2022 Global Networking Trends Report

Bijlage: De toestand van SASE

Het oorspronkelijke 2022 Global Networking Trends Report: De opkomst van Network-as-a-Service (NaaS) werd in november 2021 gepubliceerd. Een bijgewerkte versie van dit rapport met de nieuwste informatie over SASE werd in mei 2022 gepubliceerd.

Hybride werk vereist een samenhangende SASE-strategie om overal een constante en uitzonderlijke gebruikerservaring te bieden.

Er is toenemende interesse in en verwarring over Secure Access Service Edge (SASE) in de markt. Daarom hebben we een speciale bijlage bij het 2022 Global Networking Trends Report: De opkomst van Network-as-a-Service (NaaS) opgesteld.

 

SASE wordt populairder door de sterke toename in werken op afstand en adoptie van de hybride cloud. Het biedt veilige en naadloze connectiviteit met elke app, via elk netwerk, vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. 

 

SASE integreert networking en security functies in een unified, cloud-native oplossing of service. 

 

Anders dan traditionele security oplossingen brengt SASE het security beleid en de handhaving daarvan dichter bij de steeds meer verspreide eindgebruikers en apps. Er wordt meer zero trust gebruikt en de backhaul van data naar een datacenter is niet meer nodig. Dit leidt tot minder netwerkbelasting en knelpunten, en biedt een betere gebruikerservaring.

 

De oplossing vormt een alternatief voor de traditionele security stack en biedt beveiligde toegang van edge tot edge, inclusief het datacenter, externe vestigingen, roaming gebruikers en meer.

 

Deze bijlage belicht de nieuwste trends en inzichten in SASE, ondersteund door data afkomstig uit meerdere marktonderzoeken en door perspectieven van prominente brancheanalisten en experts. We hopen dat de informatie in dit rapport u meer inzicht biedt in de voordelen en effecten van SASE bij de ontwikkeling van uw cloud-, networking en security strategieën.

 

– Omri Guelfand, VP, Network Services, Cisco

Vul het onderstaande formulier in om uw gratis rapport te downloaden
* verplichte velden


Ik begrijp dat ik me op elk gewenst moment kan uitschrijven.