Krigen i Ukraina:
Vi støtter kunder, partnere og lokalsamfunn

Til kunder og partnere

Jeg vil oppdatere dere om innsatsen vår for å støtte Ukraina og det vi gjør med hensyn til forretningsdriften vår i Russland og Hviterussland. Vi vet hvor utfordrende denne situasjonen er, og vi er her for å støtte dere.

Opphør av forretningsdrift i Russland og Hviterussland, og støtte til Ukraina

På bakgrunn av eskaleringen av krigen vil vi støtte den ukrainske regjeringen og alle i området. Derfor stopper vi all forretningsdrift, inkludert salg og tjenester, i Russland og Hviterussland i overskuelig fremtid. 

Vi har stor tro på at dette er det rette å gjøre, og vi samarbeider med kunder og partnere i den utvidede regionen for å sikre forretningskontinuitet. Vi holder kontakten med kunder og partnere i Russland og Hviterussland og vil komme med mer informasjon.

Vi forstår at mange mennesker, inkludert alle teamene våre, påvirkes av denne krigen. Til kunder og partnere vil jeg si at Cisco-teamene jobber hardt på deres vegne og vil gjøre sitt beste for å svare på spørsmål og gi oppdateringer etter hvert som dette utvikler seg. 

For å hjelpe alle i Ukraina aktiverer vi automatisk fornyelse av programvare eller tjenester helt kostnadsfritt for kunder i Ukraina, og tilbyr ett år med gratis Webex-møter. Vi tilbyr også gratis anrop til Ukraina.

Økt sikkerhet

Vi setter også fart på arbeidet vi har gjort de siste ukene, for å gjøre alt vi kan for å beskytte organisasjoner i Ukraina mot cyberangrep, beskytte personvernet til institusjoner i Ukraina og regionen og hjelpe den ukrainske regjeringen med å sikre infrastrukturen. Arbeidet som gjøres av Talos-trusselintelligensteamet for å overvåke landskapet, jakte på ondsinnede aktører og distribuere forsvar, og åpent dele funnene, er avgjørende for å bidra til sikkerheten til kundene globalt. 

I tillegg til konstant oppdatering og utrulling av nye sikkerhetsbeskyttelser har Talos satt sammen et team av frivillige som har jaktet på trusler døgnet rundt og holdt øye med nettverkene til kritiske organisasjoner i Ukraina. De hjelper også med å administrere konfigurasjoner for Secure Endpoint med team av dedikerte teknikere, og forsvarer ukrainske nettverk fra innsiden.

Internett-intelligensteamet vårt hos ThousandEyes har også aktivt overvåket Internett-aktiviteten til flere titalls kritiske ukrainske nettsteder, slik at offentlige etater og banker i regionen kan distribuere mottiltak og beskytte seg mot angrep.

Støtte folk og lokalsamfunn

Samtidig er vi dypt fokusert på sikkerheten til ansatte og familiene deres i Ukraina, og vi gjør alt vi kan for å støtte dem, blant annet med flytting og økonomisk hjelp. Vi har også etablert Ukraine Humanitarian Assistance Fund (humanitært hjelpefond for Ukraina) som alle ansatte kan donere til, og vi samarbeider med ideelle organisasjoner for å dra nytte av Cisco-utstyr og støtte dem som har klart å flykte og flytte.

Dette er utfordrende tider for Ukraina, og egentlig hele verden. Vi vet at mange russere, inkludert ansatte, kunder og partnere, påvirkes av denne krigen. Jeg vil gjenta at vi nå må stå sammen.  Jeg blir inspirert av støtten vi har sett i Cisco for hverandre og for alle dere.

Vi håper sterkt at denne krigen snart vil ta slutt. I mellomtiden vil vi bruke alle ressursene vi kan for å hjelpe ansatte, institusjoner og mennesker i Ukraina, i tillegg til kunder og partnere i denne vanskelige tiden, og vi vil gjøre alt i vår makt for å støtte dem som trenger det.

chuck signatur

Vanlige spørsmål

Hva er Ciscos stilling til krigen mellom Russland og Ukraina?

Hos Cisco fordømmer vi sterkt og tydelig den uberettigede krigen som Russland fører, og volden som har blitt sluppet løs på uskyldige sivile.

Hva gjør Cisco for å hjelpe ansatte og familiene deres i Ukraina?

Vår første prioritet er de ansattes sikkerhet. Vi har holdt god kontakt med ansatte i Ukraina de siste ukene med tilbud om flere former for støtte – inkludert reise, midlertidig flytting, pengebidrag for å dekke uventede utgifter og nødpermisjon. Flere ansatte – sammen med familiene sine – har valgt å flytte midlertidig til Polen. Andre har bestemt seg for å bli. Uansett fortsetter Cisco å støtte dem så godt vi kan.

Hjelper Cisco Ukraina med cyberforsvar?

Cisco jobber døgnet rundt med en global, bedriftsomfattende innsats for å beskytte kunder og partnere i Ukraina og sikre at ingenting blir mørklagt. Cisco Talos gjør det ekstraordinære og driver sikkerhetsprodukter direkte døgnet rundt for kritiske kunder i Ukraina, mens over 500 ansatte i Cisco jobber sammen for å hjelpe til med å samle inn intelligens med åpen kildekode (offentlig). Cisco tilbyr også skybaserte sikkerhetsprodukter, for eksempel Duo, til ikke-begrensede ukrainske organisasjoner i ett år.

Hva er Ciscos stilling til pågående forretningsdrift i Russland og Hviterussland?

På bakgrunn av eskaleringen av krigen vil vi støtte den ukrainske regjeringen og alle i området. Derfor stopper Cisco all forretningsdrift, inkludert salg og tjenester, i Russland og Hviterussland i overskuelig fremtid. Vi jobber raskt gjennom implikasjonene for forretningene våre og hvordan vi best kan støtte kunder og partnere i regionen. Vi vil fortsette å holde øye med og evaluere situasjonen, og vi skal holde dere oppdatert etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig.

Påvirker krigen Ciscos evne til å levere produkter og tjenester for dem som er utenfor det umiddelbare konfliktområdet?

Cisco forventer for øyeblikket ikke at leveringen av produkter og tjenester vil bli påvirket utenfor Russland, Ukraina og Hviterussland som følge av krigen mellom Russland og Ukraina. Situasjonen utvikler seg raskt, og vi vurderer og reduserer potensielle forretningsforstyrrelser fortløpende som en del av vår globale innsats for å få en robust virksomhet.