Aveți cont?

 •   Conținut personalizat
 •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Peste 90% din traficul de date se va muta în cloud până în 2020

 

 • În 4 ani, traficul de date în cloud va ajunge la 14,1 zetabytes
 • Creșterea se datorează migrării către soluții de tip cloud
 • Video streaming-ul e principalul generator de trafic în segmentul consumer

București – 28 noiembrie 2016 – Traficul de date în cloud va crește de aproape patru ori în următorii patru ani, de la 3.9 zettabytes (ZB) în 2015, la 14,1 ZB în 2020, relevă studiul Cisco Global Cloud Index pentru perioada (2015 – 2020). Creșterea rapidă se datorează migrării către arhitecturile de tip cloud, mai eficiente și mai scalabile față de centrele de date tradiționale.

8 tendințe :

 • Până în 2020, 92% din fluxul de date va fi procesat de centre de date în cloud și doar 8% de cele tradiționale.
 • Capacitatea de stocare a centrelor de date crește constant pentru a face față migrației datelor utilizatorilor de pe dispozitive în cloud. Până în 2020 capacitatea de stocare în centrele de date va crește cu 1,8ZB, de aproape 5 ori față de 2015.
 • Volumul de date stocate pe diferitele dispozitive conectate la internet va fi de 5 ori mai mare decât cel stocat în centrele de date, până în 2020.
 • IoT va fi un generator masiv de date: la nivel global, datele generate, dar nu neaparat stocate de IoT vor atinge 600 ZB pe an până în 2020, de 275 de ori mai mare decât traficul direcționat din centre de date către dispozitive/utilizatori și de 39 de ori mai mare decât traficul total din centrele de date.
 • Cloudul public crește mai rapid decât cel privat: până în 2020, 68% din procesele/aplicațiile de tip cloud vor rula din centre de date publice, în creștere de la 49% în 2015. Pe de altă parte, până în 2020, 32% din aceste procese vor rula din centre de date private.
 • Ponderea aplicațiilor business va scădea de la 79 la 72%. 29% vor fi folosite pentru computing și 24% pentru colaborare. Alte 22% vor fi generate de baze de date /aplicații analitice/Internet of Things (IoT).
 • Până în 2020, fluxurile de date generate de consumatori finali vor avea o pondere de 28% din total. Conținutul video și rețelele de socializare sunt cele mai mari generatoare de trafic: streaming-ul video va genera 34% din traficul total, rețelele sociale 24% și căutările online 15%.
 • Tot mai mulți consumatori se vor orienta către cloud pentru stocare: până în 2020, 59% dintre utilizatorii de Internet vor folosi soluții personale de stocare în cloud față de 47% în 2015. Consumatorii vor genera un trafic lunar de 1,7GB pe lună prin soluții de stocare, în creștere de la 513 MB în 2015.

Cisco a analizat, de asemenea, impactul centrelor de date de tip hyperscale care vor crește de la 259 în 2015, la 485 în 2020. Totodată traficul va crește de cinci ori în următorii cinci ani. 47% din serverele instalate vor fi în aceste centre de date de mari dimensiuni, care vor suporta 53% din trafic până 2020.

Un trend cheie este transformarea centrelor de date din centre tradiționale în centre de date gigantice, de tip hyperscale. Software-defined networking (SDN) și network functions virtualization (NFV) ajută la reducerea costurilor cu infrastructura în centrele de date, precum și optimizarea fluxurilor de trafic. În următorii 5 ani, 60% din centre de date de tip hyperscale din întreaga lume vor utiliza soluții de tip SDN/NFV. Până în 2020, 44% din procesele din centrele de date vor rula pe platforme SDN/NFV (în creștere de la 23% în 2015) pe măsură ce operatorii caută solutii cu eficiență mai bună.

Index Overview:

Cisco® Global Cloud Index (2015-2020) a fost dezvoltat pentru a estima tendințele și creșterea traficului în cloud. Raportul este complementar unor studii precum Cisco Visual Networking Index ™, oferind informații despre trendurile care afectează centrele de date și arhitecturile cloud. Informațiile sunt tot mai importante pe măsură ce rețeaua și centrul de date sunt tot mai legate de serviciile cloud.

Resurse


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, produsele și partenerii noștri ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. Pentru mai multe noutăți accesați newsroom.cisco.com și blogul Cisco.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks . Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.