Αξιοποιήστε την online επικοινωνία

Αξιοποιήστε την online επικοινωνία

Οι ικανοποιημένοι πελάτες αποτελούν τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές συστάσεις για την εταιρεία σας. Βέβαια, προκειμένου να φτάσει ένας πελάτης στο σημείο να προτείνει την επιχείρησή σας, χρειάζονται συνήθως πολλές συναλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να διατηρούν το ίδιο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης του πελάτη. Αυτή η πρόκληση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω του πλήθους των τρόπων με τους οποίους μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας οι πελάτες: Ηλεκτρονικά, μέσω τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως.

Για να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας με επιτυχία:

  • Χρησιμοποιήστε την υποδομή δικτύου σας για να παρέχετε συνεπείς, ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμό τους.
  • Δώστε στους υπαλλήλους σας πρόσβαση στα δεδομένα του πελάτη σε πραγματικό χρόνο. Εναλλακτικά μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα στον ίδιο τον πελάτη, μαζί με εύχρηστες επιλογές αυτοεξυπηρέτησης.
  • Δώστε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να επιλέξουν τη μέθοδο επικοινωνίας που προτιμούν, ανεξαρτήτως θέσης, ώρας ή της συσκευής που χρησιμοποιούν.

Προσελκύστε και διατηρήστε τους πελάτες σας, ενσωματώνοντας όλα τα συστήματα της επιχείρησης με τα οποία έρχονται σε επαφή, παρέχοντάς τους έτσι μια ανώτερη ποιοτικά εμπειρία.

Άρθρα

Ακτινολογικό ιατρείο βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πελατών του

(PDF - 457 KB)
Μάθετε πώς αυτό το εξαιρετικά επιτυχημένο ακτινολογικό ιατρείο διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα έξοδά του, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη φροντίδα των ασθενών και αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πελατών.

Διερμηνείς παρέχουν βοήθεια σε ασθενείς μέσω βίντεο

(PDF – 1,11 MB)
Μάθετε πώς το Δίκτυο διερμηνέων υγείας (Health Care Interpreter Network) βοηθά τους γιατρούς να επικοινωνούν καλύτερα με τους ασθενείς που δεν γνωρίζουν Αγγλικά.


Σχετικές Λύσεις