Aveți cont?

  •   Conținut personalizat
  •   Produsele dvs. și asistența

Aveți nevoie de un cont?

Creați un cont

Cisco lansează Cisco Digital Network Architecture pentru a accelera procesul de digitalizare a companiilor

 

  • Soluția livrează o arhitectură deschisă, extensibilă și bazată pe software, permițând companiilor să inoveze mai rapid, să diminueze costurile și complexitatea rețelelor

București, 11 martie 2016 - Digitalizarea înseamnă transformarea afacerilor din orice industrie, concomitent cu crearea unei noi piețe la nivel global, în valoare de 2,1 mii de miliarde de dolari până în 2019, potrivit companiei de cercetare și consultanță în domeniul tehnologiei, International Data Corporation (IDC). Calea către digitalizare presupune existența unei rețele digitale care să fie dezvoltată dincolo de conectivitate. Iar această nouă rețea va permite inovații ale afacerilor, va genera noi informații și moduri de abordare și va crea noi experiențe pentru clienți. De asemenea, va reduce costul și complexitatea infrastructurilor prin rearanjarea rețelei si introducerea capabilităților de automatizare, simultan cu sprijinirea protejării afacerilor, cu ajutorul unei arhitecturi create pentru securitate.

În același timp cu pașii făcuți de companiile mari în direcția digitalizării afacerilor, au avut loc numeroase inovații ale tehnologiei care au toate șansele să îmbunătățească eficiența operațională a companiilor și să permită folosirea și implementarea de aplicații digitale. Adopția acestor tehnologii însă s-a făcut într-un ritm lent, tocmai din cauza dificultăților companiilor de a ține pasul cu noutățile tehnologice. Potrivit specialiștilor Cisco, piața are nevoie de o soluție care integrează inovații importante în software destinat rețelelor, precum virtualizare, automatizare, analiză, cloud service management, și programabilitate deschisă și extensibilă – într-o arhitectură care poate îndeplini aceste promisiuni într-o manieră unitară și ușor de consumat.

În acest context, Cisco lansează Cisco Digital Network Architecture (Cisco DNA) o soluție de arhitectură de rețea deschisă, extensibilă și bazată pe software, destinată digitalizării afacerilor. Cisco DNA consolidează poziția de lider pe care Cisco o are pe această piață pe segmentul tehnologiilor ACI (Application Centric Infrastructure) pentru centrele de date. Soluția Cisco DNA este furnizată împreună cu suita Cisco ONE™ Software, lucru care permite licențiere simplificată, sprijinind protecția investițiilor și oferind flexibilitate în administrarea rețelei.

 

Cisco DNA se bazează pe 5 principii:

1. Virtualizarea tuturor lucrurilor pentru a le oferi companiilor libertatea de alegere în a rula orice serviciu oriunde, independent de platforma de bază – fizică sau virtuală, aflată la sediul companiei, sau în cloud.

2. Proiectată pentru automatizare pentru a ușura implementarea, administrarea și întreținerea rețelelor și serviciilor care rulează pe baza acestora, schimbând fundamental abordarea în ceea ce privește administrarea rețelei.

3. Analiză amănunțită pentru a furniza informații despre modul de funcționare al rețelei, al infrastructurii IT și al business-ului în general – informații pe care doar rețeaua le poate oferi.

4. Service management livrat direct din cloud pentru a unifica politicile de securitate și modul în care este dispusă rețeaua – combinând agilitatea specifică mediului cloud cu securitatea și controlul soluțiilor de tip “on premise”, instalate la sediile clienților.

5. Arhitectură deschisă, extensibilă și programabilă pe fiecare nivel – presupune integrarea soluțiilor Cisco, a tehnologiile terților cu API-uri deschise și cu platforma unui dezvoltator, pentru a susține un ecosistem bogat în aplicații de rețea.

„Rețeaua digitală este platforma pentru afacerile digitale”, spune Rob Soderbery, SVP pentru divizia Enterprise Products and Solutions la Cisco. „Cisco DNA aduce laolaltă virtualizarea, automatizarea, analiza amănunțită, cloud-ul și programabilitatea pentru construcția acestei platforme. Acronimul de la Cisco Digital Networking Architecture – Cisco DNA – nu este o întâmplare. Schimbăm fundamental ADN-ul (Cisco DNA în limba engleză) tehnologiei de rețea”, adaugă Rob Soderbery.

Resurse suplimentare

Citiți: Cisco DNA Vision Blog;

Citiți: Learning at Cisco Blog

Vizualizați: Infograficul Cisco DNA

Participați: Cisco Community

Participați: Cisco DevNet

Dați Like la pagina Cisco Enterprise Networking pe Facebook

Urmăriți Cisco pe Twitter @CiscoEnterprise

Blog: Cisco Enterprise Networking Blog


Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984. Oamenii, produsele și partenerii noștri ajută la conectarea sigură și la identificarea oportunităților viitoare astăzi. Pentru mai multe noutăți accesați newsroom.cisco.com și blogul Cisco.

Cisco și sigla Cisco sunt mărci comerciale sau înregistrate ale Cisco şi/sau ale companiilor afiliate din SUA și alte țări. Puteți găsi o listă a mărcilor înregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks . Mărcile înregistrate ale terților sunt deținute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvântului partener nu presupune o relație de parteneriat între Cisco şi orice altă companie.