. Hvis du ønsker å velge bort interessebaserte annonser, kan du klikke her (hvis du befinner deg i et EU-land, klikker du her). Merk: generiske, ikke-tilpassede annonser vil fortsatt vises.

tilbake til toppen

Tilknyttede nettsteder

Vi kan oppgi linker til andre nettsteder og tjenester tilhørende tredjeparter som er utenfor vår kontroll og som ikke dekkes av denne personvernerklæringen. Vi oppfordrer deg til å se gjennom personvernerklæringene som er lagt ut på disse nettstedene (og alle andre nettsteder du besøker).

tilbake til toppen

Forum og chatterom

Hvis du deltar i et diskusjonsforum, lokale fellesskap eller et chatterom på et Cisco-nettsted, bør du være oppmerksom på at informasjonen du oppgir der (på den offentlige profilen din), gjøres tilgjengelig for andre i bred forstand, og kan brukes til å kontakte deg, sende deg uønskede meldinger eller til formål som hverken du eller Cisco har kontroll over. Vær også oppmerksom på at individuelle fora og chatterom kan ha ytterligere regler og vilkår for bruk. Cisco er ikke ansvarlig for personopplysninger eller annen informasjon du velger å dele i slike fora. Hvis du vil be oss om å fjerne personopplysningene dine fra bloggen eller forumet vårt, kan du kontakte oss på privacy@cisco.com. I enkelte tilfeller kan vi kanskje ikke fjerne personopplysningene dine. I disse tilfellene informerer vi deg om dette, og forklarer hvorfor.

tilbake til toppen

Barns personvern

Cisco oppfordrer foreldre og foresatte til å spille en aktiv rolle når det gjelder barnas aktiviteter på nettet. Cisco samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn uten nødvendig samtykke fra foreldre eller verger. Hvis du mener at vi har innhentet personopplysninger fra noen under gjeldende lavalder i ditt land uten samtykke fra foreldre eller verger, må du gi oss beskjed ved hjelp av fremgangsmåtene beskrevet i delen Kontakt oss. Vi iverksetter nødvendige tiltak for å undersøke og ta tak i problemet så raskt som mulig.

tilbake til toppen

Samtykke til overføring, behandling og lagring av personopplysninger

Ettersom Cisco er en global organisasjon, kan vi overføre dine personopplysninger til Cisco i USA, hvilket som helst Cisco-datterselskap i verden eller tredjeparter og forretningspartnere i forskjellige land som beskrevet over. Gjennom bruk av våre nettsteder og løsninger, eller gjennom å gi oss dine personopplysninger, der dette er tillatt under gjeldende lovgivning, samtykker du til overføring, behandling og oppbevaring av denne informasjonen utenfor landet du bor i til land der standardene for databeskyttelse kan skille seg fra dem i ditt land.

Cisco beskytter og muliggjør global overføring av personopplysninger på en rekke måter:

 • APEC-personvernsertifisering

  Amerikanske APEC Accountability Agent har sertifisert at Ciscos globale personvernprogram overholder Cross-Border Privacy Rules System (CBPRs) for Asia Pacific Economic Cooperation (APEC). CBPRs er et rammeverk som hjelper organisasjoner med å sikre at personopplysninger beskyttes når de overføres mellom deltakende APEC-markeder. Du kan finne mer informasjon om APEC Privacy Framework og CBPRs her.

  Sertifiseringen vår gjelder for alle bedriftsprosessene i den globale driften som behandler og overfører personopplysninger til og fra samarbeidspartnerne våre. Hvis du vil se sertifiseringen vår, kan du klikke på TRUSTe-merket for å gå til valideringssiden TRUSTe-personvernsertifisering.

 • EU-US Privacy Shield

  Cisco deltar i og har sertifisert overholdelse av EU-U.S. Privacy Shield-rammeverker. Alle personopplysninger som Cisco mottar fra EU-medlemsland behandles i henhold til Privacy Shield-rammeverket. Hvis du vil ha mer informasjon om Privacy Shield-rammeverket, kan du gå til Privacy Shield-nettstedet til USAs Department of Commerce.

  Cisco er ansvarlige for å behandle personopplysningene vi mottar i henhold til Privacy Shield-rammeverket, og overfører deretter til en tredjepart som handler på våre vegne. Cisco overholder Privacy Shield-prinsippene for all videreføring av personopplysninger fra EU, herunder ansvaret for videresending. I enkelte situasjoner må kanskje Cisco videreformidle personopplysninger som følge av juridiske forespørsler fra offentlige myndigheter, herunder for å overholde krav for nasjonal sikkerhet eller rettshåndheving.

  Når det gjelder personopplysninger som mottas eller overføres i henhold til Privacy Shield-rammeverket, er Cisco underlagt regulerende påbud fra USAs Federal Trade Commission.

 • Swiss-US Safe Harbor-sertifisering

  Cisco er sertifisert i henhold til Swiss-US Safe Harbor-rammeverket fra USAs Department of Commerce som gjelder for innsamling, behandling og lagring av personopplysninger fra EU-medlemsland og Sveits. Hvis du vil ha mer informasjon om Safe Harbor-programmet og se Ciscos sertifisering, kan du klikke her.

Hvis du har et uløst personvernproblem som er relatert til personopplysninger som er behandlet eller overført av Cisco i henhold til CBPRs, Privacy Shield og/eller Swiss-US Safe Harbor, som du ikke har fått et tilfredsstillende svar fra Cisco på, kan du ta kontakt med den amerikanskbaserte tredjepartsleverandøren av tvisteløsninger ved å klikke her. I enkelte tilfeller som er beskrevet på Privacy Shield-nettstedet har du kanskje rett til å gjøre krav på bindende megling når andre prosedyrer for tvisteløsning ikke er vellykket.

tilbake til toppen

Dine personvernrettigheter i henhold til lovgivning i California

Innbyggere i staten California har i henhold til sivilloven i California, § 1798.83, rett til å be California-baserte selskaper om en liste over alle tredjeparter som selskapet har delt personopplysninger med, for direkte markedsføring i løpet av det foregående året. Alternativt, kan selskapet gi deg informasjon om hvordan du kan bruke alternativer for valg og bortvalg av videreformidling så lenge selskapet har retningslinjer for personvern som gir deg valgmuligheter når det gjelder tredjeparters bruk av dine personopplysninger for markedsføringsformål (for eksempel annonsører).

Cisco kvalifiserer for denne alternative fremgangsmåten. Vi har en omfattende personvernerklæring og gir deg informasjon om hvordan du kan samtykke til eller avslå tredjeparts bruk av dine personopplysninger for markedsføringsformål. Derfor er vi ikke pålagt å ha eller videreformidle en liste over tredjeparter som har mottatt dine personopplysninger for direkte markedsføring i løpet av det foregående året.

Hvis du bor i California og ønsker informasjon om hvordan du kan bruke alternativene dine for videreformidling til tredjeparter, kan du sende oss en forespørsel på e-post.

tilbake til toppen

Slik kontakter du oss

Vi setter pris på å høre dine meninger. Hvis du har spørsmål eller kommentarer knyttet til denne personvernerklæringen, kan du sende en e-post til personvernteamet vårt på privacy@cisco.com.

tilbake til toppen

Oppdateringer av denne Cisco-personvernerklæringen

Vi kan fra tid til annen oppdatere denne personvernerklæringen. Hvis vi endrer personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Du samtykker til å besøke disse sidene med jevne mellomrom for å gjøre deg kjent med og se gjennom slike reviderte versjoner. Hvis vi foretar betydelige endringer i personvernerklæringen, kan vi også varsle deg på andre måter før endringene trer i kraft, ved for eksempel å legge ut et varsel på nettstedene våre eller sende deg et varsel. Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt etter at slike endringer har trådt i kraft, godtar du endringene og samtykker til å overholde dem.

Cisco-personvernerklæringen ble revidert og lagt ut 28. september 2016.

Klikk her for å se tidligere versjoner av personvernerklæringen.

Personvernerklæring

OppsummeringSlik kontakter du oss

E-post: privacy@cisco.com

Post: Cisco Systems, Inc.
Legal Department
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA