Guest

Declarația de confidențialitate Cisco online

file

Centrul pentru încredere şi transparenţă

Cisco se angajează să mențină sisteme puternice de protecție pentru clienții noștri, pentru produsele noastre și pentru compania noastră. Credem în consolidarea și menținerea încrederii, în reducerea riscului și în a face ceea ce este corect.

Aflați mai multe

Cisco Systems, Inc. și filialele sale (denumite colectiv „Cisco”) se angajează să vă protejeze confidențialitatea și să vă ofere o experiență pozitivă pe site-urile noastre web și când utilizați produsele și serviciile noastre („Soluția” sau „Soluțiile”).

Declarația de confidențialitate este valabilă pentru site-urile web și Soluțiile Cisco pe care se afișează un link către această Declarație și descrie modul în care gestionăm informațiile personale și opțiunile disponibile pentru dvs. cu privire la colectarea, utilizarea, accesul și modul în care puteți actualiza și corecta informațiile dvs. personale. Puteți găsi informații suplimentare despre practicile noastre legate de informațiile personale în descrierea ofertelor, în declarațiile de confidențialitate suplimentare sau în notificările furnizate înainte sau la momentul colectării datelor. Anumite site-uri web Cisco pot avea propria declarație de confidențialitate, în care se descrie modul în care gestionăm informațiile personale special pentru site-urile web respective. În măsura în care o notificare furnizată la momentul colectării sau declarația de confidențialitate specifică Soluției sau unui site web intră în conflict cu această Declarație de confidențialitate, respectiva notificare sau respectiva declarație de confidențialitate suplimentară are întâietate.

Colectarea informațiilor dvs. personale

Este posibil să colectăm date, inclusiv informații personale, despre dvs. atunci când utilizați site-urile noastre web sau Soluțiile noastre și interacționați cu noi. „Informații personale” înseamnă toate informațiile care pot fi utilizate pentru a vă identifica personal și pot include numele, adresa, adresa de e-mail, numărul de telefon, informațiile de conectare (numărul contului, parola), preferințele de marketing, informațiile contului rețelei de socializare sau numărul cardului cu care efectuați plățile. În cazul în care conectăm alte date cu informațiile dvs. personale, vom trata respectivele date conectate ca informații personale. De asemenea, colectăm informații personale din surse terțe de încredere și angajăm părți terțe să colecteze informații personale pentru noi.

Colectăm informații personale din diverse motive, cum ar fi:

 • procesarea comenzii dvs., inclusiv tranzacțiile de plată;
 • furnizarea unui abonament la un buletin de știri;
 • trimiterea comunicărilor de marketing;
 • crearea unui cont;
 • permiterea utilizării anumitor caracteristici ale Soluțiilor noastre;
 • personalizarea experienței dvs.;
 • furnizarea de servicii pentru clienți;
 • gestionarea cererilor de angajare;
 • colectarea informațiilor în timpul proceselor de administrare a testelor atunci când vă este administrat un test de certificare prin computer.

Noi și părțile terțe pe care le angajăm putem combina informațiile pe care le colectăm de la dvs. în timp și de pe toate site-urile web și Soluțiile noastre cu informațiile obținute din alte surse. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim precizia generală și caracterul complet ale informațiilor și să adaptăm mai bine modul în care interacționăm cu dvs.

Dacă alegeți să furnizați companiei Cisco informațiile personale ale unei părți terțe (cum ar fi numele, e-mailul și numărul de telefon), declarați faptul că dețineți permisiunea respectivei terțe părți pentru a face acest lucru. Un exemplu ar fi redirecționarea materialelor de referință sau de marketing către un prieten sau recomandări pentru un post. Părțile terțe se pot dezabona de la orice comunicare viitoare accesând linkul furnizat în mesajul inițial sau trimițând un e-mail la privacy@cisco.com.

În anumite cazuri, Cisco sau părțile terțe contractate de noi pot colecta automat date prin intermediul modulelor cookie, al jurnalelor web, al semnalizatoarelor web și al altor aplicații similare. Aceste informații sunt utilizate pentru a înțelege mai bine și pentru a îmbunătăți utilizarea, performanța și eficiența site-ului web și pentru a ajuta la adaptarea conținutului sau a ofertelor care vă sunt destinate. Vă rugăm să citiți secțiunea "Modulele cookie și alte tehnologii web" de mai jos pentru mai multe informații.

înapoi sus

Utilizarea informațiilor dvs. personale

Putem utiliza informațiile dvs. personale pentru a ne desfășura activitatea, pentru a oferi, a îmbunătăți și a personaliza site-urile web sau Soluțiile, pentru a trimite comunicări de marketing și de alt tip în legătură cu activitatea noastră și pentru alte scopuri legitime, permise de legea aplicabilă Modalitățile prin care putem utiliza informațiile personale includ:

 • oferirea unei Soluții pe care ați solicitat-o;
 • analizarea, susținerea și îmbunătățirea Soluțiilor noastre și a experienței dvs. online;
 • personalizarea site-urilor web, a buletinelor de știri și a altor comunicări;
 • administrarea și procesarea examenelor dvs. de certificare;
 • trimiterea de comunicări către dvs., inclusiv în scop de marketing și pentru satisfacția clienților, fie direct, din partea Cisco, fie din partea partenerilor noștri.

Puteți edita oricând preferințele dvs. de comunicare. Consultați secțiunea Opțiunile dvs. și selectarea preferințelor de comunicare de mai jos.

înapoi sus

Accesul la informațiile personale și corectitudinea acestora

Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a vă menține informațiile corecte și la zi. Vă oferim numeroase opțiuni de accesare, corectare, eliminare sau ștergere a informațiilor personale:

 • Puteți vizualiza sau edita informațiile personale și preferințele Cisco.com online, utilizând Cisco Profile Management Tool.
 • Anumite entități Cisco pot acționa sau pot fi considerate „controlori de date”. Când o entitate Cisco acționează ca un controlor de date, puteți să vă exercitați drepturile de accesare și să solicitați corecții, eliminări sau dezactivări conform legilor aplicabile pentru protecția datelor direct de la respectiva entitate Cisco, după cum este descris în documentația specifică pentru Soluție.
 • Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru accesarea, corectarea, eliminarea sau ștergerea informațiilor dvs. personale, nu ezitați să ne contactați direct. Depunem toate eforturile să onorăm solicitările rezonabile de accesare, ștergere, actualizare, eliminare sau corectare a datelor. Vom răspunde la solicitarea dvs. în termen de 30 de zile. Dacă nu vă putem onora solicitarea, vă vom oferi o explicație.

înapoi sus

Opțiunile dvs. și selectarea preferințelor de comunicare

Vă oferim opțiunea de a primi diverse informații asociate cu Soluțiile noastre. Vă puteți gestiona preferințele de comunicare prin următoarele metode:

 • urmând instrucțiunile incluse în fiecare e-mail promoțional primit de la noi pentru a vă dezabona de la respectivul tip de corespondență;
 • trimițându-ne un mesaj prin e-mail sau prin poștă la: Cisco Systems, Inc., Privacy Legal Department, 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, S.U.A. Includeți numele dvs., adresa dvs. de e-mail și detaliile relevante pentru materialele pe care nu mai doriți să le primiți.
 • Pentru serviciul de mesaje scurte („Servicii SMS”), prin răspunderea la mesajul SMS pe care l-ați primit cu „STOP”, „END” sau „QUIT”.

Aceste opțiuni nu se aplică la primirea comunicărilor de servicii obligatorii, considerate ca parte a anumitor Soluții și pe care le puteți primi periodic, exceptând cazul în care anulați abonamentul la Soluția respectivă, în conformitate cu termenii și condițiile aplicabile.

Cu permisiunea dvs., putem să partajăm informațiile dvs. personale cu partenerii de afaceri sau cu distribuitorii companiei Cisco, pentru ca aceștia să vă poată partaja informații despre produsele sau serviciile care v-ar putea interesa. Pentru a renunța la această partajare cu terțele părți în scop de marketing, faceți clic aici.

Când utilizați site-urile noastre web sau când ne furnizați informații personale, sunteți de acord ca noi să comunicăm cu dvs. prin mijloace electronice, în legătură cu probleme de securitate, de confidențialitate și administrative referitoare la utilizarea de către dvs. a site-urilor web. De exemplu, dacă aflăm despre o încălcare a sistemului de securitate, putem încerca să vă anunțăm prin mijloace electronice, prin postarea unei notificări pe site-urile noastre web, trimițându-vă un e-mail sau contactându-vă în alt mod.

înapoi sus

Partajarea informațiilor dvs. personale

Putem partaja informațiile dvs. personale cu părțile terțe pentru a ne desfășura activitatea, pentru a oferi, a îmbunătăți și a personaliza Soluțiile, pentru a trimite comunicări de marketing și de alt tip în legătură cu activitatea noastră și pentru alte scopuri legitime, permise de legea aplicabilă sau cu acordul dvs.

Putem partaja informațiile personale în următoarele moduri:

 • în cadrul Cisco sau cu oricare dintre filialele noastre mondiale, în scopul procesării sau stocării datelor;
 • cu partenerii de afaceri sau cu comercianții Cisco, astfel încât aceștia să poată partaja cu dvs. informații legate de produsele sau serviciile lor; Pentru a renunța la partajarea dintre Cisco și terțele părți în scop de marketing, faceți clic aici.
 • cu partenerii de afaceri, cu furnizorii de servicii, cu agenții terți autorizați sau cu contractorii, pentru furnizarea unei Soluții, unui serviciu solicitat sau a unei tranzacții solicitate. Exemplele includ, fără limitare: procesarea comenzilor și a tranzacțiilor cu carduri de credit, găzduirea site-urilor web, găzduirea înregistrării pentru seminare, asistarea eforturilor legate de vânzări sau asistența postvânzare și furnizarea de asistență pentru clienți.
 • în legătură cu sau în timpul negocierilor aferente unei fuzionări, unei vânzări de bunuri ale companiei, unei consolidări sau restructurări, unei finanțări sau achiziții – integrale sau parțiale – a activității noastre de către altă companie;
 • ca răspuns la o solicitare de informații din partea unei autorități competente, în cazul în care considerăm că dezvăluirea se face sau este solicitată în conformitate cu legea, reglementările sau procesul legal aplicabil;
 • cu organele de ordine, cu autoritățile guvernamentale sau cu alte părți terțe, după cum este necesar, pentru a respecta procesele legale sau pentru a respecta cerințele de securitate naționale; și pentru protejarea drepturilor, proprietății sau siguranței companiei Cisco, ale partenerilor săi de afaceri, ale dvs. sau ale altor persoane sau după cum se stipulează în legea în vigoare;
 • într-o formă agregată sau anonimizată care nu poate fi utilizată în mod rezonabil pentru a vă identifica;
 • dacă vă notificăm în alt mod și dvs. sunteți de acord cu partajarea.

înapoi sus

Securitatea informațiilor dvs. personale

Intenționăm să protejăm informațiile personale pe care ni le încredințați și să le gestionăm în siguranță, în conformitate cu această Declarație de confidențialitate. Cisco implementează mijloace de protecție fizice, administrative și tehnice pentru a vă proteja informațiile personale împotriva accesării, utilizării sau dezvăluirii neautorizate. De asemenea, solicităm contractual ca furnizorii noștri să protejeze astfel de informații împotriva accesării, utilizării și dezvăluirii neautorizate Cu toate acestea, pe internet, siguranța nu se poate garanta în proporție de 100%, iar noi nu putem să asigurăm sau să garantăm securitatea informațiilor personale pe care ni le furnizați.

înapoi sus

Reținerea informațiilor dvs. personale

Vom reține informațiile dvs. personale după cum este necesar pentru îndeplinirea scopului pentru care au fost colectate. Vom reține și vom utiliza informațiile dvs. personale după cum este necesar pentru a ne îndeplini obligațiile de afaceri, obligațiile legale, pentru a rezolva disputele, pentru a ne proteja bunurile și pentru a desfășura contractele.

Utilizarea modulelor cookie și a altor tehnologii web

La fel ca numeroase alte site-uri web, Cisco utilizează instrumente de colectare automată a datelor, cum ar fi modulele cookie, linkurile web încorporate și semnalizatoarele web. Aceste instrumente colectează anumite informații standard pe care browserul dvs. le trimite către site-ul nostru web, cum ar fi tipul de browser și adresa site-ului web de la care ați ajuns pe site-ul nostru web. De asemenea, acestea pot colecta informații despre:

 • Adresa protocolului de internet (IP). Acesta este un număr alocat automat computerului dvs. ori de câte ori navigați pe internet. Acesta permite serverelor web să localizeze și să identifice computerul dvs.; este o adresă unică, alocată dispozitivului dvs. de către furnizorul de servicii de internet sau de către departamentul informatic într-o rețea TCP/IP.
 • Comportamentul secvenței de clicuri. De exemplu, paginile pe care le vizualizați și linkurile pe care faceți clic.

Aceste instrumente fac ca vizitele dvs. pe site-ul nostru web să fie mai simple, mai eficiente și mai valoroase, oferindu-vă o experiență personalizată și recunoscându-vă când reveniți. Pentru mai multe informații despre modul în care utilizăm instrumentele de colectare automată a datelor – cum ar fi modulele cookie și widgeturile – și despre opțiunile de care dispuneți în legătură cu aceste instrumente, consultați Notificarea privind modulele cookie.

Site-ul nostru web utilizează widgeturi – miniprograme interactive ce rulează pe site-ul nostru în scopul furnizării anumitor servicii oferite de alte companii (cum ar fi afișarea știrilor, a opiniilor, a muzicii etc.). Prin intermediul widgeturilor pot fi colectate informații personale, cum ar fi adresa dvs. de e-mail. De asemenea, widgeturile pot seta module cookie pentru a putea funcționa corespunzător. Informațiile colectate de aceste widgeturi sunt guvernate de politica de confidențialitate a companiei care le-a creat.

Unele browsere web vă pot oferi opțiunea de a activa caracteristica „fără monitorizare” care transmite semnale către site-ul web pe care îl vizitați, indicând faptul că nu doriți să vă fie monitorizate activitățile online. Această funcție este diferită de blocarea sau ștergerea modulelor cookie, deoarece browserele cu funcția „fără monitorizare” activată pot continua să accepte module cookie. În prezent, nu există niciun standard în domeniu prin care companiile sunt obligate să răspundă la semnalele de tipul „fără monitorizare”; totuși, în viitor este posibil să se stabilească un astfel de standard. În prezent, noi nu răspundem și nu recunoaștem semnalele de tipul „fără monitorizare” pe site-urile noastre web. Dacă vom face acest lucru în viitor, vom descrie procedura în această Declarație de confidențialitate. Aflați mai multe informații despre "fără monitorizare".

Formăm parteneriate cu părți terțe fie pentru a afișa reclame pe site-ul nostru web, fie pentru a gestiona reclamele pe alte site-uri web. Partenerii noștri terță parte pot utiliza module cookie sau tehnologii similare pentru a vă furniza reclame pe baza activităților dvs. de căutare și pe baza intereselor dvs. Dacă doriți să vă dezabonați de la reclamele bazate pe interese, faceți clic aici (sau dacă vă aflați în Uniunea Europeană, faceți clic aici). Rețineți că reclamele generale, nepersonalizate, vor fi afișate în continuare.

înapoi sus

Site-urile web conectate

Putem furniza linkuri către alte site-uri web și servicii terțe, care nu se află sub controlul nostru și care nu sunt acoperite de această Declarație de confidențialitate. Vă încurajăm să examinați declarațiile de confidențialitate postate pe respectivele site-uri web (și pe toate site-urile web) pe care le vizitați.

înapoi sus

Forumurile și camerele de chat

Dacă participați la un forum de discuții sau la o cameră de chat pe un site web Cisco, trebuie să știți că informațiile pe care le furnizați acolo (de exemplu, profilul dvs. public) vor fi puse la dispoziția publicului larg și ar putea fi utilizate pentru a vă contacta, pentru a vă trimite mesaje nesolicitate sau pentru alte scopuri care nu se află sub controlul companiei Cisco sau al dvs. De asemenea, rețineți că forumurile și camerele de chat individuale pot avea reguli și condiții suplimentare. Cisco nu este responsabilă pentru informațiile personale sau pentru orice alte informații pe care alegeți să le trimiteți în cadrul acestor forumuri. Pentru a solicita eliminarea informațiilor dvs. personale de pe blogul nostru sau din forumul comunității, contactați-ne la privacy@cisco.com. În anumite cazuri, este posibil să nu putem elimina informațiile dvs. personale, caz în care vă vom informa cu privire la motivul pentru care nu putem face acest lucru.

înapoi sus

Confidențialitatea copiilor

Cisco încurajează părinții și tutorii să se implice în mod activ în activitățile online ale copiilor lor. Cisco nu colectează intenționat informații personale de la copii, fără acordul corespunzător din partea părinților sau al tutorilor. În cazul în care considerați că am colectat, fără acordul persoanelor corespunzătoare, informații personale de la o persoană sub limita minimă de vârstă legală aplicabilă în țara dvs., vă rugăm să ne informați prin metodele descrise în secțiunea Contactați-ne. Vom lua prompt măsurile necesare pentru a investiga și remedia problema.

înapoi sus

Acordul pentru transferul, procesarea și stocarea informațiilor personale

Având în vedere faptul că Cisco este o organizație globală, este posibil să transferăm informațiile dvs. personale către Cisco din Statele Unite ale Americii, către orice filială Cisco din lume sau către părți terțe și către partenerii de afaceri din diferite țări, conform descrierii de mai sus. Prin utilizarea site-urilor noastre web și a Soluțiilor noastre sau prin furnizarea oricăror informații personale către noi, sunteți de acord cu transferul, procesarea și stocarea respectivelor informații în afara țării dvs. de reședință, unde standardele de protecție a datelor pot fi diferite.

Cisco protejează și permite transferul informațiilor personale la nivel global în câteva moduri:

 • Certificarea APEC privind confidențialitatea

  Agentul U.S. APEC Accountability a certificat faptul că programul global de confidențialitate Cisco respectă sistemul CBPR (Cross-Border Privacy Rules) al APEC (Asia Pacific Economic Cooperation). CBPR oferă un cadru pentru organizații, pentru a asigura protecția informațiilor personale transferate între economiile APEC participante. Mai multe informații despre Cadrul de confidențialitate APEC și CBPR pot fi găsite aici.

  Certificarea noastră se aplică pentru procesele de afaceri și pentru operațiunile noastre globale, care procesează și transferă informații personale către/de la afiliații noștri în întreaga lume. Pentru a vedea certificarea noastră, accesați pagina de validare,Certificarea TRUSTe privind confidențialitatea făcând clic pe sigiliul TRUSTe.

 • Cadrul EU-US Privacy Shield

  Compania Cisco participă și a fost certificată conform cadrului EU-U.S. Privacy Shield. Cisco și-a luat angajamentul de a trata toate datele personale primite din țările membre ale Uniunii Europene conform cadrului Privacy Shield și principiilor aplicabile ale acestui cadru. Pentru a afla mai multe despre cadrul Privacy Shield, accesați site-ul Ministerului Comerțului din S.U.A. privind Privacy Shield.

  Cisco are responsabilitatea pentru procesarea datelor personale pe care le primește, conform cadrului Privacy Shield, și pentru transferurile ulterioare către o parte terță, acționând ca agent în numele acesteia. Cisco respectă principiile cadrului Privacy Shield pentru toate transferurile de date personale din U.E., incluzând prevederile privind răspunderea pentru transferuri. În anumite situații, Cisco poate avea obligația de a dezvălui date personale ca răspuns la solicitările legale emise de autoritățile publice, inclusiv de a respecta solicitările privind securitatea națională sau aplicarea legii.

  Cu privire la datele personale primite sau transferate conform cadrului Privacy Shield, Cisco se supune autorităților de reglementare din S.U.A. (Federal Trade Commission).

 • Certificarea Swiss-US Safe Harbor

  Cisco este certificată conform cadrului Swiss-US Safe Harbor, așa cum se stipulează de către Ministerului Comerțului din S.U.A. referitor la colectarea, utilizarea, procesarea și reținerea datelor personale provenite din statele membre ale Uniunii Europene și din Elveția. Pentru a afla mai multe despre programul Safe Harbor și pentru a vedea certificarea Cisco, faceți clic aici.

În cazul în care aveți o problemă de confidențialitate nerezolvată, asociată cu datele personale procesate au transferate de Cisco, conform CBPR, Privacy Shield și/sau cadrului Swiss-US Safe Harbor, pe care Cisco nu a rezolvat-o satisfăcător, contactați (gratuit) furnizorul nostru de remedii pentru dispute, partener terță parte din S.U.A., făcând clic aici. În anumite condiții, descrise detaliat pe site-ul web privind sfera de confidențialitate, aveți dreptul de a solicita arbitraj cu efect obligatoriu, atunci când alte proceduri de remediere a disputelor au eșuat.

înapoi sus

Drepturile la confidențialitate conform statului California

Locuitorii statului California, în baza Codului Civil al Californiei § 1798.83, au dreptul să solicite companiilor care desfășoară activități în California o listă a tuturor terțelor părți cărora compania le-a dezvăluit informațiile personale în anul precedent, în scop de marketing direct. Alternativ, în legislație se stipulează că, în cazul în care compania are o politică de confidențialitate care oferă fie posibilitatea de renunțare, fie de optare în ceea ce privește utilizarea informațiilor dvs. personale de către terțe părți (cum ar fi agenții de publicitate) în scopuri de marketing, în locul listei menționate, compania vă poate furniza informații referitoare la modul în care vă puteți exercita opțiunile legate de dezvăluire.

Cisco se încadrează în această opțiune alternativă. Avem o declarație de confidențialitate cuprinzătoare și vă oferim detalii despre modul în care puteți opta pentru sau renunța la utilizarea informațiilor dvs. personale de către părțile terțe în scop de marketing direct. Prin urmare, nu suntem obligați să păstrăm sau să dezvăluim o listă de părți terțe care au primit informațiile dvs. personale în scop de marketing în anul precedent.

Dacă sunteți locuitor din California și solicitați informații despre modul în care vă puteți exercita alegerile legate de dezvăluirea către părți terțe, trimiteți-ne solicitarea dvs. prin e-mail.

înapoi sus

Metode de contact

Apreciem opiniile dvs. Dacă aveți întrebări sau comentarii în legătură cu această Declarație de confidențialitate, trimiteți un e-mail echipei pentru confidențialitate la privacy@cisco.com.

înapoi sus

Actualizările Declarației de confidențialitate Cisco

Periodic, putem actualiza această Declarație de confidențialitate. Dacă modificăm Declarația de confidențialitate, vom posta versiunea revizuită aici, cu data actualizată a revizuirii. Sunteți de acord să accesați aceste pagini periodic pentru a lua la cunoștință toate aceste revizuiri. Dacă modificăm în mod substanțial Declarația de confidențialitate, înainte ca modificările să intre în vigoare, este posibil să vă înștiințăm și prin alte mijloace, de exemplu, prin postarea unei notificări pe site-urile noastre web sau prin trimiterea unei notificări către dvs. În cazul în care continuați să utilizați site-ul nostru web după astfel de revizuiri, acceptați și sunteți de acord cu revizuirile și cu respectarea acestora.

Declarația de confidențialitate Cisco a fost revizuită și postată în data de 28 septembrie 2016.

Faceți clic aici pentru versiunea anterioară a declarației de confidențialitate.

Declarație de confidențialitate

RezumatMetode de contact

E-mail: privacy@cisco.com

Poștă: Cisco Systems, Inc.
Departamentul Juridic
170 West Tasman Dr.
San Jose, CA 95134 USA