Guest

Cisco kopplar upp Friidrotts-SM

Den 1-3 augusti arrangeras Friidrotts-SM i Umeå. Under helgen kommer 36 svenska mästare att koras inför tusentals åskådare på läktaren i Campus Friidrottsarena och framför TV:n. För att arrangörerna Svenska Friidrottsförbundet och IFK Umeå ska kunna erbjuda ett heltäckande nät åt besökare och press på plats lånar Cisco ut sin utrustning och ställer upp med expertis.

Under Friidrotts-SM i Umeå kommer arrangörerna att kunna erbjuda besökare och media ett heltäckande gästnät, av samma typ som finns på Friends Arena i Stockholm, tack vare att Cisco kostnadsfritt lånar ut utrustning och ställer upp med experter.

– Dagens besökare förväntar sig att alltid kunna vara uppkopplade och media behöver ett pålitligt nät för att kunna rapportera från tävlingarna, vilket kräver en komplex nätmiljö. För att klara av det behövs dyrbar utrustning, något Friidrottsförbundet inte har råd att köpa eller hyra själva. Vi tycker att Friidrotts-SM är ett fantastiskt engagemang och vi är mycket glada att vi kan stötta dem med vår kunskap och vår utrustning, säger Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco Sverige.

Med hjälp av Ciscos lösningar, som installeras på plats i samarbete med Atea och Umeå universitet, kommer publiken via mobilen eller datorn kunna få uppdaterade startlistor och i realtid följa tävlingarna, vilket är ovanligt vid svenska friidrottstävlingar. Nätet möjliggör också kortbetalningar, något som Campus Friidrottsarena i vanliga fall inte kan erbjuda. Dessutom bidrar det till att ett 70-tal journalister kan rapportera från tävlingarna, däribland SVT som livesänder i tjugo timmar.

– Vi har inte haft denna typ av lösning på plats innan, så vi hade ingen koll på hur det fungerar. Nu har vi inte bara fått hjälp av Cisco att installera allt, utan har även fått råd och tips av deras experter kring hur vi kan skapa bästa möjliga upplevelse för besökare och media. Vi tycker att det är väldigt roligt att Cisco har ett så stort engagemang för svensk friidrott och vi är väldigt tacksamma för att de ställer upp gratis, säger Anna Jonsson, SM-chef.

Tidigare under sommaren har Cisco även hjälpt orienteringstävlingen O-ringen och datorfestivalen Dreamhack med liknande lösningar.

– Vi får väldigt många förfrågningar från organisationer i hela landet om att hjälpa dem att bygga nät till deras arrangemang, det är allt från beachvolleyturneringar till musikfestivaler. Jag är stolt och glad över att vi på Cisco kan bidra till att vi i Sverige har evenemang och sporttävlingar av världsklass, säger Peter Jerhamre.

För mer information, kontakta:

Peter Jerhamre, systemingejör på Cisco Sverige
E-post: pjerhamr@cisco.com
Tel: 0706-859043

Anna Jonsson, SM-chef
E-post: smfriidrott@ifkumea.com
Tel: 0730-661762

Mona Bardaqji, Marketing Manager Sverige
076–76 400 56, mbardaqj@cisco.com


Om Cisco

Cisco är världsledande på IT och hjälper företag att fånga morgondagens möjligheter genom att koppla upp det tidigare ouppkopplade. För löpande information besök http://thenetwork.cisco.com

Vi kan hjälpa dig