Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Sistemul de videoconferință Cisco Spark vine cu noi dispozitive, securitate sporită și capabilități customer care îmbunătățite

 

București, 27 iulie 2017 – Cisco anunță o versiune nouă a platformei de colaborare Cisco Spark ce include opțiuni noi de videoconferință cu logare în platforma Cisco Spark, dar și integrabile cu dispozitivele instalate la sediul clientului, securitate avansată, posibilitatea de participarea la Cisco Spark Meeting cu orice terminal (hardware sau software) în standardul SIP, precum și noi capabilități de asistență pentru clienți.

”Cisco Spark este cea mai avansată platformă de colaborare disponibilă pe piață, creată și îmbunătățită constant pentru răspunde cerințelor oricărei săli de conferință din era digitală. Experiența de utilizare este intuitivă, și facilitează comunicarea între echipe oricât de numeroase, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii”, a declarat Răzvan Atimariti, Partner Product Sales Specialist în cadrul Cisco România.

Cisco Spark este o aplicație de colaborare în cloud, care integrează funcții de chat, video și telefonie pentru întâlniri mai flexibile și mai eficiente, fiind disponibilă pe bază de abonament.

Hardware nou pentru colaborare video

Noua serie Cisco Spark Room Kit , concepută să funcționeze cu platforma Cisco Spark, le permite integratorilor să testeze soluția de colaborare inteligentă în săli de conferință diverse, de la foarte mici, la săli de mare capacitate. Cele două produse noi – Cisco Spark Room Kit și Room Kit Plus – pot fi atașate unor ecrane HD standard, transformându-le în sisteme de colaborare video puternice. Kit-urile facilitează întâlniri și prezentări mai inteligente, dar și o integrare mai eficientă a sălilor/dispozitivelor pentru a îmbunătăți experiența de colaborare.

  • Întalniri inteligente cu ajutorul camerei integrate 5K Ultra HD ce oferă capabilități inteligente de vizualizare, cum ar fi încadrarea automată și urmărirea vorbitorului.
  • Prezentări inteligente cu ajutorul ecranelor duale, partajare wireless și conținut la rezoluție 4K
  • Integrare inteligentă: Room kit-urile folosite cu platforma Spark pot să contorizeze și să urmărească numărul de persoane din sala de conferințe în timpul și între apeluri, permițând administratorilor să înțeleagă mai bine cât de eficient sunt utilizate spațiile.
  • Înregistrări flexibile: soluțiile sunt compatibile cu Cisco Spark, dar și cu soluții terțe instalate în sediul clienților, pentru optimizarea investiției hardware.

Room Kit este proiectat pentru încăperi mici/medii, care pot găzdui până la șapte persoane, în timp ce Room Kit Plus e potrivit pentru încăperi medii/mari, care pot găzdui până la 14 persoane. Atât Room Kit, cât și Room Kit Plus pot fi gestionate integral din cloud și pot fi configurate în câteva minute. Ambele sisteme sunt proiectate să se conecteze cu Cisco Spark, dar înregistrarea poate fi realizată și on-premise.

Prețul recomandat pentru Cisco Spark Room Kit este de 3.990 dolari, la care se adaugă un abonament de 99 dolari/lună. Room Kit Plus este disponibil pentru 7.990 dolari, plus un abonament în valoare de 99 dolari/lună. Opțiunea Companion Mode, prin intermediul căreia Cisco Spark Board și Spark Room Kit vor putea fi combinate și adaptate pentru încăperi mai mari, va fi disponibilă în cursul acestui an.

Cisco Spark integrează diverse canale de comunicare, cum ar fi chat, video, telefonie și partajare de conținut într-o singură aplicație. Fluxul de lucru se desfășoară la fel pe toate dispozitivele, iar Cisco Spark este independent de sistemele de operare. Rulează pe Windows, iOS, Android, dar și ca și client web. Prin intermediul unor interfețe deschise (APIs) poate fi integrat cu aplicații suplimentare. Vizitând https://depot.ciscospark.com, utilizatorii au acces la o gamă largă de aplicații integrate, inclusiv Box, Dropbox, GitHub, Google Drive, Jira, OneDrive, Salesforce Alerts, Twitter, SmartSheet, Splunk, dar și la diverse instrumente de traducere și dicționare.

 

Opțiuni de securitate îmbunătățite pentru conținutul Cisco Spark

Cisco Spark este proiectat să asigure securitatea informațiilor, fiind construit ca o platformă enterprise cu criptare end-to-end pentru datele în tranzit, în repaus și în uz. Cisco criptează și decriptează tot conținutul, folosind cheile dinamice de la un server Cisco Spark Key Management Server (KMS). Acest server creează, stochează, autorizează și oferă acces la cheile de criptare pe care aplicațiile Cisco Spark le utilizează pentru criptarea și decriptarea conținutului la nivel local.

Pentru clienții care au nevoie de opțiuni suplimentare de securizare a informațiilor, precum ar fi cei din industrie cu nivel sporit de reglementare, Cisco oferă posibilitatea de a deține și de a gestiona cheile de criptare, prin instalarea în sediu a Cisco Spark Key Management Server. Clienții care își gestionează propriile chei se vor bucura de funcționalitatea completă a Spark, inclusiv de funcționalitatea de căutare a datelor criptate. Această opțiune este disponibilă de la începutul lunii iunie.

 

Cisco Spark Meetings - ușor de conectat de la orice dispozitiv

Cu noua versiune, oricine se poate conecta la Cisco Spark Board. Toate spațiile Cisco Spark au un SIP URI permanent care le permite utilizatorilor să se conecteze la întâlniri de pe orice client software sau hardware bazat pe un standard SIP cum ar fi terminale softphones third-party și chiar terminale de video conferință ale competitorilor.

De asemenea, această capabilitate a fost extinsă la serviciile Cisco Spark Hybrid Media Services, care permit clienților Cisco Spark să acceseze de la sediul lor, folosind dispozitivele lor conținut video la o calitate superioară în așa numitele Hybrid Media Node, fără a consuma bandă pentru transfer de conținut. Pentru serviciul Cisco Spark Hybrid Media nu este necesară nici o licențiere suplimentară, funcționalitatea fiind inclusă în licențierea pentru M3/C3 Cisco Spark meeting și WebEx.

 

Opțiuni de asistență pentru clienți

Cisco Spark permite acum echipelor mici să ofere asistență atât clienților externi, cât și interni, utilizând chat-ul și opțiunea callback. Cisco Spark Care, concepută pentru companiile care utilizează sau intenționează să implementeze Cisco Spark, poate ajuta companiile să ofere clienților servicii mai rapide și mai bine adaptate nevoilor clienților, având istoricul și contextul necesar din interacțiunile anterioare. Acest serviciu include un spațiu de lucru customer care și raportare integrată cu feedback-ul clientului. Cu ajutorul Cisco Spark, echipele mici au acum o opțiune mai simplă, puternică și economică de a a-și asista clienții.

Licența Cisco Spark Care este opțională, fiind disponibilă la un preț de 17 dolari per utilizator pe lună, cu un abonament anual.

Resurse:

Experiența colaborării la Enterprise Connect , de Jens Meggers

Cum faci o sală de conferință să fie inteligentă, Snorre Kjesbu


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, produsele și partenerii noștri ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. Pentru mai multe noutăți accesați newsroom.cisco.com și blogul Cisco.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks . Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.