Guest

Η ναυτιλιακή εταιρεία Diamlemos Shipping εξασφαλίζει απομακρυσμένης υποστήριξης για τα πλοία της με το Cisco Cloud Connector για το SmartBox-V της Setel

Το έργο περιλαμβάνει επανασχεδιασμό του δικτύου, αντικατάσταση του παλιού τηλεφωνικού κέντρου και διασύνδεση με όλες τις τοποθεσίες για την παροχή επεκτάσιμης λύσης τηλεπικοινωνιών με υψηλή αξιοπιστία

ΑΘΗΝΑ, 3 Ιουλίου 2013. Η Cisco ανακοίνωσε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Diamlemos Shipping αποφάσισε να εφαρμόσει μια μοναδική λύση τηλεπικοινωνιών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον κλάδο της ναυτιλίας: το SmartBox-V.

Το SmartBox-V είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο λογισμικού και υπηρεσιών ποιότητας της Setel που λειτουργεί σε Cisco blade server, φιλοξενούμενο σε router της σειράς Cisco 2900. Η λύση αυτή θα επιτρέψει στην Diamlemos να μειώσει την πολυπλοκότητα του εξοπλισμού επικοινωνιών στα πλοία της. Το SmartBox-V θα απλοποιήσει και θα βελτιστοποιήσει τις επικοινωνίες του πλοίου, θα μειώσει το κόστος της διαχείρισης του εξοπλισμού και θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εφαρμογών για την καλύτερη διαβίωση του πληρώματος.

Η υλοποίηση του έργου επικεντρώνεται στην ενοποίηση της υποδομής IT. Πρώτον, το δίκτυο θα επανασχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το υπάρχον τηλεφωνικό κέντρο με το Cisco® Unified Communications Manager για τη διασύνδεση των γραφείων σε Πειραιά, Λονδίνο, Αριζόνα και Μονακό. Δεύτερον, το SmartBox-V ως Cisco Cloud Connector θα φιλοξενείται σε ένα Cisco 2900 Series Integrated Service Router (ISR) με Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) E-Series blade server.

Βασικά στοιχεία της ανακοίνωσης

 • Η ναυτιλιακή εταιρεία Diamlemos Shipping επέλεξε μια ολοκληρωμένη λύση για εύκολη διαχείριση και εξαιρετικά ασφαλή πύλη επικοινωνίας στα εμπορικά πλοία της, που προέκυψε από την ενοποίηση όλων των διαθέσιμων συσκευών επικοινωνιών (Inmarsat FBB, VSAT, 3G/4G, Wi-Fi), παρέχοντας υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά αξιόπιστη πλατφόρμα για την ανάπτυξη προηγμένων λειτουργιών επικοινωνίας για την πρόσβαση ιδιωτικών και δημόσιων υπηρεσιών cloud.
 • Το SmartBox-V, ως Cisco Cloud Connector, είναι σε θέση να χειρίζεται θύρες Ethernet με τρόπο ευέλικτο, προσφέροντας on demand αρχιτεκτονική WAN/LAN/VLAN. Παράλληλα, οι δυνατότητες πολλαπλών υπηρεσιών ISR της Cisco προσφέρουν διαχείριση εύρους ζώνης, βελτιστοποιημένο firewall, VPN, proxy και mail server, πύλη Internet και ενσωματωμένη υψηλής ποιότητας τηλεφωνία IP μέσω του Cisco Unified Communications Manager Express με προηγμένα χαρακτηριστικά και όλα αυτά σε μια ενιαία πλατφόρμα Cisco ISR.
 • Τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα είναι:
  • Βελτιωμένες θαλάσσιες επικοινωνίες και επιχειρηματικές συναλλαγές για εξαιρετικά αξιόπιστη και συνεπή λειτουργία.
  • Βελτιστοποιημένο TCO, καθώς τα πλοία αποτελούν μέρος του δικτύου γραφείων, το οποίο συμβάλει στην εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας, της άμεσης απόκρισης και της απομακρυσμένης υποστήριξης.
  • Συνδέσεις VoIP που εξαλείφουν σχεδόν κάθε κόστος επικοινωνίας μεταξύ πλοίων-γραφείων, παρέχοντας έτσι δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ πλοίων και ξηράς, καθώς και μετρήσιμη και σημαντική απόδοση της επένδυσης.
  • Βελτιωμένη παραγωγικότητα και σημαντική αύξηση των ποσοστών παραμονής των μελών του πληρώματος.

  Δηλώσεις

  Πλοίαρχος Γ. Μπαλαμπάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Diamlemos Shipping: «Το Cisco Cloud Connector μας βοήθησε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, μέσω ολοκληρωμένων ενοποιημένων επικοινωνιών, κινητικότητας, ευελιξίας, εφεδρείας και υψηλής διαθεσιμότητας. Η υψηλή απόδοση είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μας, γιατί μια μικρή καθυστέρηση στην πραγματοποίηση μιας συναλλαγής μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.»

  Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα: «Η αξία και η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Η Cisco σε συνεργασία με τη Setel Ελλάς υλοποίησε το SmartBox-V Cloud Connector με χαρακτηριστικά ειδικά για την αγορά της ναυτιλίας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την επίτευξη αυτού του στόχου: να βοηθήσουμε τους οργανισμούς στον τομέα της ναυτιλίας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών της Cisco»

  Πρόσθετες Πληροφορίες:

  • Κατεβάστε το success story για το συγκεκριμένο έργο.
  • Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα Cisco Cloud Connector και το Setel Hellas Shipping Connector επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.cisco.com/go/cloudconnectors
  • Για να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις συνεργασίας της Cisco επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.cisco.com/go/collaboration
  • Για να μάθετε περισσότερα για το SmartBox-V επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://marketplace.cisco.com/
  • RSS feed με νέα της Cisco

  Diamlemos Shipping Corp.

  Η Diamlemos Shipping Corp. είναι μια από τις παλαιότερες και δημοφιλέστερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Διαχειρίζεται εμπορικά πλοία ανοικτής θάλασσας και διαθέτει δύο γραφεία στον Πειραιά και το Λονδίνο. Με 60 υπαλλήλους γραφείου, 9 εμπορικά πλοία ανοικτής θάλασσας, πληρώματα 200 ναυτικών και 10 επιθεωρητές που ταξιδεύουν παγκοσμίως, η Diamlemos Shipping Corp. έπρεπε να εστιάσει στην ανακαίνιση του συνόλου της υποδομής της ώστε να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες για άμεση απόκριση, αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και διαθεσιμότητα.

  Σχετικά με τη Setel

  Η Setel Hellas είναι ένας διεθνής πάροχος κορυφαίων λύσεων ΤΠΕ ειδικά σχεδιασμένων για ναυτιλιακές και παράκτιες κάθετες επιχειρήσεις. Σήμερα δραστηριοποιείται στον Πειραιά, την Κύπρο, τη Fujairah, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ καλύπτοντας τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία και εξυπηρετώντας περισσότερες από 150 ναυτιλιακές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Δίνοντας έμφαση στις χαμηλού κόστους και υψηλής αξίας λύσεις ως το κλειδί για τόσο βραχυπρόθεσμη όσο και μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα, η Setel έχει σχεδιάσει και αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα λύσεων που επιτρέπουν στους οργανισμούς να επεκτείνουν τις δυνατότητες για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να αξιοποιούν


Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στο IT, που βοηθά τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τις μελλοντικές ευκαιρίες, αποδεικνύοντας πως μοναδικά πράγματα μπορούν να συμβούν όταν άνθρωποι και συσκευές συνδέονται και επικοινωνούν με τρόπο που ποτέ πριν δεν είχαμε πιστέψει. Συνεχής ενημέρωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://thenetwork.cisco.com.

Cisco και Cisco logo είναι εμπορικά σήματα ή καταγεγραμμένα εμπορικά σήματα της Cisco και/ή των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Λίστα με τα εμπορικά σήματα της Cisco είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.cisco.com/go/trademarks. Εμπορικά σήματα τρίτων παρόχων είναι περιουσία των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους. Η χρήση του όρου συνεργάτης δεν υπονοεί οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας ανάμεσα στη Cisco και σε άλλη εταιρεία.

Υπεύθυνος Τύπου

Έλενα Πρασσάκη
e-mail: eprassak@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail


Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το