Wij zijn er om u te helpen overal vandaan te werken.

Bekijk bronnen

PBX voor het MKB: de basis

Leer hoe de PBX-systemen voor het MKB zich hebben ontwikkeld en hoe uw bedrijf daarvan profiteert.

 

PBX-telefoonsystemen voor het MKB worden steeds geavanceerder. Hieronder volgt een snelle vergelijking van een conventioneel PBX-systeem voor het MKB en een unified communications-systeem dat een IP-PBX (internetprotocol) combineert met andere functies.

Een conventionele PBX voor het MKB

Traditioneel is een PBX (Private Branch Exchange) voor het MKB een telefooncentrale die inkomende en uitgaande oproepen beheert voor de interne gebruikers van een bedrijf. Een PBX is verbonden met het openbare telefoonsysteem en routeert inkomende oproepen automatisch naar specifieke toestellen. Het deelt en beheert ook meerdere lijnen. Een typisch PBX-systeem voor het MKB omvat externe en interne telefoonlijnen, een computerserver die de switching en routing beheert en een console voor administratieve controle.

IP-gebaseerde PBX voor het MKB

Een IP-PBX kan alles wat een traditionele PBX voor het MKB kan en meer. Het voert de switching en het verbinden van zowel Voice-over-IP als vaste telefoonlijnen uit.

Een conventioneel PBX-systeem vereist twee netwerken, een voor data en een voor spraak. Een IP-PBX-systeem draait op een IP-gegevensnetwerk, wat kosten bespaart en netwerkbeheer minimaliseert.

Met een IP-PBX kunt u gebruikmaken van IP-telefoons, softphones (die geen telefoonhardware nodig hebben behalve een computer en een headset met microfoon) en veel andere apps die u met een smartphone kunt gebruiken.

Unified Communications: IP-PBX en meer

MKB-bedrijven vereisen gespecialiseerde functies ter ondersteuning van hun specifieke workflows. Unified Communications Manager Express van Cisco Systems is specifiek voor het MKB ontworpen. Deze oplossing combineert een IP-PBX met robuuste telefoniefuncties die traditionele telefoonsystemen niet kunnen bieden.

Unified Communications Manager Express is betaalbaar, betrouwbaar, heeft een uitgebreide functionaliteit en is eenvoudig te implementeren, te beheren en te onderhouden. Het helpt MKB-bedrijven om de kosten van communicatie en netwerkbeheer drastisch te verminderen, samenwerking te verbeteren, productiviteit te verhogen en meer.

Wilt u meer weten?

Security

Onze bronnen helpen u het security landschap te begrijpen en technologieën te kiezen om uw bedrijf te beschermen.

Samenwerking

Met deze tools en artikelen kunt u belangrijke beslissingen nemen over communicatie om zo uw bedrijf te schalen en verbonden te blijven.

Networking

Leer hoe u de juiste beslissingen kunt nemen bij het opzetten en onderhouden van uw netwerk zodat uw bedrijf kan floreren.

Resource Center

Krijg stappenplannen, checklists en andere tips om aan die behoeften te voldoen en uw bedrijf te schalen en te laten floreren.