Guest

Ny design, smarta funktioner och lägre pris på Cisco videokonferens

Idag presenterar Cisco flera nya och uppdaterade produkter i sin Telepresence-familj. De nya produkterna ger tillgång till avancerad videokonferens i ett nytt designformat samt introducerar röstföljande kamera och, som första videosystem på marknaden - H.265-stöd.

Ciscos Telepresence-familj är världens modernaste videokonferenssystem med en familj av produkter som sträcker sig från mobila enheter och ända upp till hela konferensrum med videoväggar. Nu presenterar Cisco tre nya fristående skärmar med ny design samt ett antal innovativa produkter som gör videokonferens till ett ännu enklare verktyg och ett kraftfullt alternativ till fysiska resor.

Tre integrerade skärmar och kameror med ny och modern design är avsedda för konferensrum i olika storlekar.

Cisco TelePresence MX200 – denna passar i det mindre konferensrummet och är mycket enkel att installera och ger HD-kvalitet.

Cisco TelePresence MX700  och MX800 – passar i mellanstora och stora konferensrummen och har som första videosystem på marknaden stöd för videostandarden H.265 vilket ger HD-kvalitet med mindre än halva bandbreddskravet än tidigare.

Cisco TelePresence SX10 Quick Set är en ny och innovativ produkt som är framtagen för mindre konferensrum och som använder sig av den i många fall befintliga storbildskärmen. Med denna produkt kan vilket konferensrum som helst få högkvalitativ videokonferens till en mycket låg kostnad (mindre än en professionell PC) och kanske ersätta den beramade högtalartelefonen.

Precision 60 och SpeakerTrack 60 är en ny avancerad konferenskamera och ett nytt system för att automatiskt identifiera vem som talar och låta kameran följa den personen. Detta gör att videokonferenser blir ännu tydligare och enklare för deltagarna att förstå och följa. Smart ansiktsigenkänning och rösttriangulering gör att systemet automatiskt kan avgöra vem som talar och följa den personen, även om personen flyttar på sig – kanske mellan skrivbord och whiteboard samt identifiera när en ny person börjar tala och då följa den istället.

Cisco TelePresence SX80 är en produkt för integratörer som vill skapa skräddarsydda videokonferenslösningar i annorlunda eller udda miljöer. Det är en videocodec (den hårdvara och programvara som komprimerar video och ljud) som kan integreras med ett antal olika kameror, ljudsystem, hantera upp till tre skärmar samt har stöd för H.265.

Systemen kommer att finnas för leverans under våren 2014 och prisbilden är upp till 40% lägre än tidigare system utan några kompromisser på kvalité.

Se den engelska pressreleasen för mer detaljerad information

För mer information kontakta:

Niklas Golve, systemingenjör, Cisco Collaboration, +46 8 685 9066, nigolve@cisco.com


Om Cisco

Cisco är världsledande på IT och hjälper företag att fånga morgondagens möjligheter genom att koppla upp det tidigare ouppkopplade. För löpande information besök http://thenetwork.cisco.com

Vi kan hjälpa dig