Guest

Η Cisco επίσημος συνεργάτης σε θέματα τεχνολογίας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη

Η Cisco επίσημος συνεργάτης σε θέματα τεχνολογίας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη
To Cisco TelePresence διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή


Μαρούσι, 12 Ιουνίου 2009. Η Cisco ανακοίνωσε ότι επελέγη από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας ως επίσημος συνεργάτης σε θέματα τεχνολογίας για τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που θα γίνει στην Κοπεγχάγη (COP15) από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009.
Η Cisco συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Δανίας για την ανάπτυξη των συστημάτων και δικτυακών λύσεων Cisco TelePresenceT που θα διασυνδέσουν τις εγκαταστάσεις του συνεδρίου Bella Centre με πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μέσω του TelePresence κυβερνητικοί εκπρόσωποι, διακυβερνητικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και εκπρόσωποι του τύπου θα είναι σε θέση για πρώτη φορά να λάβουν από την Κοπεγχάγη μέρος σε σημαντικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή με ενδιαφερόμενους από άλλες χώρες.  Πρόκειται για μέρος της δέσμευσης της κυβέρνησης της Δανίας να αναπτύξει η COP15 όσο γίνεται μεγαλύτερη συνεργασία και να γίνει όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον. To Cisco TelePresence θα χρησιμοποιηθεί επίσης πριν από τη Διάσκεψη για να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών και αξιωματούχων της κυβέρνησης της Δανίας.
Η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών είναι μία ετήσια συνάντηση όλων των μελών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος με στόχο την εκτίμηση της προόδου στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής. Στόχος της Διάσκεψης COP15 στην Κοπεγχάγη είναι να υπάρξει μία παγκόσμια συμφωνία μεταξύ όλων των χωρών του πλανήτη για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.
«Διακυβεύονται πολλά για τον πλανήτη στην COP15. Ως χώρα που φιλοξενεί τη Διάσκεψη, η Δανία γνωρίζει πολύ καλά τις ευθύνες που έχει», δήλωσε ο Svend Olling, επικεφαλής τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας. «Φιλοδοξούμε να βρούμε πρωτοποριακούς τρόπους για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη στη διάσκεψη, καθώς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών που θα συνεργαστούν με αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία στην COP15 στην Κοπεγχάγη. Για τον σκοπό αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που η Cisco είναι ο επίσημος συνεργάτης μας σε θέματα τεχνολογίας».
To σύστημα Cisco TelePresence (CTS) δημιουργεί μία ζωντανή, διαπροσωπική συνεργασία μέσω του δικτύου, που δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εργαστούν μαζί όπως ποτέ άλλοτε. To CTS βοηθάει τους ανθρώπους να συναντηθούν εικονικά χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν, να μοιραστούν περιεχόμενο, να εγγράψουν βίντεο υψηλής ποιότητας και να διοργανώσουν εκδηλώσεις χρησιμοποιώντας την ισχύ του δικτύου για μία ολοκληρωμένη διαπροσωπική εμπειρία. Οι συμμετέχοντες στις 15 συσκέψεις στην COP 15 θα χρησιμοποιήσουν το CTS για να επικοινωνήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συναδέλφους και ενδιαφερόμενους από τις χώρες τους.

«Η τεχνολογία παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του πλανήτη. Η χρήση τεχνολογιών όπως το βίντεο, το virtualization και οι ενοποιημένες επικοινωνίες συμβάλλουν στη μείωση της ενέργειας που καταναλώνουμε και της ανάγκης μας να ταξιδεύουμε, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ζήσουμε με έναν πιο αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο», δήλωσε η Laura Ipsen, Cisco senior vice president of Global Policy and Government Affairs και co-chair του EcoBoard της Cisco. «To Cisco TelePresence και οι λύσεις δικτύωσης της Cisco επιτρέπουν στους συμμετέχοντες στην COP 15 να συνεργαστούν αποτελεσματικά με ειδικούς από τις χώρες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μοιραστούν όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να καταλήξουν σε συμφωνία με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον».
Η Cisco έχει δεσμευτεί να λειτουργήσει με μεγάλη περιβαλλοντική υπευθυνότητα σε όλες τις επιχειρησιακές της δραστηριότητες, στην κουλτούρα, τα προϊόντα και τις λύσεις της για τους πελάτες. Όραμα της Cisco είναι η τεχνολογία να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος διαχειρίζεται τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προκλήσεις. Εσωτερικά, η Cisco έχει εγκαταστήσει 482 μονάδες TelePresence σε περισσότερα από 160 σημεία, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από μετακινήσεις στελεχών επιχειρήσεων κατά 123.000 τόνους περίπου.

 

Σχετικά με το Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας
Ως χώρα που φιλοξενεί τη Διάσκεψη, η Δανία είναι υπεύθυνη για όλα τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν την οργάνωση της COP15 σε συνεργασία με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Στη Δανία το Βασιλικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι υπεύθυνο για θέματα επιμελητείας και επικοινωνίας που αφορούν στην COP15. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cop15.dk

 

Σχετικά με την COP15
Η COP15 είναι η 15η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών της Σύμβασης - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http://www.unfccc.int .

 

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com

 

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com  

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

  • e-mail
  • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
  • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
  • Για Tεχνική Υποστήριξη 
  • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
  • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το