Har du en konto?

 •   Tilpasset innhold
 •   Dine produkter og støtte

Trenger du en konto?

Opprett en konto

Automatiske datainnsamlingsverktøy (informasjonskapsler osv.)

Slik bruker Cisco informasjonskapsler og annen sporingsteknologi

Tjenestene våre (så som nettstedet, mobilappen og e-postkommunikasjonen, samlet omtalt som «tjenestene») bruker informasjonskapsler og annen teknologi for enhetsidentifisering («informasjonskapsler») i tjenesteleveringen, for bedre å forstå hvordan tjenestene våre brukes og til annonseringsformål. Nedenfor kan du lese mer om typene informasjonskapsler vi bruker, hvorfor vi bruker dem og hvordan du kan bruke ulike innstillinger for informasjonskapsler.

Nettstedet vårt har moduler – interaktive miniprogrammer som kjører på nettstedet for å levere bestemte tjenester fra andre selskaper (slik som å vise nyheter, meninger, musikk og mer). Personopplysninger, så som e-postadressen din, kan samles inn via modulen. Informasjonskapsler kan også brukes av modulen for å aktivere modulens funksjon. Informasjon som samles inn av denne modulen, er underlagt retningslinjene for personvern tilhørende selskapet som har laget modulen. Modulen vår kan ha en funksjon for importering av kontakter som gjør det enklere for deg å sende e-post til kontaktene dine. Når du ber om det, søker vi gjennom e-postadresselisten din for å importere kontaktene dine til nettstedet vårt.

Hva er informasjonskapsler?

Vi bruker begrepet informasjonskapsel om all teknologi som lagrer og får tilgang til informasjon på enheten du bruker til å få tilgang til tjenestene våre, det være seg datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen din. Vi bruker for eksempel HTTP-informasjonskapsler som er små datafiler (vanligvis bestående av sifre og bokstaver), som lastes ned når du bruker tjenestene våre, og som gjør at vi kan kjenne igjen enheten din. Vi bruker også teknologi som pikselkoder og programvaresett innebygget i appene våre (mer informasjon).

Det finnes ulike typer informasjonskapsler. Her er noen eksempler:

 • Informasjonskapsler som leveres direkte av Cisco («førsteparts informasjonskapsler») og informasjonskapsler som leveres på våre vegne, for eksempel av annonsører og dataanalyseselskaper («tredjeparts informasjonskapsler»)
 • Informasjonskapsler som brukes i ulike tidsperioder, inkludert dem som bare varer så lenge nettleseren din er åpen (omtalt som «øktbaserte informasjonskapsler») Disse slettes automatisk når du lukker nettleseren. Andre informasjonskapsler er «permanente informasjonskapsler», noe som betyr at de overlever selv når nettleseren lukkes. De registrerer for eksempel enheten din når du åpner nettleseren og surfer på Internett igjen.

Hvilke informasjonskapsler bruker vi, og hvorfor bruker vi dem?

Den følgende tabellen viser de ulike kategoriene av informasjonskapsler som tjenestene våre bruker, og hvorfor vi bruker dem.

Type informasjonskapsel Hvorfor vi bruker disse informasjonskapslene Hvem leverer dem, og hvor kan du finne mer informasjon?
Autentiseringsinformasjonskapsler Disse informasjonskapslene (inkludert lokal lagring og lignende teknologi) forteller oss når du er pålogget, slik at vi kan gi deg en passende opplevelse og riktige funksjoner, slik som kontoinformasjon, logg og alternativer for endring av kontoinnstillingene. Cisco
Informasjonskapsler for sikkerhet og nettstedsintegritet Vi bruker disse informasjonskapslene til å støtte eller aktivere sikkerhetsfunksjoner for å bidra til å holde Cisco beskyttet. For eksempel hjelper de oss med å huske når du er logget på et beskyttet område i tjenestene, og beskytter kontoen din mot uvedkommende. Cisco
Annonsering Informasjonskapsler og piksler brukes for å forstå og vise annonser, og for å gjøre dem mer relevante for deg. I tillegg kan de spore hvor effektive annonseringskampanjer er i mobilapper.
Vi kan for eksempel lese en informasjonskapsel for å vise annonser som kan være interessante for deg, på andre nettsteder. Vi bruker også denne informasjonen til å målrette relevante annonser mot brukere på nytt. På samme måte kan partnerne våre bruke informasjonskapsler, attribusjonstjenester eller annen lignende teknologi for å finne ut om vi har vist en annonse og hva resultatet ble, eller gi oss informasjon om hvordan du samhandler med dem. Dette kan innebære å lagre informasjonskapsler på den lokale enheten din.

Cisco [og tredjeparter inkludert]

 • Adelphic
 • Adjust
 • AdRoll (Facebook)
 • AdSage
 • AOL
 • CareerCo
 • Digilant
 • Drawbridge
 • Facebook
 • Google
 • HasOffers (Tune)
 • Indeed
 • Kenshoo
 • Microsoft
 • Mixpanel
 • Quantcast
 • Recruitics
 • RocketFuel
 • Simplyhired
 • Twitter
 • Yahoo
 • YieldMo
 • Ziprecruiter

For mer informasjon om interessebaserte annonser, eller for å hindre at informasjon om nettsurfingen din brukes for adferdsbasert annonsering, kan du gå til www.aboutads.info/choices hvis du holder til i USA, eller til http://youronlinechoices.eu/ utenfor USA.

Lokalisering Disse hjelper Cisco med å tilby en lokalisert opplevelse. For eksempel kan vi lagre informasjon i en informasjonskapsel som plasseres i nettleseren eller på enheten din, slik at du ser nettstedet på ditt språk. Cisco
Nettstedsfunksjoner og -tjenester Disse har funksjonalitet som hjelper oss med å levere produktene og tjenestene våre.
Informasjonskapsler kan for eksempel hjelpe deg med påloggingen ved å fylle ut feltene i forkant. Vi kan også bruke informasjonskapsler og lignende teknologi for å gi deg og andre sosiale programtillegg og annet tilpasset innhold og opplevelser, som for eksempel å komme med forslag.

Cisco [og tredjeparter inkludert]

 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
Statistikkanalyse og undersøkelser Disse brukes til å forstå, forbedre og analysere produkter og tjenester, blant annet når du går til Ciscos nettsted eller relaterte nettsteder og apper på en datamaskin eller en mobilenhet.
Vi kan for eksempel bruke informasjonskapsler for å forstå hvordan du bruker funksjoner på nettstedet, og segmentere brukere for funksjonstesting. Vi og våre partnere kan bruke denne teknologien og informasjonen vi får til å forbedre og forstå hvordan du bruker nettsteder, apper, produkter, tjenester og annonser. Vi kan dele informasjonen fra denne analysen med partnerne våre.

Cisco [og tredjeparter inkludert]

 • Google
 • MixPanel
 • Optimizely

Sorry, no results matched your search criteria(s). Please try again.

 

Slik kan du velge alternativer for bruken av informasjonskapsler

Du har rett til å velge å ikke godta informasjonskapslene. De er en viktig del av hvordan tjenestene våre fungerer, så du bør være obs på at tilgjengeligheten og funksjonaliteten til tjenestene vi tilbyr på nettstedene våre, kan påvirkes hvis du avviser eller fjerner informasjonskapsler.

De fleste nettlesere godtar informasjonskapsler som standard. Du kan vanligvis bruke alternativene for nettleseren til å avvise eller fjerne informasjonskapsler i nettleseren. Hvis du vil gjøre dette, må du følge anvisningene i nettleseren. Instruksjoner finnes vanligvis i menyene «Hjelp», «Verktøy» eller «Rediger».

Noen tredjeparter gir deg også muligheten til å avvise informasjonskapslene deres direkte ved å klikke på en kobling for å velge dem bort. Eller du kan velge bort annonseringen deres på eget initiativ.

Slik velger du bort interessebasert annonsering:

Avvisning eller fjerning av informasjonskapsler i nettleseren påvirker ikke nødvendigvis flash-informasjonskapsler fra tredjeparter som brukes i tilknytning til tjenestene våre. Få mer informasjon om hvordan du sletter eller deaktiverer flash-informasjonskapsler.

Du kan også endre innstillingene dine i forhold til hvordan dette nettstedet bruker informasjonskapsler.

Mer informasjon

For mer informasjon om informasjonskapsler, inkludert hvordan du kan se informasjonskapslene på enheten din samt administrere og slette dem, gå til AllAboutCookies.org og Your Online Choices (for innbyggere i EU).

Ikke spor-funksjonen

Enkelte nettlesere kan gi deg muligheten til å aktivere en ikke spor-funksjon som sender signaler til nettstedene du besøker, med informasjon om at du ikke vil at nettaktivitetene dine spores. Dette er ikke det samme som å blokkere eller slette informasjonskapsler, ettersom nettlesere med en aktivert ikke spor-funksjon fortsatt kan godta informasjonskapsler. Foreløpig er det ikke etablert noen industristandard for hvordan selskaper skal reagere på ikke spor-signaler. Dette kan komme til å endre seg. For øyeblikket gir vi ingen respons på ikke spor-signaler. Hvis vi velger å gjøre dette i fremtiden, vil dette bli beskrevet i personvernerklæringen. Få mer informasjon om «ikke spor».

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om vår bruk av informasjonskapsler, kan du kontakte oss på privacy@cisco.com.

Personvernerklæring