Guest

A Cisco Hálózati Akadémia bemutatása

A Cisco 1997-ben hozta létre a Cisco Hálózati Akadémiát, mely olyan non-profit szakképzési program és hálózat, amely oktatási intézmények és informatikai vállalatok közötti együttműködés eredményeként valósul meg.

A Cisco Hálózati Akadémia alapvető küldetése az IT hálózati szakemberhiány csökkentése, amely a gazdaság versenyképességének erősítése érdekében Magyarországon is rugalmas képzési megoldásokat kíván.

A Hálózati Akadémia alapját a folyamatosan bõvített, modellértékű, E-Learning alapú tananyagok és kurzusok képezik.

A képzés a Cisco Hálózati Akadémia oktatási intézményeinek helyszínén az ország több pontján nyitva áll minden 16. életévét betöltött fiatalember számára

A képzések illeszkednek a szakképzési rendszerhez, OKJ képesítés(ek) és/vagy a nemzetközi szabványoknak megfelelő, ipari minősítések megszerzését teszik lehetővé.

 

A Cisco Hálózati Akadémia keretében jelenleg elérhető kurzusok és OKJ-s szakképesítések kapcsolata

A Cisco Hálózati Akadémia felépítése

A Hálózati Akadémia non-profit oktatási intézmények hálózata. A programban résztvevő képzőhelyek az un. Lokális Akadémiák, amelyek amelyek vállalják a képzés megszervezését és lebonyolítását és biztosítják az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket. (oktatók, tanterem, hálózati labor, képzésszervezés)
A Lokális Akadémiák oktatóinak képzését és a program keretében elérhető képzések minőségbiztosításához szükséges szolgáltatásokat az un. Regionális Akadémiák nyújtják. A Regionális Akadémiák biztosítják továbbá az oktatók rendszeres továbbképzését, és folyamatos szakmai támogatást nyújtanak a képzések és a záróvizsgák sikeres lebonyolításához.
A Cisco Hálózati Akadémia Központi Oktatóképző Intézete (Cisco Associate Training Centre- CATC), azaz a Regionális Akadémiák szakmai mentora, a Budapesti Műszaki Főiskola.

A Cisco Hálózati Akadémia képzései

Ismerje meg részletesen a CCNA és az IT Essentials kurzusaink tartalmát.

A Cisco Hálózati Akadémia tananyagát neves és független oktatókkal együttmûködésben dolgozták ki.

Az IT Essentials képzés olyan fiatalok számára fejlesztették ki, akik szeretnének gyakorlati tudást szerezni a számítógépek működéséről, összeállításáról , a hardveres és szoftveres hibák felismeréséről és javításáról.

A CCNA kurzusok (CCNA Discovery és CCNA Exploration) elvégzésével a hallgatók az iparági normáknak megfelelõ képesítést szereznek kis-és közepes méretű hálózatok tervezésére, építésére és karbantartására.

A CCNA 300 órás, négy szemeszterbõl álló kurzus, mely heti másfél órás ütemezéssel 2 évig tart, vagy intenzív E-learning használatával ennél rövidebb idõ alatt is elvégezhetõ.

Csatlakozás a Cisco Hálózati Akadémiához

A rendszer nyitott minden érdeklődő oktatási intézmény számára.
Az újonnan belépő Lokális Akadémiák a Regionális Akadémiáknál jelentkezhetnek.
A képzések indításához minimum 2 oktató, számítógépekkel felszerelt tanterem, Internet kapcsolat, és egy hálózati eszközöket tartalmazó laborfelszerelés szükséges.


Laboreszközök

Töltse le a Cisco képzőhelyek kialakításához szükséges laboreszközök listáját! letöltés

Akadémiai beszállítók (laboreszközök beszerzése) letöltés

Vizsgaközpontok

A Cisco Hálózati Akadémia keretében elérhető képzésekhez kapcsolódó ipari minősítésekről az alábbi oldalakon szerezhet részletes információkat:
http://www.cisco.com/web/learning/le3/le2/le0/le9/learning_certification_type_home.html
http://www.pearsonvue.com/


Cisco Vizsgaközpontok Magyarországon:

 
 

 

Kérdése van? Válaszolunk!