Guest

Οι Indystry Disruptors μεταμορφώνουν τις επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές λύσεις της Cisco

Νέες ψηφιακές λύσεις και προϊόντα ασφαλείας, ειδικά για το IoT, που ανταποκρίνονται στις κορυφαίες προκλήσεις για τους κλάδους των κατασκευών, μεταφορών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και φυσικού αερίου.

Μαρούσι, 20 Οκτωβρίου 2015. Το 40% των σημερινών κορυφαίων εταιρειών θα εκτοπιστούν από τη θέση τους στην αγορά, από την ψηφιακή διάσπαση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά και το 75% αυτών που θα δώσουν προτεραιότητα στην ψηφιακή στρατηγική τους, θα αντιμετωπίσουν τον ίδιο κίνδυνο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Παγκόσμιο Κέντρο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων.

Για να βοηθήσει τους πελάτες της να χειριστούν αυτή τη σημαντική μετάβαση, η Cisco παρουσιάζει τέσσερις νέες ψηφιακές λύσεις για τις βιομηχανίες - για τις κατασκευές, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και το πετρέλαιο και φυσικό αέριο.  Οι λύσεις έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους πελάτες να συνδέσουν μηχανές και αγαθά, να διασπάσουν τα σιλό πληροφοριών, αλλά και να ψηφιοποιήσουν τα δεδομένα με ολοκληρωμένο τρόπο σε όλη την επιχείρηση. Επιπλέον, η Cisco ανακοίνωσε μια νέα, βιομηχανική λύση ασφάλειας του Internet of Things (IoT). Οι πελάτες θα χρησιμοποιούν το Σύστημα Ασφαλείας IoT της Cisco και τις επαγγελματικές υπηρεσίες που προσφέρει, για να μετριάσουν τον κίνδυνο διακοπής του συστήματος.

Απομακρύνοντας τα εμπόδια στην αποτελεσματικότητα
Για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι βιομηχανίες, όπως αυτές των κατασκευών, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου και των μεταφορών, πρέπει να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, να προσφέρουν μεγαλύτερη αξία και να δημιουργήσουν καλύτερες εμπειρίες για τους πελάτες και τους τελικούς χρήστες. Μερικά από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αποτελεσματικότητα είναι τα λειτουργικά σιλό. Τα σιλό κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα σε ανθρώπους, μηχανές, συστήματα, πληροφορίες και ολόκληρους τομείς μιας επιχείρησης. Διαχωρίζουν επίσης τις πληροφορίες από τη λειτουργική τεχνολογία. Περνώντας μέσα από τα σιλό, με μια πιο ολιστική και συνδεδεμένη αρχιτεκτονική, συνδέονται οι άνθρωποι, βελτιώνεται η επικοινωνία και οι διαδικασίες οδηγούνται σε μια πιο ευέλικτη λειτουργία.

Τέσσερις νέες ψηφιακές λύσεις για βιομηχανίες και η σειρά προϊόντων ασφαλείας για το IoT:

 • Συνδεδεμένες Μηχανές για τις Ψηφιακές Κατασκευές: Μια συνδεδεμένη αρχιτεκτονική που επαναπροσδιορίζει τις ασφαλείς, αποτελεσματικές και ορατές λειτουργίες. Αυτή η λύση επιτρέπει την ταχεία, επαναλαμβανόμενη συνδεσιμότητα μηχανών και την ενσωμάτωση εργοστασίων, επιτρέποντας ταυτόχρονα την ψηφιοποίηση των OEM και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα - συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης πρόσβασης υψηλής ασφαλείας, παρακολούθησης και συντήρησης των μηχανών.  
 • Έξυπνα Συνδεδεμένος Πετρελαιαγωγός για το Ψηφιακό Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο: Μια συνδεδεμένη, εξαιρετικά ασφαλής αρχιτεκτονική που επιτρέπει στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να έχουν περισσότερο έλεγχο στους πετρελαιαγωγούς τους, βοηθώντας στην προστασία των αγαθών από ατυχήματα ή επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Οι λειτουργίες είναι πιο ασφαλείς, πιο αποτελεσματικές - και πιο αξιόπιστες.  Η Schneider Electric και η Cisco συνεργάζονται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον έξυπνα συνδεδεμένο πετρελαιαγωγό, και εργάζονται ήδη με πελάτες, όπως η ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ENI.
 • Υποσταθμός Ασφαλείας για την τις Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας: Μια συνδεδεμένη και έγκαιρη αρχιτεκτονική που επιτρέπει εξαιρετικά ασφαλή δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για μια αξιόπιστη, πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση σε ολόκληρο τον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας χρειάζεται επιπλέον στρώματα προστασίας και ασφάλειας. Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας στη Βόρεια Αμερική πρέπει να συμμορφώνονται με την έκδοση 5 των εντεταλμένων προτύπων του οργανισμού North American Electric Reliability Corporation Critical Infrastructure Protection (NERC / CIP). Ο οργανισμός υπηρεσιών κοινής ωφέλειας SCANA στη Νότια Καρολίνα θα είναι ο πρώτος που θα αναπτύξει τη λύση ασφαλείας υποσταθμού της Cisco - μια λύση που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στις υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς αυτούς.
 • Συνδεδεμένη Μαζική Μεταφορά για τις Ψηφιακές Μεταφορές: Μια συνδεδεμένη αρχιτεκτονική που θα επιτρέψει την παροχή περισσότερης ασφάλειας και κινητικότητας - καθώς και μια καλύτερη εμπειρία για τον επιβάτη.  Μέσω μιας συγκλίνουσας αρχιτεκτονικής δικτύου που βασίζεται στο Σύστημα Cisco IoT, τα συστήματα διαμετακόμισης μπορούν να ενισχύσουν την αυτοματοποίηση, τη συνεργασία, το βίντεο, την ευελιξία cloud-to-fog και την επιχειρηματική ευφυΐα. Από το κέντρο ελέγχου της διαχείρισης στο διαμετακομιστικό σταθμό - στους δρόμους, στα τρένα και μέσα στα ίδια τα οχήματα μαζικής μεταφοράς - η λύση Cisco βάζει την ασφάλεια και την αξιοπιστία σε πρώτο πλάνο.  Η αυστριακή πόλη Λιντς, η οποία βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, εφαρμόζει τη λύση για να βελτιώσει τις λειτουργίες του δικτύου τραμ της.

Σύστημα Ασφαλείας IoT: Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του συστήματος ασφαλείας IoT βοηθά στην παροχή συνδεσιμότητας, ορατότητας και ελέγχου υψηλής ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι οι πρωτοβουλίες IoT παρέχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες σε όλες τις κάθετες αγορές. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του συστήματος ασφαλείας Cisco IoT περιλαμβάνει ειδική ασφάλεια IoT με την εισαγωγή μιας νέας, ειδικής συσκευής ασφάλειας (ISA-3000 για την εφαρμογή της ορατότητας, την εφαρμογή πολιτικών και την άμυνα κατά των απειλών) και μια λύση ασφαλείας για τις Υπηρεσίες Δεδομένων Ομίχλης.  Με τη σημερινή ανακοίνωση, το δίκτυο IoT μπορεί πλέον να λειτουργεί ως αισθητήρας και όργανο εφαρμογής για να επιβάλει τις πολιτικές ασφαλείας ανάμεσα σε ρούτερ και διακόπτες. Επίσης, παρέχει λύσεις για τη φυσική ασφάλεια IoT με κάμερες παρακολούθησης, ελέγχο φυσικής πρόσβασης, και διαχείριση των καμερών παρακολούθησης με προηγμένη ανάλυση ασφαλείας. Η Cisco θα συνεχίσει να επεκτείνει την προσφορά συστημάτων ασφαλείας IoT μέσω της επιπρόσθετης ανάπτυξης και της συνεργασίας με τους βασικούς εταίρους που ασχολούνται με το οικοσύστημα, συμπεριλαμβανομένης της Rockwell Automation.


Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στο IT, που βοηθά τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τις μελλοντικές ευκαιρίες, αποδεικνύοντας πως μοναδικά πράγματα μπορούν να συμβούν όταν άνθρωποι και συσκευές συνδέονται και επικοινωνούν με τρόπο που ποτέ πριν δεν είχαμε πιστέψει. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://thenetwork.cisco.com.

Cisco και Cisco logo είναι εμπορικά σήματα ή καταγεγραμμένα εμπορικά σήματα της Cisco και/ή των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Λίστα με τα εμπορικά σήματα της Cisco είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.cisco.com/go/trademarks. Εμπορικά σήματα τρίτων παρόχων είναι περιουσία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Η χρήση του όρου συνεργάτης δεν υπονοεί οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco και σε άλλη εταιρεία.

Υπεύθυνος Τύπου

Έλενα Πρασσάκη
e-mail: eprassak@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το