Guest

Draper Fisher Jurvetson και Cisco διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό Business Plan μέσω TelePresence™

Draper Fisher Jurvetson και Ciscoδιοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό Business Plan μέσω TelePresence™
Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, ενώ ο νικητής θα λάβει $250,000 επενδυτικό έπαθλο


Μαρούσι, 17 Ιουνίου 2009 - Η πρωτοπόρος venture capital εταιρεία Draper Fisher Jurvetson (DFJ) και η Cisco ανακοίνωσαν ότι, αξιοποιώντας το διεθνές εκτεταμένο δίκτυό τους, θα παρουσιάσουν από κοινού ένα διαγωνισμό Business Plan για φοιτητές, στοχεύοντας στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός θα βασιστεί στο Cisco TelePresence που δημιουργεί μία ζωντανή, διαπροσωπική συνεργασία μέσω του δικτύου, επιτρέποντας έτσι στους τελικούς επιλαχόντες να παρουσιάσουν το business plan τους σε πραγματικό χρόνο, σε ένα κοινό πάνελ κριτών της DFJ και της Cisco στο San Jose των ΗΠΑ.
Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός είναι διεθνής - ένα ορόσημο που έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί μέσω του διεθνούς δικτύου της DFJ Global Network και του Cisco TelePresence. Το Cisco TelePresence βοηθά στο σπάσιμο των φραγμών που επιφέρουν οι αποστάσεις, δημιουργώντας μια εμπειρία συνεργασίας όπου οι συμμετέχοντες αισθάνονται ότι βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς δωμάτιο, ακόμη και εάν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.  Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανεύρεση νέων ιδεών βασισμένων στην τεχνολογία από δραστήριους πανεπιστημιακούς φοιτητές-επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Οι δεκαέξι επιλαχόντες θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουνίου 2009. Ο νικητής, που θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουνίου 2009, θα λάβει ως έπαθλο τουλάχιστον $250,000 σε επενδύσεις.  Ο νικητής επίσης θα λάβει επαγγελματικές συμβουλές από τις DFJ και Cisco. 
"Στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, η DFJ είχε διοργανώσει μόνο περιφερειακούς διαγωνισμούς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Cisco και επεκτείνουμε αυτή την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο, απευθυνόμενοι σε όλες τις περιοχές του δικτύου της DFJ Global Network," δήλωσε ο Tim Draper, διευθύνων σύμβουλος της DFJ.  "Οι 16 Global Network Συνεργάτες μας είναι σε ιδανική θέση για να φιλοξενήσουν έναν τέτοιο διαγωνισμό, καθώς το δίκτυό μας επεκτείνεται σε χώρες σε τέσσερις ηπείρους. Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία δεν έχει σύνορα και ότι παντού υπάρχουν ταλαντούχοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να αλλάξουν τον κόσμο, με τους οποίους ανυπομονούμε να συνεργαστούμε."
"Η Cisco είναι υπερήφανη για τη συνεργασία της με την DFJ και για τη συνέχιση της μακροπρόθεσμής μας στρατηγικής για διεθνείς επενδύσεις σε καινοτόμους οικονομίες" δήλωσε ο Hilton Romanski, vice president of corporate development της Cisco. "Αυτός είναι ένας μοναδικός και σημαντικός διαγωνισμός που υποδηλώνει τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τις σημαντικές ιδέες, παρά τις οποιεσδήποτε παραμέτρους στις δύσκολες αγορές ή στην ανεύρεση πόρων. Οι ίδιες οι ρίζες της Cisco, που πρωτοξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80, μας βοηθούν να αντιληφθούμε ότι οι σημαντικές εταιρείες πολύ συχνά ιδρύονται στη διάρκεια δύσκολων εποχών.  Η Cisco συνεχίζει να πιστεύει στη δυναμικότητα και τη δύναμη σημαντικών ιδεών και επιχειρηματιών και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε το Cisco TelePresence, την καινοτόμο και πρωτοπόρο τεχνολογική λύση συνεργασίας, για να υλοποιήσουμε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό."
Συνολικά, η Cisco διαχειρίζεται περίπου $1.3 δις κεφάλαια venture capital και είναι από τους πρώτους και σταθερούς επενδυτές σε σημαντικές αγορές όπως οι Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Ισραήλ, Ρωσία. Η Cisco είναι στρατηγικός επενδυτής σε αναδυόμενες και venture χρηματοδοτήσεις σε όλο τον κόσμο, επικεντρώνοντας σε συνεργασίες με νέες, καινοτόμους επιχειρήσεις.
Ο τελικοί επιλαχόντες του διαγωνισμού θα επιλεγούν βάσει πολλών κριτηρίων, όπως η ποιότητα της διευθυντικής ομάδας, τεχνολογικές καινοτομίες, εύρος απευθυνόμενης αγοράς, τοποθέτηση στην αγορά, φραγμοί, επάρκεια κεφαλαίων και οικονομικές προβολές. Πατήστε εδώ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό. Προηγούμενοι business plan διαγωνισμοί έχουν αναδείξει μεγάλες επιχειρηματικές επιτυχίες, όπως η DirectHit - η οποία υποστηριζόμενη από την DFJ εξαγοράστηκε έναντι $532 εκ. από την AskJeeves το 2000- και η Webline Communications- η οποία εξαγοράστηκε από τη Cisco έναντι $325 εκ. το 1999.

 

Σχετικά με την Draper Fisher Jurvetson
Η Draper Fisher Jurvetson ("DFJ") υποστηρίζει εξαιρετικούς επιχειρηματίες που ξεκινούν να αλλάξουν τον κόσμο. Η DFJ επιτυγχάνει την αποστολή της μέσω του DFJ Global Network of Partner Funds. Η DFJ μαζί με το Network διαχειρίζονται πάνω από $6 δις και έχουν προβεί σε πάνω από 600 επενδύσεις σε τέσσερις ηπείρους.  Με 24 χρόνια ιστορίας σε πολλαπλές αγορές και συνθήκες, η DFJ πρωτοπόρησε σε επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες, από το internet και τις ιατρικές επιστήμες, μέχρι την καθαρή ενέργεια και τη νανοτεχνολογία. Η  DFJ είναι υπερήφανη που έχει υποστηρίξει πάνω από 500 εταιρείες σε πολλούς κλάδους, περιλαμβάνοντας εξαιρετικά επιτυχημένες περιπτώσεις όπως οι Hotmail (εξαγοράστηκε από την MSFT), Baidu (BIDU), Skype (εξαγοράστηκε επό την EBAY), United Online (UNTD), Overture (εξαγοράστηκε από την YHOO), Athenahealth (ATHN), EnerNOC (ENOC), TicketsNow (εξαγοράστηκε από την TicketMaster), Feedburner (εξαγοράστηκε από την Google), Interwoven (IWOV), Four11 (εξαγοράστηκε από την YHOO), Parametric (PMTC) και Digidesign (εξαγοράστηκε από την AVID). 

 

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

  • e-mail
  • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
  • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
  • Για Tεχνική Υποστήριξη 
  • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
  • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το