Guest

Cisco Online adatvédelemi nyilatkozat

file

Megbízhatósági és átláthatósági központ

A Cisco elkötelezett az ügyfelei, termékei és a vállalat erős védelmének fenntartása iránt. Hiszünk a bizalom kiépítésében, fenntartásában, a kockázatcsökkentésben és egyszerűen a helyes cselekvésben.

A Cisco Systems, Inc. és leányvállalatai (együttesen a "Cisco") elkötelezettek az adatai védelme és az iránt, hogy a webhelyeink, valamint a termékeink és szolgáltatásaink ("megoldás" vagy "megoldások") használatakor Önnek pozitív élményben legyen része. Ez az Adatvédelmi nyilatkozat vonatkozik a Nyilatkozatra hivatkozó Cisco-webhelyekre, és ismerteti a személyes adatok kezelésének módját. A személyes adatok kezelésére vonatkozó gyakorlatunkról további információval szolgálhatunk a jobb oldalon a mellékletekben, valamint az adatgyűjtéskor biztosított jogi nyilatkozatokban. Egyes Cisco-webhelyek saját adatvédelemi nyilatkozattal rendelkezhetnek, amelyek leírják, hogy az adott webhely esetében hogyan kezeljük a személyes adatokat. Abban az esetben, ha az adatgyűjtéskor biztosított jogi nyilatkozat vagy az adott webhelyre vonatkozó adatvédelemi nyilatkozat tartalma ütközne a jelen Adatvédelmi nyilatkozattal, akkor a jogi nyilatkozat vagy a webhely adatvédelemi nyilatkozata az irányadó.

A személyes adatok gyűjtése

A webhelyünk használata és az azzal kapcsolatos interakció során adatokat gyűjthetünk, a személyes adatokat is ideértve. "Személyes adat" minden, az egyén azonosítására alkalmas adat, többek között a név, a cím, az e-mail-cím, a telefonszám, a közösségimédia-fiók adatai vagy a bankkártyaadatok. Ha más adatokat is kapcsolunk a személyes adataihoz, akkor ezeket a kapcsolt adatokat is személyes adatokként kezeljük. Megbízható harmadik felektől származó személyes adatokat is gyűjtünk, és megbízunk harmadik feleket, hogy személyes adatokat gyűjtsenek a munkánk segítése érdekében.

Többféle okból gyűjtünk személyes adatokat, mint például:

  • A megrendelés feldolgozása érdekében.
  • Hírlevélre történő feliratkozás biztosítása érdekében.
  • Marketing célú üzenetek küldéséhez.
  • Fiók létrehozásához.
  • Hogy a megoldásaink bizonyos funkciói használhatók legyenek.
  • A felhasználói élmény személyre szabásához.
  • Ügyféltámogatás nyújtásához.
  • Állásra való jelentkezés kezeléséhez.
  • A felvételi tesztelési eljárás során történő adatgyűjtéshez, amikor Önnek egy számítógépes minősítő tesztet kell elvégeznie.

Mi és az általunk bevont harmadik felek az Önről hosszabb idő alatt gyűjtött és a különböző webhelyeinkről származó adatokat összevonhatjuk a más forrásokból származó adatokkal. Ez segít az összegyűjtött adatok pontosságának és teljességének javításában és az Önnel kapcsolatos interakcióink jobb személyre szabásában.

Ha Ön valamely harmadik fél személyes adatait (például a nevét, az e-mail-címét vagy a telefonszámát) megadja a Cisco számára, akkor kijelenti, hogy rendelkezik a harmadik fél ehhez szükséges engedélyével. Erre példa többek között referenciaanyag továbbítása egy barátnak vagy ajánlások valamely állás betöltésére.

Bizonyos esetekben a Cisco automatikusan adatokat gyűjthet cookie-k, webnaplók, webjelzők és más hasonló alkalmazások útján. Ezeket az adatokat arra használjuk, hogy javítsuk a webhelyek használhatóságát, teljesítményét és hatékonyságát, valamint jobban megértsük azokat, és személyre szabhassuk a tartalmat és az ajánlatokat az Ön számára. További információért olvassa el az alábbi, "Cookie-k és más webtechnológiák" című szakaszt.

Vissza a lap tetejére

A személyes adatainak felhasználása

A személyes adatait a vállalatunk működtetésére, a megoldásaink eljuttatására, javítására és személyre szabására, a vállalatunkkal kapcsolatos marketing célú és egyéb üzenetek küldésére, valamint a vonatkozó jogszabályok által megengedett más, jogszerű célokra használhatjuk. A személyes adatok felhasználásának néhány módja például:

  • Az Ön által kért megoldás eljuttatása.
  • A megoldásaink és az online tapasztalható élmény támogatása és javítása.
  • Webhelyek, hírlevelek és más kommunikációs eszközök személyre szabása.
  • A minősítő vizsgáinak kezelése és feldolgozása.
  • Önnek szóló üzenetek küldése közvetlenül a Cisco vállalattól vagy a partnereinktől többek között marketing céljából vagy az ügyfél-elégedettség növelése érdekében.

A kommunikációs beállításait bármikor módosíthatja. A lehetőségeit az alábbiakban tekintheti meg, és kiválaszthatja a kommunikációs beállításait.

Vissza a lap tetejére

A személyes adatokhoz való hozzáférés és az adatok pontossága

A személyes adatai pontosságának és naprakészségének megőrzéséhez szükségünk van a segítségére. Kérjük, a személyes adataival és a kommunikációval kapcsolatos beállításainak frissítéséhez forduljon hozzánk. Ezenkívül lehet, hogy van lehetősége a személyes adatainak online megtekintésére vagy szerkesztésére, beleértve az alábbiakat:

Jóhiszemű erőfeszítéseket fogunk tenni az adatok elérésére vagy helyesbítésére vonatkozó észszerű kérelmek teljesítésére, amennyiben azok nem pontosak. Az adathozzáférésre irányuló kérelmére 30 napon belül válaszolunk.

Időről időre bizonyos Cisco-entitások adatkezelőknek minősülhetnek. Ha egy Cisco-entitás adatkezelőként jár el, ezzel a Cisco-entitással szemben közvetlenül gyakorolhatja adathozzáférési jogát, és kérhet helyesbítéseket vagy inaktiválást a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek megfelelően.

Vissza a lap tetejére

A lehetőségei és a kommunikációs beállításainak kiválasztása

Lehetőséget adunk Önnek, hogy megkaphassa a megoldásainkat kísérő különböző információkat. A kommunikációs beállításait a következő módszerekkel kezelheti:

  • Az általunk küldött összes promóciós e-mail tartalmaz utasításokat, melyeket követhet az adott levelezési listáról történő leiratkozáshoz.
  • Üzenet küldésével e-mailben vagy postán a következő címre: Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Ne felejtse el belefoglalni a nevét, az e-mail-címét és a konkrét, releváns információkat azokra az anyagokra vonatkozóan, amelyeket már nem szeretne megkapni.

Ezek a választási lehetőségek nem vonatkoznak azokra a kötelező üzenetekre, amelyek bizonyos megoldások részeinek számítanak, és amelyeket rendszeresen megkap, amíg le nem mondja a megoldást az arra vonatkozó szerződéses feltételeknek megfelelően. Megoszthatjuk a személyes adatait a Cisco üzleti partnereivel vagy szállítóival, hogy ők is megoszthassák Önnel az érdeklődésére számot tartó termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó információkat. Ha le szeretné mondani a harmadik felekkel marketing céljából történő, fent ismertetett megosztást, kattintson ide.

A webhelyünk használatával, vagy a személyes adatainak részünkre történő megadásával elfogadja, hogy biztonsági, adatvédelemi és adminisztrációs kérdésekben elektronikus formában kommunikálhatunk Önnel a webhelyek használatát illetően. A biztonsági rendszerrel kapcsolatos probléma esetén megkísérelhetjük elektronikus formában értesíteni az értesítés megjelenítésével a webhelyeinken vagy e-mail küldésével. Lehetséges, hogy Önnek törvény adta joga ezen értesítést írásban megkapni. Ha vissza szeretné vonni az irányú beleegyezését, hogy elektronikus értesítést kapjon a biztonsági problémákról, értesítsen minket.

Vissza a lap tetejére

A személyes adatainak megosztása

A személyes adatait megoszthatjuk a vállalatunk működtetése, a megoldásaink eljuttatása, javítása és személyre szabása, a vállalatunkkal kapcsolatos marketing célú és egyéb üzenetek küldése, valamint a vonatkozó jogszabályok által megengedett más, jogszerű célból. A személyes adatokat a következő módokon oszthatjuk meg:

  • A Cisco vállalaton belül vagy bármelyik leányvállalatunkkal világszerte adatfeldolgozási és tárolási célból.
  • A Cisco üzleti partnereivel vagy beszállítóival, hogy megoszthassák Önnel a termékeikre és szolgáltatásaikra vonatkozó információkat. Ha le szeretné mondani, hogy a Cisco harmadik felekkel a saját marketingjük céljából megossza adatait, kattintson ide.
  • Üzleti partnerekkel, szolgáltatókkal, jogosult harmadik fél ügynökeivel vagy megbízottaival a kért szolgáltatás vagy tranzakció nyújtásához. Többek között például a következő célokból: megrendelések és hitelkártya-tranzakciók feldolgozása, webhelyek üzemeltetése, szemináriumi regisztráció biztosítása, értékesítéshez köthető vagy értékesítés utáni támogatás elősegítése, valamint ügyféltámogatás nyújtása.
  • Összeolvadással, a vállalati eszközök eladásával, összevonással vagy szerkezetátalakítással, finanszírozással vagy a vállalatunknak egy másik vállalat általi részbeni vagy teljes egészében történő felvásárlásával vagy az ezekre vonatkozó tárgyalásokkal kapcsolatban.
  • Valamely illetékes hatóság általi információkérésre válaszul, ha úgy véljük, hogy az adatok átadása valamely vonatkozó jogszabálynak, szabálynak vagy jogi eljárásnak megfelelően, az abban előírtak szerint történik.
  • Rendfenntartó szervekkel, kormányzati hatóságokkal vagy más harmadik felekkel, amint az a Cisco és az üzleti partnereinek, az Ön vagy mások jogainak, tulajdonának vagy biztonságának megóvása érdekében szükséges, vagy amint azt a vonatkozó jogszabály egyébként megkívánja.
  • Összesített és/vagy anonimizált formában, amely vélhetően nem használható az Ön azonosítására.
  • Amennyiben erről egyéb formában értesítettük, és Ön hozzájárul az adatok megosztásához.

Vissza a lap tetejére

A személyes adatainak biztonsága

Szándékunkban áll a ránk bízott személyes adatok védelme és ezen Adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelő, biztonságos kezelése. A Cisco fizikai, adminisztratív és technikai védelmet valósít meg a személyes adatai védelme érdekében a jogosulatlan hozzáférés, felhasználás vagy közzététel elkerülése céljából. Ezenkívül beszállítóinktól is megköveteljük ezeknek az adatoknak a védelmét az illetéktelen hozzáféréssel, felhasználással vagy közzététellel szemben. Az internet 100%-os biztonsága azonban nem garantálható, ezért mi sem garantálhatjuk vagy szavatolhatjuk a nekünk megadott személyes adatok biztonságát.

Vissza a lap tetejére

A személyes adatok megőrzése

A személyes adatait szükség szerint azoknak a céloknak a teljesítés érdekében őrizzük meg, amelyek miatt azokat gyűjtöttük. A személyes adatait szükség szerint a jogszabályból eredő kötelezettségink teljesítése, a vitás kérdések megoldása és a szerződések betartatása céljából őrizzük meg és használjuk fel.

Cookie-k és más webtechnológiák használata

Számos webhelyhez hasonlóan a Cisco automatikus adatgyűjtő eszközöket használ, például cookie-kat, beágyazott webes hivatkozásokat és webjelzőket. Ezek az eszközök bizonyos standard adatokat gyűjtenek, amelyeket a böngészője küld a webhelyünkre, mint például a böngésző típusa és annak a webhelynek a címe, ahonnan a mi webhelyünkre érkezett. Ezenkívül az alábbiakról is gyűjthetnek információt:

  • Az Ön internetprotokoll-címe (IP-címe). Ez egy szám, amelyet a rendszer automatikusan rendel hozzá a számítógépéhez, amikor az interneten böngészik. Lehetővé teszi a webkiszolgálóknak, hogy lokalizálják és azonosítsák a számítógépét. Ezt az egyedi címet a TCP/IP-hálózatokon az internetszolgáltatója vagy információsrendszer-részlege rendeli hozzá a számítógépéhez.
  • Kattintásfolyam-viselkedés. Például a megtekintett oldalak és azok a hivatkozások, amelyekre rákattintott.

Ezek az eszközök lehetővé teszik webhelyünk könnyebb és hatékonyabban meglátogatását, ami az Ön számára nagyobb értéket jelent, hiszen a rendszer felismeri, amikor visszatér, és személyre szabott felhasználói élményt biztosít. Az automatikus adatgyűjtő eszközök, például a cookie-k és widgetek használatáról és az ezekkel az eszközökkel kapcsolatos választási lehetőségeiről további információt a Cookie-szabályzat tartalmaz.

A webhelyünk widgeteket tartalmaz, amelyek a webhelyen futó interaktív, miniatűr programok, és más vállalatok által biztosított, meghatározott szolgáltatások nyújtását teszik lehetővé (például a hírek, vélemények, zene stb. megjelenítése). A widget személyes információkat gyűjthet, például az e-mail-címét. A widget cookie-kat is elhelyezhet a megfelelő működésének biztosításához. A widget által gyűjtött információkra a widgetet létrehozó vállalat adatvédelemi szabályzata vonatkozik. A widgetünk rendelkezhet névjegyimportálási funkcióval, hogy könnyebben küldhessen e-maileket partnereinek. A kérésére átvizsgáljuk e-mail-címjegyzékét, hogy könnyebben importálhassa névjegyeit webhelyünkre.

Bizonyos webböngészők lehetővé teszik a "nincs nyomon követés" funkció engedélyezését, amely arra vonatkozó jelzéseket küld a meglátogatott webhelyeknek, hogy Ön nem szeretné az online tevékenységének nyomon követését. Ez nem egyenértékű a cookie-k blokkolásával, mivel azok a böngészők, amelyekben engedélyezve van a "nincs nyomon követés" funkció, továbbra is elfogadhatnak cookie-kat. Jelenleg nincs arra vonatkozó iparági szabvány, hogy a vállalatoknak hogyan kell reagálniuk a "nincs nyomon követés" jelzésekre, bár a későbbiekben még létrejöhet ilyen. Jelenleg mi nem reagálunk a "nincs nyomon követés" jelzésekre. Ha a későbbiekben ez változni fog, annak módjáról ebben az Adatvédelmi nyilatkozatban tájékoztatjuk. További információ a "nincs nyomon követésre" vonatkozóan.

Vissza a lap tetejére

Hivatkozott webhelyek

Egyéb harmadik felek webhelyeire és szolgáltatásaira mutató hivatkozásokat biztosíthatunk, amely webhelyekre nincs befolyásunk, és amelyekre a jelen Adatvédelmi nyilatkozat nem vonatkozik. Azt javasoljuk, hogy olvassa el az ezen webhelyek (és minden meglátogatott webhely) közzétett adatvédelemi nyilatkozatát.

Vissza a lap tetejére

Fórumok és csevegőszobák

Ha egy Cisco-webhelyen megbeszélési fórumokon vagy csevegőszobákban vesz részt, tudatában kell lennie annak, hogy az itt megadott információ mások számára széles körűen elérhetővé válik, és felhasználható az Önnel történő kapcsolatfelvételre, kéretlen üzenetek küldésére és olyan célokra, amelyekre sem a Cisco vállalatnak, sem Önnek nincs befolyása. Azt is vegye figyelembe, hogy az egyes fórumok és csevegőszobák további szabályokkal és feltételekkel rendelkezhetnek. A Cisco nem felelős a személyes információkért, sem bármilyen más információkért, amelyeket ezeken a fórumokon megad.

Vissza a lap tetejére

Gyermekek adatainak védelme

A Cisco azt javasolja a szülőknek és a gyámoknak, hogy vállaljanak aktív szerepet gyermekeik online tevékenységeiben. A Cisco tudatosan nem gyűjt személyes adatokat a gyermekektől a szülők vagy a gyám megfelelő beleegyezése nélkül. Ha úgy véli, hogy a szülők vagy a gyám beleegyezése nélkül gyűjtöttünk személyes adatokat az Ön országában valakitől, akinél a kora miatt beleegyezésre lett volna szükség, akkor ezt tudassa velünk a Lépjen kapcsolatba velünk szakaszban ismertetett módokon, és megfelelő lépéseket fogunk tenni a probléma gyors kivizsgálása és megoldása érdekében.

Vissza a lap tetejére

Beleegyezés a személyes adatok továbbításába, feldolgozásába és tárolásába

Mivel a Cisco egy globális vállalat, továbbíthatjuk személyes adatait az Amerikai Egyesült Államokban található Cisco vállalatnak, világszerte a Cisco bármely leányvállalatának, valamint a fent leírtakban foglalt harmadik feleknek és üzleti partnereknek. A webhelyeink és megoldásaink használatával, valamint bármilyen személyes adat megadásával hozzájárul ezen adatoknak nem a lakhelye szerinti országokba történő továbbításához, valamint az ezen országokban történő feldolgozásához és tárolásához, ahol eltérő adatvédelmi előírások lehetnek érvényben.

A Cisco többféle módon is védi és biztosítja a személyes adatok globális továbbítását. A Cisco korábban az USA–EU "Safe Harbor" keretrendszer és az USA–Svájc "Safe Harbor" keretrendszer szerinti minősítést ért el az USA Kereskedelmi Minisztériuma általi értelmezésnek megfelelően, az Európai Unió tagországaiból és Svájcból történő személyes adatok gyűjtése, felhasználása és megőrzése vonatkozásában, azonban az európai uniós jogszabályoknak történő megfelelése nem a "Safe Harbor" keretrendszertől függ. A Cisco tanúsítja, hogy megfelel a "Safe Harbor" keretrendszer értesítésre, választási lehetőség adására, adattovábbításra, biztonságra, adatintegritásra, hozzáférésre és a szabályok érvényesítésére vonatkozó adatvédelemi irányelveinek. A "Safe Harbor" programra vonatkozó tovább tudnivalók megismeréséhez és a Cisco tanúsítványának megtekintéséhez lépjen a "Safe Harbor" webhelyére: http://www.export.gov/safeharbor/. Az Európai Bíróság 2015. október 6-ai, a "Safe Harbor" érvényességére vonatkozó ítélkezését követően és a jövőben várható szabályozási keretrendszereket figyelembe véve a Cisco időről időre részt vehet a megfelelő szabályozó hatóságok által jóváhagyott más keretrendszerekben.

Vissza a lap tetejére

A kaliforniai jogszabályok szerinti adatvédelemi jogok

Kalifornia állam lakói a kaliforniai polgári törvénykönyv § 1798.83 pontja szerint jogosultak a Kaliforniában üzleti tevékenységet végző vállalatoktól az összes olyan harmadik fél listáját elkérni, amelynek a vállalat az előző évben közvetlen marketingtevékenység céljából személyes adatokat adott át. Másik megoldásként a jogszabály előírja, hogy ha a vállalat olyan adatvédelemi szabályzattal rendelkezik, amely választási lehetőséget kínál abban a tekintetben, hogy harmadik felek (például hirdetők) felhasználhatják-e a személyes adatait marketingtevékenység céljából, akkor a vállalat a fentiek helyett az adatok közzétételével kapcsolatos választási lehetőségről is informálhatja.

A Cisco ennek az alternatív megoldásnak felel meg. Átfogó Adatvédelemi nyilatkozattal rendelkezünk, és részletesen ismertetjük, hogyan engedélyezheti vagy tagadhatja meg a személyes adatainak harmadik felek által közvetlen marketingtevékenységre történő felhasználását. Ennek következtében számunkra nem kötelező listát vezetni és közzétenni azokról a harmadik felekről, amelyek az előző évben marketing céljából a személyes adatait megkapták.

Amennyiben Ön kaliforniai lakos, és információt kér azzal kapcsolatban, hogy miként gyakorolhatja harmadik felekkel kapcsolatos jogait, írja meg e-mailben kérelmét.

Vissza a lap tetejére

Kapcsolatfelvétel

Véleményét nagyra értékeljük. Ha a jelen Adatvédelmi nyilatkozatra vonatkozó kérdése vagy megjegyzése van, küldje el e-mailben az adatvédelemi csapatnak.

Vissza a lap tetejére

A Cisco Adatvédelemi nyilatkozatának frissítései

Ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot időről időre frissíthetjük. Ha módosítjuk az Adatvédelmi nyilatkozatot, az átdolgozott verzió itt tesszük közzé, és frissítjük az átdolgozás dátumát. Elfogadja, hogy rendszeresen meglátogatja ezeket az oldalakat, hogy tudatában legyen a módosításoknak, és áttekintse azokat. Amennyiben az Adatvédelmi nyilatkozatban lényeges változások következnek be, a változások hatályossá válása előtt más módon is értesíthetjük, például értesítés közzétételével a webhelyeinken vagy Önnek szóló értesítés küldésével. Ha az ilyen átdolgozások hatályossá válása után továbbra is használja a webhelyünket, azzal elfogadja a módosításokat és azok kötelező érvényét.

A Cisco Adatvédelmi nyilatkozatának átdolgozása és közzététele 2016. március 31-én történt.

Kattintson a hivatkozásra az Adatvédelmi nyilatkozat korábbi verzióinak megtekintéséhez.

Privacy Statement

Összefoglalás



Kapcsolatfelvétel

E-mail: privacy@cisco.com

Levélben: Cisco Systems, Inc.
Legal Department
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA