Guest

H Cisco ανακοίνωσε την Ετήσια Αναφορά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2009

Η εταιρεία συνεχίζει να μειώνει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και να προωθεί την κοινωνική πρόοδο

Μαρούσι, 17 Δεκεμβρίου 2009. Η Cisco παρουσίασε την πέμπτη ετήσια Αναφορά Cisco® Corporate Social Responsibility για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη το 2009. Σύμφωνα με την αναφορά, οι δραστηριότητες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Cisco ευθυγραμμίζονται με την επιχειρησιακή της στρατηγική και υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η αναφορά καλύπτει την εταιρική διακυβέρνηση, την περιβαλλοντική διακυβέρνηση και τις σχετικές πρακτικές, τη διαχείριση των εργαζομένων, τις κοινωνικές επενδύσεις και τα φιλανθρωπικά προγράμματα. Επίσης περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα που αφορά στην πελατειακή αλυσίδα της Cisco. Οι δραστηριότητες CSR της Cisco επικεντρώνονται κυρίως σε στρατηγικής σημασίας προγράμματα και συνεργασίες που υποστηρίζουν τις εταιρικές αξίες της Cisco, προωθούν θετικές κοινωνικές αλλαγές σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές και εκμεταλλεύονται τις βασικές αρμοδιότητες εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Η φετινή αναφορά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της αναγνωσιμότητας της εταιρείας και στην εμπειρία του χρήστη με καινοτόμο τρόπο και ερευνά τρόπους, με τους οποίους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Web 2.0) μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση του διαλόγου ανάμεσα στη Cisco και στους μετόχους της.

 • o Η Cisco πιστεύει ότι η εφαρμογή της τεχνολογίας από μόνη της δεν θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και ότι η τεχνολογία πρέπει να συνδυαστεί με τις απαραίτητες αλλαγές στην κουλτούρα, στις πρακτικές διαχείρισης και στις επιχειρησιακές διαδικασίες, ώστε να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητές της. Η Cisco έχει στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες προέρχονται από τις αεροπορικές μετακινήσεις στελεχών της, κατά 10% (σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2006) καθώς και να μειώσει όλες τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από μετακινήσεις 1 και 2, καθώς και εκείνες που προέρχονται από αεροπορικά ταξίδια 3 κατά 25% μέχρι το 2012 (έτος 2007).
 • o Οι λύσεις Smart Grid της Ciscoείναι ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να γίνει η διαχείριση ενέργειας με μεγάλη ασφάλεια στα ηλεκτρικά πλέγματα, από την παραγωγή στην κατανάλωση, έτσι ώστε σπίτια και κτήρια να γίνουν πιο παραγωγικά και οικονομικά.
 • o Η Cisco έχει δεσμευτεί ότι θα συνεισφέρει 128,6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και ότι θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς και άλλες εταιρείες για να αυξήσουν τις επενδύσεις τους έως και 10 φορές.
 • o Η Cisco συνεργάζεται για να προσθέσει ποιότητα και αξιοπιστία στην αλυσίδα αξίας. Με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, των αποβλήτων και της χρήσης φυσικών πόρων το οικονομικό έτος 2009, η παγκόσμια ομάδα διαχείρισης αξίας της Cisco εξοικονόμησε περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση, εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές και τρόπους για μεγαλύτερη αποδοτικότητα.
 • o Η εκπαίδευση είναι καταλυτικός παράγοντας που δημιουργεί επιχειρηματίες, ειδικούς τεχνολογίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, δασκάλους και ηγέτες που δίνουν στις οικονομίες και στα άτομα τη δυνατότητα να ευημερήσουν. Η Cisco Networking Academy είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που προσέφερε 14 μαθήματα σε περισσότερους από 800.000 φοιτητές το οικονομικό έτος 2009. Σήμερα η Cisco έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 • o Η Cisco χρησιμοποιεί πολλά εργαλεία για να συγκεντρώσει πληροφορίες από τους εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας Pulse Survey, μίας εμπιστευτικής δημοσκόπησης η οποία χορηγήθηκε online σε εργαζομένους της Cisco σε όλο τον κόσμο. Το 2009 το 90% των εργαζομένων συμφώνησε ότι η Cisco είναι τέλειο μέρος για να εργάζεται κανείς, σε σύγκριση με 86% που είχε κάνει την ίδια δήλωση το 2008.

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com.

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το