Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Modernizarea rețelei

Provocarea: Centrul de date al unei companii evoluează odata cu tehnologia, de aceea în majoritatea centrelor de date vom găsi întotdeauna o multitudine de tehnologii, deoarece o companie nu poate schimba complet o dată la cațiva ani toate echipamentele din centrul de date. Acest lucru este valabil în special în zona rețelei din centrele de date, unde companiile folosesc diferite standarde cu diferite vârste: sunt zone din centrul de date unde rulează aplicații critice și unde majoritatea companiilor au trecut către standardul 10 Gbit Ethernet sau chiar mai sus și sunt zone unde rulează aplicații mai puțin critice sau aplicații mai vechi, unde încă se folosește Gigabit Ethernet sau 100 MB Ethernet. În plus, tot mai mulți clienți se gândesc la automatizare, iar conceptul de Software Defined Networking nu mai este astăzi doar un vis. Cum putem să ne dezvoltăm rețeaua din centrul de date astăzi, dar să fim pregătiți să adoptăm noile standarde sau tehnologii care vor apărea în următorii ani?

Soluția: Folosind switch-urile pentru centre de date Cisco Nexus 9300 veți putea să integrați cea mai nouă tehnologie Cisco cu tehnologiile deja existente în centrul de date și in acelasi timp să fiți pregătiți pentru un viitor software-defined. Aceste echipamente permit integrarea cu infrastructura existentă din centrul de date (servere, sisteme de backup, alte switch-uri) deoarece porturile pot fi configurate să lucreze la standardul Gigabit Ethernet (foarte comun în prezent), în felul acesta veți avea pentru conectarea echipamentelor noi, unde nevoia de bandă este mai mare, porturi 10 Gigabit Ethernet iar, pentru conectarea acestor echipamente noi cu restul rețelei sau cu sisteme mai vechi, veți putea configura porturi Gigabit.

Platforma Cisco Nexus 9300 este ideală pentru upgrade-ul switch-urilor de rack, atunci când nu schimbați toate sistemele instalate în rack și aveți în continuare nevoie de porturi Gigabit. Switch-urile au interfețe SFP+ în așa fel încât, doar prin schimbarea transceiverului și prin configurarea asociată aceleași porturi pot lucra la diferite viteze.

Mai mult, datorită porturilor flexibile, care pot lucra în funcție de modulele transceiver instalate la diferite viteze, veți fi pregătit pentru următoarea tranziție către standardul 25 sau 40 Gigabit Ethernet fără a fi nevoie să vă înlocuiți switch-urile. În funcție de modelul de switch și de transceiverele instalate în interfețele SFP+, porturile care astăzi sunt 10 Gigabit Ethernet vor putea în viitor să lucreze la viteze de 25 de Gbps sau porturile 40 Gigabit vor putea lucra la 100 Gbps.

Toate switch-urile Cisco Nexus 9300 sunt pregătite pentru viitor, iar viitorul, în viziunea noastră, este software defined. Cu un simplu upgrade al sistemului de operare, un switch Nexus 9300, care astăzi este folosit în mod tradițional și configurat manual, poate fi comutat în modul ACI- tehnologia Software Defined Networking dezvoltată de Cisco, care permite automatizarea completă a rețelei din centrul de date.