Guest

Η Cisco παρουσιάζει το Δίκτυο χωρίς Περιορισμούς, με τη νέα γενιά Integrated Services Router

Ο Cisco Integrated Services Router - Generation 2 βοηθάει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν υπηρεσίες video on demand, φορητότητας και ασφάλειας, καθώς και άλλες υπηρεσίες, για να επιτύχουν μεγαλύτερη μείωση του κόστους

Μαρούσι, 21 Οκτωβρίου 2009. Για την αντιμετώπιση της όλο μεγαλύτερης ανάγκης για ένα συνεργατικό περιβάλλον εργασίας, η Cisco ανακοίνωσε σήμερα την αρχιτεκτονική Borderless Networks καθώς και ένα σχέδιο πέντε φάσεων, που έχει καταστρωθεί για να προσφέρει υπηρεσίες και εφαρμογές σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή, απρόσκοπτα, αξιόπιστα και με ασφάλεια. Ως πρώτο δείγμα της αρχιτεκτονικής για δίκτυα χωρίς περιορισμούς, η Cisco ανακοίνωσε τη δεύτερη γενιά Integrated Services Router, τον ISR G2.

O Cisco ISR G2 βοηθάει τις επιχειρήσεις και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να απλοποιήσουν και να αναβαθμίσουν την παροχή δικτυακών υπηρεσιών κατ' απαίτηση (on demand), όπως βίντεο και εφαρμογές συνεργασίας, σε υποκαταστήματα. Αποτελεί φυσικό τμήμα της αρχιτεκτονικής της Cisco για Δίκτυα χωρίς Περιορισμούς, η οποία συνδυάζει τεχνολογίες δρομολόγησης, switching, ασφάλειας, αλλά και ασύρματες τεχνολογίες σε μία συμπαγή δικτυακή υποδομή, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη χρήση βίντεο, εφαρμογών συνεργασίας και άλλων υπηρεσιών δικτύου πιο αποδοτικά. Με την αρχιτεκτονική Borderless Networks, τα στελέχη των τμημάτων πληροφορικής μπορούν πιο εύκολα να διαχειριστούν, να αναβαθμίσουν και να προστατέψουν τα δίκτυα, ενώ αυξάνονται οι συνέργειες μεταξύ χρηστών, συσκευών, εφαρμογών και διαδικασιών της επιχείρησης.

Η Cisco παρουσίασε το Δίκτυο χωρίς Περιορισμούς και τη νέα γενιά Integrated Services Router σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου.

Κύρια σημεία:

Η σειρά Cisco ISR G2 βασίζεται στην 25ετή παράδοση της εταιρείας στο routing. Έχει πέντε φορές μεγαλύτερη απόδοση από τον προκάτοχό της, τον Cisco ISR, τον πιο ευρέως διαδεδομένο router της εταιρείας με περισσότερες από 7 εκατομμύρια μονάδες, οι οποίες πουλήθηκαν από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην αγορά το 2004.

 • Βίντεο για επιχειρήσεις: Καθώς η υιοθέτηση του βίντεο για επιχειρήσεις αναμένεται να φτάσει στο 77,6 % μέχρι το 2012 (Έρευνα Cisco VNI), και καθώς το βίντεο αναμένεται να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία καινοτομιών στον τομέα των επιχειρήσεων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, η αρχιτεκτονική που βασίζεται σε βίντεο και οι νέοι επεξεργαστές ψηφιακού σήματος για βίντεο, οι οποίοι περιέχονται στον ISR G2, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην παροχή δυνατοτήτων medianet που είναι ζωτικής σημασίας για τα Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς.
 • Virtualization υπηρεσιών με παροχή υπηρεσιών κατ' απαίτηση:Οι λύσεις για Δίκτυα χωρίς Περιορισμούς αποσυνδέουν το hardware και το λογισμικό, ώστε η ανάπτυξη και η διαχείριση virtual υπηρεσιών να γίνεται από απόσταση. Ο ISR G2 το επιτυγχάνει αυτό με την καινοτόμο Services Ready Engine, η οποία βοηθάει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν υπηρεσίες στα υποκαταστήματα, χωρίς το μεγάλο κόστος υποστήριξης στην εγκατάσταση. Το τμήμα υπηρεσιών του ISR G2 διατίθεται με αποθηκευτικό χώρο έως και 1TB, που είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη βίντεο για παρακολούθηση και έχει έως και επτά φορές μεγαλύτερη απόδοση από εκείνη των προηγούμενων τμημάτων του δικτύου.
 • Μείωση λειτουργικών εξόδων:Η Αρχιτεκτονική Borderless Networks της Cisco προσφέρει το Cisco EnergyWise σε πολλαπλές πλατφόρμες, με στόχο την καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης ρεύματος και των δαπανών με αυξημένη εποπτεία και έλεγχο. Ο ISR G2 εκτείνει τη δυνατότητα αυτή στα υποκαταστήματα με μία νέα οικογένεια ενσωματωμένων switch modules, συμβατών με την τεχνολογία EnergyWise.
 • Η Borderless εμπειρία:Η Αρχιτεκτονική Borderless Networks της Cisco σπάζει τα σύνορα ανάμεσα σε τόπους, συσκευές και εφαρμογές. Καθώς οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες προσφέρονται και καταναλώνονται όλο και περισσότερο πέρα από τα στενά όρια της επιχείρησης, απαιτείται μία νέα προσέγγιση. Ο ISR G2 προσφέρει έξυπνες υπηρεσίες, ενώ εκτείνεται η φορητότητα, η ασφάλεια και η απόδοση στους χρήστες, ασχέτως με το πού βρίσκεται ο χρήστης ή η εφαρμογή.

Τα σημαντικότερα προϊόντα:

Η Cisco ISR G2 είναι μία πλήρης σειρά routers, που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να προσφέρουν με ασφάλεια και σε καλή σχέση τιμής - απόδοσης μία γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών που αφορούν το virtual office, μέχρι την ασφαλή φορητότητα, τις εφαρμογές που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη και τέλος τις αναβαθμίσιμες, πλούσιες σε πολυμέσα υπηρεσίες όπως η Cisco TelePresence, η ροή βίντεο και η ψηφιακή σήμανση.

 • Cisco 3900 Series Integrated Services Router:Η ναυαρχίδα της γκάμας ISR G2. Οι συγκεκριμένοι routers προσφέρουν υψηλή διαθεσιμότητα, προστασία επένδυσης, απόδοση και αναβαθμισιμότητα, και παράλληλα ασύγκριτη εξοικονόμηση συνολικού κόστους κτήσης και ευελιξία δικτύου μέσω της έξυπνης ενσωμάτωσης κορυφαίας ασφάλειας, switching, ενοποιημένων επικοινωνιών, βίντεο, ασύρματων δικτύων, βελτίωσης WAN και εφαρμογών.
 • Cisco 2900 Series Integrated Services Router:Η μεσαία γκάμα ISR G2 προσθέτει αξία, με κορυφαία ασφάλεια, switching, ενοποιημένες επικοινωνίες, βίντεο, ασύρματα δίκτυα και εφαρμογές, ενώ προσφέρει κορυφαία για τον κλάδο προστασία επένδυσης σε καλή σχέση τιμής - απόδοσης.
 • Cisco 1900 Series Integrated Services Router:Ο Cisco 1941 είναι ένας εργονομικός, αρθρωτός router για λύσεις συνδεσιμότητας στις οποίες περιλαμβάνονται δυνατότητες ασύρματων τοπικών δικτύων 802.11n, και κορυφαίες στον κλάδο υπηρεσίες όπως ασφάλεια, switching και ασύρματα δίκτυα.
 • Cisco IOST Release 15:Η γκάμα ISR G2 περιλαμβάνει το Cisco IOS Release 15.0(1)M, μία νέα έκδοση λογισμικού που προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια, υπηρεσίες φωνής, δυνατότητα διαχείρισης και υπηρεσίες IP για πιο σταθερή εμπειρία για τον χρήστη και βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα. Μία Universal Image με ενεργοποίηση βάσει άδειας απλοποιεί τις λειτουργίες και την επιλογή χαρακτηριστικών μέσω της εύκολης διαχείρισης λογισμικού, η οποία δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης ανάπτυξης των υπηρεσιών Borderless Networks. Διαθέσιμο είναι δοκιμαστικό λογισμικό.
 • Building Medianet Technologies:H ISR G2 Series για medianet βοηθά τις επιχειρήσεις και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να βελτιώσουν την παροχή εφαρμογών πλούσιων σε πολυμέσα. Η Cisco παρουσιάζει επίσης την Enterprise Medianet Foundation Architecture, η οποία δημιουργεί πλούσια συνεργασία μεταξύ δικτύων. Ενισχυμένα εν μέρει από τον ISR G2, τα medianets θα προσφέρουν την επόμενης γενιάς εμπειρία σε βίντεο, που προκύπτει από τις υψηλής ανάλυσης καινοτόμες και πλούσιες σε πολυμέσα εφαρμογές.
 • Σχετική εκπαίδευση πελατών:Για να βοηθήσει τους πελάτες να κεφαλαιοποιήσουν τις νέες δυνατότητες medianet του ISR, η Learning@Cisco παρουσιάζει μία νέα κατηγορία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες πληροφορικής. Διαθέσιμα στα τέλη του 2009, τα νέα προγράμματα πιστοποίησης και εκπαίδευσης θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να σχεδιάζουν και να υλοποιούν λύσεις βίντεο και medianet.
 • ASR 1002-F Router:H Cisco παρουσιάζει μία νέα πλατφόρμα για τον Aggregation Services Router - ASR 1002-F, που προσφέρει μικρής κλίμακας, πολύ ασφαλή ενοποίηση λύσεων WAN, private WAN και Internet Edge για Borderless Networks. Ο νέος router Cisco ASR 1002-F είναι μία σταθερή διάταξη της ASR 1000 Series.

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το