Guest

Η Cisco προστατεύει την κίνηση στο διαδίκτυο με τα προϊόντα και υπηρεσίες Gateway Security

Η Cisco προστατεύει την κίνηση στο διαδίκτυο με τα προϊόντα και υπηρεσίες Gateway Security
Οι λύσεις ασφάλειας E-mail βασίζονται στην τεχνολογία RSA Data Loss Prevention Νέες υπηρεσίες για e-mail, διαδίκτυο και ασφάλεια ειδικά σχεδιασμένες ώστε να εμποδίζουν την απώλεια δεδομένων κατά τη μεταφορά


Μαρούσι, 1 Ιουλίου 2009. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης Collaborate with Confidence που έκανε τον Απρίλιο, η Cisco παρουσιάζει μία σειρά λύσεων που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια δεδομένων σε εταιρικά δίκτυα. Σε μία εποχή που οι επιχειρησιακές τάσεις περιστρέφονται όλο και πιο πολύ γύρω από τη συνεργασία, το cloud computing και τη φορητότητα, οι πρόσφατες λύσεις ασφάλειας της Cisco βοηθούν τις επιχειρήσεις να προστατέψουν τα δεδομένα των πελατών και των υπαλλήλων τους, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη συμμόρφωση με τους κανόνες και προστατεύουν την αξιοπιστία του εμπορικού τους ονόματος.
Μέρος της παραπάνω ανακοίνωσης είναι και το γεγονός ότι η Cisco συνεργάζεται με την RSA, τον τομέα της EMC για την Ασφάλεια, για να παρουσιάσει τις λύσεις εκείνες που παρεμποδίζουν την απώλεια δεδομένων, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να ενσωματωθούν στα κορυφαία για τον κλάδο προϊόντα ασφάλειας e-mail Cisco IronPort. Εξάλλου, η Cisco ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία του Cisco IronPort Web security gateway που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την απώλεια σημαντικών δεδομένων που διακινούνται μέσω διαδικτύου και FTP, καθώς και μία νέα συμβουλευτική υπηρεσία που αφορά στην ασφάλεια στον χώρο των επιχειρήσεων και η οποία βοηθάει τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν μία στρατηγική που θα εναρμονίζει τους ανθρώπους, τις επιχειρησιακές διαδικασίες και την τεχνολογία.

 

Νέα προϊόντα
Η σημερινή ανακοίνωση επικεντρώνεται στην προστασία δεδομένων κατά τη διακίνηση στον χώρο των επιχειρήσεων. Αντιμετωπίζει τους σημαντικότερους κινδύνους απώλειας δεδομένων οι οποίοι συνδέονται με την επικοινωνία με το e-mail και το διαδίκτυο, κίνδυνοι οι οποίοι δεν μπορούν απλά να εκλείψουν.
Το φθινόπωρο η Cisco ανακοίνωσε τα συμπεράσματα μίας παγκόσμιας μελέτης σχετικά με την απώλεια δεδομένων. Η απώλεια δεδομένων μέσω e-mail αποτελεί κύριο πρόβλημα για τους οργανισμούς. Επτά στους δέκα επαγγελματίες από τον χώρο της πληροφορικής σε όλο τον κόσμο δήλωσαν ότι η πρόσβαση των υπαλλήλων σε μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές και ιστοσελίδες - συμπεριλαμβανομένων sites κοινωνικής δικτύωσης, λογισμικού για «κατέβασμα» μουσικής και online καταστημάτων που δεν έχουν άδεια - κατέληξε σε απώλεια δεδομένων στις μισές εταιρείες.
Πρόσφατα προϊόντα της Cisco που βοηθούν τις εταιρείες να προστατέψουν την επικοινωνία τους μέσω e-mail και διαδικτύου είναι τα εξής:

 • Cisco IronPort E-mail Security με RSAR Data Loss Prevention Technology: Το Cisco IronPort βασίζεται σε ένα πλαίσιο διαχείρισης τακτικής, υψηλής απόδοσης παρακολούθησης και αναφοράς των e-mail security gateways, που ενσωματώνει την κορυφαία για την αγορά τεχνολογία data loss prevention της RSA. Η τεχνολογία DLP data-classification της RSA θα είναι διαθέσιμη μέσω ενός πλήρως ενσωματωμένου λογισμικού με συνδρομή στα προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλειας e-mail IronPort της Cisco. Η νέα λύση προσφέρει εύκολη στη χρήση ταξινόμηση περιεχομένου, ειδικά σχεδιασμένη για την ανακάλυψη και προστασία ευαίσθητων δεδομένων, πριν αυτά σταλούν από την επιχείρηση μέσω e-mail. Πάνω από 100 προκαθορισμένες, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγκατάσταση, τακτικές ασφάλειας και διακυβέρνησης συντηρούνται και αναβαθμίζονται από την Information Policy and Classification Research Team της RSA. Όταν συνδυάζονται με την υψηλής απόδοσης μηχανή σάρωσης περιεχομένου της IronPort, δυνατότητες έξυπνης ροής εργασίας, αναφοράς και ελέγχου βελτιωμένες για την αντιμετώπιση παραβιάσεων, το RSA Email DLP για το Cisco IronPort αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση DLP για τη διακίνηση δεδομένων μέσω e-mail. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν αυτές τις δυνατότητες στα αποθηκευμένα δεδομένα και στα δεδομένα που είναι σε χρήση μέσω της ενοποίησης με την RSAR DLP Suite, η οποία εμποδίζει την απώλεια δεδομένων με την ενιαία διαχείριση και ένα κοινό πλαίσιο ταξινόμησης πληροφοριών και τακτικών για δεδομένα που είναι αποθηκευμένα, για εκείνα που διακινούνται και για όσα χρησιμοποιούνται. Η προσθήκη της λειτουργίας DLP στις δυνατότητες antispam, antivirus και κρυπτογράφησης της IronPort είναι ειδικά σχεδιασμένη για να προσφέρει στους πελάτες του IronPort την πιο ολοκληρωμένη, κορυφαία στην αγορά λύση για αποτελεσματικό έλεγχο και ασφάλεια εισερχόμενων και εξερχόμενων e-mail.
 • Cisco IronPort S-Series With Data Loss Prevention: Οι εφαρμογές ασφάλειας Cisco IronPort Web ενισχύουν τις τακτικές ασφάλειας δεδομένων σε webmail, blogs και sites κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και στο FTP. Η ενσωμάτωση με προϊόντα DLP τρίτων παρόχων προσφέρει προηγμένη δυνατότητα σάρωσης περιεχομένου και ενίσχυσης τακτικής. Εκτός από την προστασία από απώλεια δεδομένων που οφείλεται σε λάθος του χρήστη, τα Cisco IronPort Web Reputation Filters και άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά συνδυάζονται για να αποτρέψουν το malware να μπει στο δίκτυο και εμποδίζουν τη σύνδεση με ειδικά sites που στόχο έχουν την κλοπή δεδομένων.
 • Cisco Data Loss Prevention Risk Assessment Service: Η συγκεκριμένη επαγγελματική υπηρεσία βοηθάει τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν το πόσο ευάλωτες είναι σε απώλεια δεδομένων και σχεδιάζει στρατηγικές που αποτρέπουν την απώλεια δεδομένων, οι οποίες εναρμονίζουν ανθρώπους, διαδικασίες και τεχνολογία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία συνίσταται σε τρεις φάσεις: 1) επισκόπηση διαδικασίας και προϋποθέσεων που εμποδίζουν την απώλεια δεδομένων 2) εκτίμηση του τρόπου αντιμετώπισης απώλειας δεδομένων και 3) ανάλυση και συστάσεις δεδομένων. Η υπηρεσία αυτή βοηθάει τις επιχειρήσεις να τηρήσουν τις ρυθμιστικές και περιβαλλοντικές προϋποθέσεις, καθώς και εκείνες του κλάδου προσδιορίζοντας την απόσταση μεταξύ των επιθυμητών ή απαιτούμενων δυνατοτήτων DLP και των πραγματικών τρόπων αντιμετώπισης.

 

Υποστηρικτικές απόψεις:

 • Keith Valory, director of product management του τμήματος Security Technology της Cisco: «Το να αποτρέψουμε την απώλεια δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για τους πελάτες μας. Σήμερα προσφέρουμε έξυπνες λύσεις για την παρακολούθηση και παρεμπόδιση απώλειας δεδομένων, όπου είναι πολύ σημαντικό: Στο e-mail και στο Διαδίκτυο. Οι λύσεις αυτές δίνουν στους πελάτες μας τη δυνατότητα να μειώσουν άμεσα τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας και τακτικών ταξινόμησης δεδομένων της RSA στις λύσεις ασφάλειας e-mail δίνει στη Cisco το μοναδικό πλεονέκτημα να προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση, που στόχο έχει την προστασία δεδομένων που διακινούνται μέσω e-mail».
 • Erik Heidt, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του τμήματος ασφάλειας πληροφορικής της Fifth Third Bank: «Κατά την άποψή μας η DLP διευκολύνει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες. Η Fifth Third Bank αναζητά μία ενσωματωμένη προσέγγιση στην DLP. Δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα δεδομένα, ενώ παράλληλα προστατεύει τους πελάτες, τους συνεργάτες της επιχείρησης και την ίδια την επιχείρηση από τη λανθασμένη χρήση των δεδομένων. Η ενσωμάτωση της RSA Email DLP στη λύση ασφάλειας email Cisco IronPort ενισχύει τις επενδύσεις της τράπεζας στην υποδομή δικτύου - τόσο για εισερχόμενες απειλές όσο και για απώλεια δεδομένων».
 • Tom Corn, αντιπρόεδρος product marketing της RSA, τμήματος ασφάλειας της EMC: «Οι φορητές συσκευές και συνεργαζόμενες εφαρμογές επιτρέπουν όσο ποτέ άλλοτε στους χρήστες από τον χώρο των επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση και να μοιράζονται πληροφορίες με ευκολία, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις πληροφορικής να προστατέψουν ευαίσθητα δεδομένα. Η ενσωμάτωση της κορυφαίας στην αγορά τεχνολογίας DLP της RSA στην πλατφόρμα Cisco IronPort εκπληρώνει τη βασική ανάγκη των πελατών της RSA και της Cisco προσφέροντας μία ενσωματωμένη λύση στην τεχνολογία DLP, η οποία χρησιμοποιεί την υποδομή και παρέχει ένα κοινό πλαίσιο για ασφάλεια και ταξινόμηση, έτσι ώστε να προστατεύονται τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα, εκείνα που διακινούνται και εκείνα που χρησιμοποιούνται».

 

Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα:

 • Η Cisco IronPort C-Series με RSA Email DLP θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο του 2009. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση
 • Η Cisco IronPort S-Series με ενσωματωμένη DLP είναι ήδη διαθέσιμη.
 • Η Cisco Data Loss Prevention Risk Assessment Service είναι άμεσα διαθέσιμη μέσω της Cisco και των συνεργατών της Cisco σε όλο τον κόσμο. Οι λεπτομέρειες ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από τον τοπικό αντιπρόσωπο της Cisco καθώς και από την παρακάτω διεύθυνση: www.cisco.com/go/services/security.

 

Σχετικά video:

 

Άλλες πηγές πληροφόρησης:

 

 

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.com

 

Υπεύθυνη Τύπου
Σιλβάνα Θεοδωροπούλου
Τηλ: +30 2106381457, 6947656057
e-mail: stheodor@cisco.com

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε

 • e-mail
 • Εντοπίστε επαφές σε όλον τον κόσμο
 • Μπείτε σε ένα Φόρουμ Συζήτησης
 • Για Tεχνική Υποστήριξη 
 • Βρείτε έναν Μεταπωλητή στην περιοχή σας
 • Διαχειριστείτε τις επιλογές του e-mail

Μοιραστείτε το