Guest

Cisco Spark– skaper fremtidens samarbeid

(Oslo, 24.01.2016): Cisco lanserer i dag en helt ny skybasert touch-enhet som skal gjøre prosjekt- og gruppearbeid enklere og mer effektivt. Den populære Spark-plattformen får i tillegg flere oppdateringer som skal optimalisere samarbeid på arbeidsplassen.
– Du kan ikke planlegge innovasjon. Det magiske ved innovasjon er at det skjer der og da. Cisco Spark og Spark Board handler om å tilby verktøy og flater der magien skjer og den neste store idéen skapes, sier adm. direktør i Cisco Norge, Sven Thaulow.
Cisco tror teknologi kan gjøre digital kommunikasjon på arbeidsplassen like naturlig som ansikt til ansikt, alt fra utvikling av én ide til det neste store. Ofte kan sikker teknologi være mer til hinder enn til hjelp. For å endre dette har ansatte hos Cisco på Lysaker utviklet Cisco Spark Board™, og viktige endringer i Cisco Spark, skytjenesten for profesjonell kommunikasjon. Spark Board er utviklet fra bunnen av hos Cisco på Lysaker og er basert på over 1000 fokussamtaler med ulike næringslivsledere.

Naturlig flyt

Et uheldig kjennetegn ved mange arbeidsplasser, er at arbeidere bruker alt for mange verktøy for å få løst sine oppgaver. Dette kan by på utfordringer. Enten at direktemeldinger blir slettet eller at noen tørker av whiteboardet hvor det befinner seg viktig informasjon. En annen praktisk utfordring er den konstante letingen etter riktig kabel til projektoren slik at du kan dele arbeidet med andre kollegaer.

Sømløs arbeidshverdag

Cisco Spark Board ble utviklet for å unngå kaos ved å koble det virtuelle inn i det tradisjonelle arbeidet. Oppsettet er enkelt; monter skjermen på veggen og koble til strøm- og nettverkskabelen.
– Vi designet denne løsningen fra bunnen av. Vi har fokusert på hva vi gjør i fysiske møter for å lage digitale løsninger som løser disse oppgavene. Vi har hentet inspirasjon fra sosiale medier, hvor brukervennlighet er en viktig suksessfaktor. Brukervennlighet og sikkerhet har vært særdeles viktige designkriterier, sier leder for samhandlingsløsninger i Cisco Norge, Fredrik Kallum.

Løsningen er en tre-i-en-enhet som lar deg:

1. Dele skjermbilde uten problemer

Med Cisco Spark Board trenger du kun fysisk å være i nærheten for å dele skjermbildet. Du velger selv om du skal koble til ved hjelp av ett tastetrykk. I tillegg vil Spark Board gjenkjenne og hilse på deg når dukommer inn i rommet. Brukeren kan styre alt direkte via PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon. Ingen bluetooth eller spesielle WiFi-nettverk er nødvendig.

2. Gjenoppliver den digitale tavlen

De beste idéene springer ofte ut fra en tavle eller et whiteboard. Problemet med dette er at disse ofte ikke har en egen lagringsfunksjon. Med Cisco Spark Board kan du enkelt dele idéer i sanntid, samtidig som du deltar i en videosamtale. Notatene vil automatisk lastes opp i skyen og deles med de som sitter i møtet slik at arbeidet kan videreføres i etterkant. Den digitale tavlen er spesiallaget for å være skånsom for øynene. Tavlen betjenes med fingrene eller en egen stylus som både føles og låter som ekte tusj.

3. 4K-videokvalitet og kinolyd

Cisco Spark Board gjør et tradisjonelt møterom til et moderne prosjektrom med høykvalitets lyd og video til en attraktiv pris. Det integrerte 4K-kameraet er spesielt utviklet for å gi følelsen av å sitte i samme rom som de du har møte med, og de intelligente mikrofonene sikrer krystallklar lyd i andre enden.

Endringer i Spark-plattformen

Den populære Cisco Spark applikasjonen har også fått nødvendige oppdateringer. Blant annet er noen av de mest populære møteverktøyene fra Cisco WebEx inkludert og et helt nytt navigeringssystem skal sikre en enda bedre brukeropplevelse. Brukere kan også planlegge og avholde et møte direkte i applikasjonen.

Høydepunkter:

  • Ny navigering som gir en bedre og mer effektiv brukeropplevelse. Det nye utseendet er sentrert rundt de mest populære verktøyene. Spaces (tidligere kjent som rom) gir en mer effektiv arbeidshverdag ved at brukere enkelt kan sende meldinger og ringe - i tillegg til å sende filer og bruke whiteboard.
  • Den aktivitetsbaserte arbeidsflyten vil være lik på alle arbeidsenheter, enten du er på PC, Mac, nettbrett eller smarttelefon.
  • Du kan bruke den digitale tavlen sammen, selv om dere ikke har et Cisco Spark Board. Dette er nå bygget inn i alle Cisco Spark-applikasjoner.
  • Planlegg møter direkte i applikasjonen, og du vil automatisk få det du trenger for å forberede møtet. Dette skaper samtidig et grupperom for prosjektet eller møtet. Dermed kan møteagenda enkelt lages og deles med de riktige kollegaene - klart til deling av innhold og diskusjon. Sjansene er dermed store for at møtet vil være kortere og bedre.

Norske priser for Cisco Spark Board er foreløpig ikke tilgjengelige.

Nyttige linker:


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Fredrik Kallum,
leder for samhandlingsløsninger i Cisco Norge
Mobil: 907 77 776
E-post: fkallum@cisco.com

Kontakt oss