Guest

Markant udvidelse af Ciscos samarbejdsværktøjer

Cisco annoncerer en række nye løsninger til og opdateringer af sin store collaboration-portefølje, der forbedrer måden, folk samarbejder på virtuelt. Cisco ser et stort potentiale i markedet for videobaserede samarbejdsløsninger, da 93 pct. af mødelokaler globalt mangler video i høj kvalitet.

Cisco styrker sin portefølje af samarbejdsværktøjer med en række nye løsninger og opdateringer. I dag forventer medarbejdere at kommunikere og samarbejde med kolleger hvor som helst. De ønsker samtidigt at bruge eller vælge deres egen enhed. Især de yngre medarbejdere, der forventes at udgøre næsten 75 pct. af arbejdsstyrken i 2025, efterspørger samarbejdsværktøjer, fleksibilitet og mobilitet på arbejdspladsen.

"Med de nye samarbejds- og videoværktøjer, vi lancerer i dag, er vi i stand til at understøtte krav om fleksible og mobile arbejdsformer, som markedet efterspørger. De kan være med til at løfte produktiviteten, da man bl.a. kan gøre transporttid til arbejdstid. Ved at bruge højkvalitetsvideo til at holde møder – hvor det føles som om man fysisk er tilstede – kan man spare turen til og fra kunden og dermed give flere effektive arbejdstimer," siger John Hauge Petersen, der er chef for Cisco Collaboration-løsninger i Danmark.

Ifølge Ciscos statistikker er mere end 93 pct. af mødelokaler globalt ikke udstyret med video i høj kvalitet. Med de nye produkter understreges Ciscos ambition om, at video skal være til rådighed overalt: fra browseren til bestyrelseslokalet.

"Når man holder videomøder med kunder, kolleger eller partnere er det afgørende, at kvaliteten er høj, og løsningen er pålidelig. Ambitionen med denne lancering er netop at gøre højkvalitetsvideoløsninger tilgængelige i langt flere af virksomheders mødelokaler, så det bliver lettere for alle at samarbejde," fortsætter John Hauge Petersen.

Videokonferencer til mødelokaler i S, M, L og XLCisco annoncerer tre videosystemer, så folk effektivt kan dele video og indhold i alle typer mødelokaler, afhængig af deres behov samt opsætning af rummet. Cisco TelePresence MX200, nu i sin anden generation, er målrettet mindre mødelokaler. Det har en lav pris, og der en simpel installation af en out-of-the-box HD videokonference. Cisco TelePresence MX700 og Cisco TelePresence MX800 er ideelle til medium til store lokaler. Disse integrerede systemer er komplet udstyret med HD-opløsning og understøtter H.265, som giver brugerne en kvalitet på linje med nyhedsudsendelser, samtidig med at de kun udnytter 50 pct. af den sædvanlige båndbredde.Internettet bliver indbygget i alt

Et andet nyt produkt er Cisco TelePresence SX10 Quick Set, der koster mindre end en pc. Dette produkt bygger på elementer, mange virksomheder allerede har i mindre mødelokaler, og forvandler enhver standard fladskærm til en HD-videokonference på ti minutter eller mindre. Ved at tilbyde en HD-oplevelse til en attraktiv pris, håber Cisco, at video bliver standarden for samarbejdsværktøjer og erstatter de mange speakerphones rundt omkring i virksomheders mødelokaler.

Kamerateknologi viser de talende personer Cisco lancerer desuden to nye kamerateknologier, der kan benyttes i en lang række af dagens øvrige annonceringer. Precision 60 er en kamerateknologi med branchens bedste billedkvalitet (1080p60). Den er meget fleksibel i varierende lysforhold og har et stort zoomområde, der sikrer, at hele lokalet bliver vist. SpeakerTrack 60, der er et unikt dobbelt kamerasystem, er baseret på Precision 60 og identificerer og zoomer automatisk ind på den talende person i større mødelokaler for at vise hans eller hendes ansigt til de øvrige deltagere.Udover potentiale til at skabe en mere bekvem hverdag med mindre trængsel på vejene, bedre luftkvalitet og forbedret kollektiv trafik, rummer Internet of Everything ifølge Michael Nielsen en række interessante perspektiver for virksomheder og organisationer, der får nye muligheder for hurtigere at omstille sig forbrugernes ønsker og adfærd.

Ciscos nye effektive og fleksible SX80 codecs (der er software, der komprimerer og dekomprimerer video) er en ideel løsning for virksomheder, der ønsker at udstyre store, unikke rum med video. De nye codecs er kompatible med en bred vifte af kamerateknologier (bl.a. Precision 60 og SpeakerTrack 60) og understøtter op til tre skærme. Derudover kan de tilsluttes MX700 og MX800, der som branchens første platforme understøtter H.265 og muliggør høj videokvalitet ved betydelig båndbreddereduktioner.

Videokonference til SMV'er Cisco udbygger sin nuværende Business Edition 6000-pakkeløsning til mindre organisationer ved at samle al den nødvendige software til at styre omfattende HD videokonferencer samt tilføje en ny, billig, start-pakke med 25 brugerlicenser. Samtidigt betyder en ny installationsguide, at installationen ikke længere skal måles i dage men minutter. Desuden introducerer Cisco Business Edition 7000 for organisationer med mere end 1.000 brugere. Løsningen er bygget til at skalere horisontalt og gør det muligt at holde trit med organisationer i takt med, at de vokser.

Ciscos innovative Intelligent Proximity-teknologi vil blive integreret med flere af de nye annonceringer. Teknologien gør Ciscos videokonferencesystemer i stand til at identificere og tilslutte enhver mobil enhed, fx smartphones og tablets, som brugerne har bragt ind til mødet. Herved bliver de ekstra skærme tilføjet til videokonferencen i stedet for at være et distraherende element for deltagerne.

Slutteligt udvider Cisco sin Cisco Hosted Collaboration Solution, så det bliver lettere at gennemføre få cloud-baseret samarbejde over internettet uden brug af VPN.

Lad os hjælpe dig