Az ukrajnai háború:
Ügyfeleink, partnereink és közösségeink támogatása

Tisztelt ügyfeleink és partnereink!

Szeretném megosztani Önökkel az Ukrajnát támogató erőfeszítéseinkkel, valamint az oroszországi és fehéroroszországi üzleti tevékenységünkkel kapcsolatban tett lépéseinkre vonatkozó legújabb információkat. Tudjuk, hogy milyen nehéz ez a mostani helyzet, és azért vagyunk, hogy támogassuk Önöket.

Az üzleti tevékenység leállítása Oroszországban és Fehéroroszországban, és Ukrajna támogatása

Tekintettel a háború eszkalálódására, valamint az ukrán kormány és az ottani emberek támogatására, belátható időn belül leállítunk minden üzleti tevékenységet Oroszországban és Fehéroroszországban, beleértve az értékesítést és a szolgáltatásokat is. 

Meggyőződésünk, hogy ez a helyes döntés, és együttműködünk a kibővített régió ügyfeleivel és partnereivel az üzletmenet folytonosságának biztosítása érdekében. Fenntartjuk a kapcsolatot oroszországi és fehéroroszországi ügyfeleinkkel és partnereinkkel, hogy további információkkal szolgáljunk számukra.

Tudjuk, hogy sok embert, beleértve az összes csapatunkat is érinti ez a háború. Csapataink fáradhatatlanul dolgoznak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy válaszoljanak ügyfeleink és partnereink kérdéseire, valamint naprakész információkat biztosíthassanak.

Segítség gyanánt ukrajnai ügyfeleink számára minden szoftverünkhöz és szolgáltatásunkhoz díjmentes automatikus megújítást, valamint egyéves ingyenes Webex Meetings-előfizetést biztosítunk. Ukrajnában ingyenes hívásokat is biztosítunk.

A biztonság megerősítése

Felgyorsítjuk az elmúlt hetekben végzett munkát is, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy megvédjük az ukrajnai szervezeteket a kibertámadásoktól, biztosítsuk az ukrajnai és a régióbeli intézmények adatbiztonságát, és segítsünk az ukrán kormánynak az infrastruktúrája védelmében. Talos fenyegetésfelderítő csapatunk által a megfigyelés, a rosszindulatú szereplők beazonosítása és a védelem kiépítése érdekében végzett munka, valamint a tevékenységük által szerzett információk nyílt megosztása elengedhetetlen ahhoz, hogy világszerte hozzájáruljunk ügyfeleink biztonságához. 

Az új biztonsági megoldások mellett, amelyeket folyamatosan frissítenek és vezetnek be, a Talos összeállított egy önkéntes csapatot, amely éjjel-nappal kutatja a fenyegetéseket, és figyeli az ukrajnai kritikus szervezetek hálózatait. Elkötelezett mérnökcsapattal segítenek a biztonságos végpont-konfigurációk kezelésében és az ukrán hálózatok védelmében.

ThousandEyes internetes hírszerző csapatunk aktívan figyeli több tucat kritikus ukrán weboldal internetes tevékenységét, lehetővé téve a régió kormányzati ügynökségeinek és bankjainak, hogy ellenintézkedéseket tehessenek és védelmet biztosíthassanak a támadások ellen.

Alkalmazottaink és közösségeink támogatása

Ezek mellett minden tőlünk telhetőt megteszünk ukrajnai alkalmazottaink és családtagjaik biztonsága érdekében, és támogatjuk őket az áthelyezéstől a pénzügyi segítségnyújtásig. Létrehoztunk egy Ukrajnai Humanitárius Segítségnyújtási Alapot is, amely lehetővé teszi minden alkalmazottunk számára, hogy adományozhasson, és nonprofit partnerekkel dolgozunk együtt a Cisco berendezések kihasználásában és azok támogatásában, akik képesek voltak elmenekülni.

Ezek hihetetlenül nehéz idők Ukrajna, és őszintén szólva a világ számára. Tudjuk, hogy sok orosz embert, beleértve az alkalmazottakat, az ügyfeleket és a partnereket is érinti ez a háború. Szeretném megismételni, hogy ez az egység ideje.  Lenyűgöz az az egymásnak nyújtott támogatás, amit a Cisco közösségén belül látunk.

A legnagyobb reményünk az, hogy ez a háború hamarosan véget ér. Addig is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden rendelkezésünkre álló erőforrást felhasználjunk arra, hogy segítsünk munkatársainknak, az ukrajnai intézményeknek és az ukrán népnek, valamint ügyfeleinknek és partnereinknek ebben a kihívásokkal teli időszakban, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk azokat, akiknek szükségük van rá.

Chuck aláírása

GYIK

Mi a Cisco álláspontja az Oroszország és Ukrajna közötti háborúval kapcsolatban?

A Cisco határozottan elítéli az Oroszország által indított indokolatlan háborút és az ártatlan civilekre rászabadított erőszakot.

Mit tesz a Cisco, hogy segítsen az ukrán munkavállalóknak és családjaiknak?

Első számú prioritásunk munkatársaink biztonsága. Az elmúlt hetekben szoros kapcsolatban álltunk az ukrán munkavállalókkal, különböző támogatásokat nyújtottunk számukra, beleértve az utazást, az ideiglenes áthelyezést, a váratlan kiadások fedezésére szolgáló juttatásokat és a vészhelyzeti szabadságot. Számos alkalmazottunk – családjukkal együtt – úgy döntött, hogy ideiglenesen Lengyelországba menekül. Mások úgy döntöttek, hogy maradnak. A Cisco, amennyire csak tudja, mindkét esetben továbbra is támogatja őket.

A Cisco segít Ukrajna kibervédelmében?

A Cisco éjjel-nappal globális, vállalati szintű erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megvédje ukrán ügyfeleit és partnereit, valamint biztosítsa a rendszerek működőképességét. A Cisco Talos rendkívüli lépést tett a biztonsági termékek folyamatos működtetése kapcsán a kritikus ügyfelek számára Ukrajnában, miközben a Cisco több mint 500 alkalmazottja segíti a nyílt forráskódú (nyilvános) adatok gyűjtését. A Cisco a nem korlátozott ukrán szervezetek számára egy éves előfizetést kínál felhőbiztonsági termékeihez, például a Duóhoz.

Mi a Cisco álláspontja az oroszországi és fehéroroszországi üzleti tevékenységekkel kapcsolatban?

Tekintettel a háború eszkalálódására, valamint az ukrán kormány és az ott élő emberek támogatására, a Cisco Oroszországban és Fehéroroszországban belátható időn belül leállít minden üzleti tevékenységet, beleértve az értékesítést és a szolgáltatások nyújtását is. Gyorsan dolgozunk az üzleti tevékenységünkre gyakorolt hatások kezelésén, és azon, hogyan lehet a legjobb módon támogatni ügyfeleinket és partnereinket a régióban. Továbbra is figyelemmel kísérjük és értékeljük a helyzetet, és folyamatos tájékoztatást nyújtunk, amint további információk válnak elérhetővé.

Azok számára, akik kívül esnek a konfliktus közvetlen területén, a háború befolyásolja-e a Cisco termékeket és szolgáltatásokat?

A Cisco jelenleg nem számít arra, hogy az orosz-ukrán háború hatással lenne a termékek vagy szolgáltatások Oroszországon, Ukrajnán és Fehéroroszországon kívüli biztosítására. A helyzet gyorsan változik, és globális üzleti rugalmassági erőfeszítéseink részeként folyamatosan értékeljük és enyhítjük a potenciális üzleti zavarokat.