Wat is cloudcomputing?

Dankzij digitale transformatie kunnen bedrijven snel hun efficiëntie, flexibiliteit en connectiviteit verhogen door technologie te gebruiken om hun bedrijfsprocessen eenvoudiger, sneller, veiliger, flexibeler en winstgevender te maken. Technologie voor cloudcomputing vormt de hoeksteen van digitale transformatie.

Wat zijn de voordelen van cloudcomputing?

Cloudcomputing biedt bedrijven handige modellen voor toegang tot aanbiedingen op het gebied van infrastructuur, platforms en software op basis van pay-as-you-go. Met cloudcomputing maken bedrijven geld vrij, stroomlijnen ze IT-beheer, moderniseren en schalen ze zakelijke strategieën, bouwen ze security en flexibiliteit in bij services en oplossingen, helpen ze klanten op nieuwe manieren en laten ze hun bedrijf groeien in een voortdurend veranderende markt.

Typen implementatiemodellen voor cloudcomputing

Private cloud

Het private cloud-model heeft betrekking op cloudcomputingbronnen die exclusief door één bedrijf of organisatie worden gebruikt. Een private cloud kan zich in uw eigen datacenter bevinden of in de cloud worden gehost door een serviceprovider.

Bekijk onze private cloudoplossingen


Openbare cloud

Wanneer een organisatie een openbare cloud implementeert, is alle hardware, software en ondersteunende infrastructuur in eigendom en beheer van een serviceprovider en wordt dit uitsluitend via het internet geleverd. U heeft toegang tot deze services en beheert uw account via een webbrowser.


Hybrid cloud

Bij hybrid cloudcomputing worden openbare en private clouds gecombineerd om data en toepassingen te delen. Hybrid clouds verbinden toepassingen en infrastructuur tussen cloudgebaseerde bronnen met bestaande bronnen die zich niet in de cloud bevinden. Hierdoor profiteert uw bedrijf van grotere flexibiliteit en implementatieopties.

Zie onze hybrid cloud- en multicloud-oplossingen

Typen cloudcomputingservices

Cloudcomputingservices bieden handige pay-as-you-go modellen die hoge uitgaven en onderhoudskosten wegnemen. Cloudproviders hosten en verhuren een aanbod op het gebied van infrastructuur, platforms en software op locatie, zodat uw organisatie cloudcomputingservices flexibel omhoog of omlaag kan schalen op basis van veranderende behoeften.


Infrastructure-as-a-Service (IaaS)

IaaS vormt de bouwsteen voor cloudgebaseerde IT. Bij dit model host een cloudprovider infrastructuurcomponenten die zich normaal gesproken in datacenters op kantoor bevinden. Servers, opslag en netwerkhardware, evenals de hypervisor (virtualisatielaag), bevinden zich doorgaans op kantoor. Met IaaS kan uw organisatie bepalen wanneer en hoe workloads worden beheerd zonder dat de onderliggende infrastructuur hoeft te worden gekocht, beheerd en ondersteund. IaaS zorgt dat uw infrastructuur snel operationeel is met een pay-as-you-go model.


Platform-as-a-Service (PaaS)

Het PaaS-model is gebaseerd op het IaaS-model, maar wordt doorgaans specifiek ingezet voor hardware- en softwaretools voor toepassingsontwikkeling. Cloudproviders leveren niet alleen infrastructuurcomponenten, maar hosten en beheren ook besturingssystemen en middleware die uw ontwikkelaars nodig hebben om toepassingen te maken en uit te voeren. PaaS biedt een on-demand, pay-as-you-go model.


Software-as-a-Service (SaaS)

Met SaaS kunnen cloudproviders een volledige infrastructuur hosten en beheren, evenals eindgebruikerstoepassingen. Wanneer uw bedrijf kiest voor een SaaS-model hoeft u niets te installeren. Uw gebruikers kunnen inloggen en direct de toepassing van de cloudprovider gebruiken, die op zijn infrastructuur wordt uitgevoerd. Met SaaS hoeft u zich niet druk te maken over het beheer van de software en alleen te bedenken hoe uw bedrijf de software zal gebruiken. SaaS is on-demand of via een abonnement beschikbaar.