Wat is een hyperconverged infrastructuur?

Een hyperconverged infrastructuur (HCI) combineert computing, virtualisatie, opslag en networking in één cluster. Het begint met minimaal drie knooppunten, waarna gebruikers probleemloos in de breedte kunnen schalen om aan de behoefte aan computing- en opslagresources te voldoen. Hyperconvergence biedt cloudachtige eenvoud op kantoor via één eenvoudig te beheren platform.

Welke uitdagingen worden met hyperconvergence aangepakt?

Digitale transformatie vormt de sleutel tot zakelijk succes en vereist ondersteuning van big data, kunstmatige intelligentie (AI) en de hybrid cloud. Bovendien moet aan de snel toenemende vereisten van traditionele werklasten worden voldaan. De huidige IT-infrastructuur vormt een last voor datacenters met zijn trage reeks lastig te beheren componenten, waardoor geen gelijke tred kan worden gehouden met snel veranderende bedrijfsbehoeften en de cloud.

Door bronnen en beheer te centraliseren, verlaagt HCI de kosten, vermindert de complexiteit, verlicht de belasting van personeel en verbetert de prestaties.

Geconvergeerd en hyperconverged: wat is het verschil?

Geconvergeerde en hyperconverged systemen zijn beide gericht op het vereenvoudigen van het datacenterbeheer. Een geconvergeerde infrastructuur heeft dezelfde componenten, maar deze zijn afzonderlijk, scheidbaar en vergeleken met HCI lastig te beheren. In een hyperconverged infrastructuur zijn alle componenten geïntegreerd en softwaregedefinieerd.

Kort gezegd: HCI is ontworpen om te werken als één systeem met softwarebeheerde opslag, in tegenstelling tot geconvergeerde oplossingen en hun afzonderlijke componenten.

Wat is het voordeel van hyperconvergence?

HCI biedt diepgaandere abstractie en betere automation en schaalbaarheid dan een geconvergeerde infrastructuur. HCI vereenvoudigt beheer doordat er sprake is van één beheerpunt. HCI integreert volledig met het gehele datacenter, waardoor er geen afzonderlijke servers en netwerk-storage nodig is en u verzekerd bent van een on-demand infrastructuur voor datagerichte werklasten.

Wat zijn voor mij de voordelen van een hyperconverged infrastructuur?

IT-afdelingen moeten doorlopend meer doen met minder middelen. Ze moeten niet alleen de bestaande IT-infrastructuur onderhouden, maar ook nieuwe initiatieven stimuleren, zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning (ML) en big data. Voor grote en kleine organisaties bieden het gecentraliseerde beheer, de schaalbare architectuur en de cloudachtige eenvoud van hyperconvergence meerdere voordelen.

Voordelen van een hyperconverged infrastructuur

Lagere kosten

Door componenten te integreren in één platform nemen het ruimtebeslag, het stroomverbruik, de onderhoudskosten en de TCO af. Hyperconverged systemen maken een einde aan overprovisionering om groei mogelijk te maken, waardoor datacenters in kleine, eenvoudig te beheren stappen kunnen worden geschaald..


Eenvoud en flexibiliteit

Hyperconverged systemen kunnen worden geïmplementeerd in een fractie van de tijd die nodig is bij een traditionele IT-infrastructuur. En er zijn geen IT-specialisten nodig voor elk type apparaat. Bovendien wordt beheer vereenvoudigd dankzij automation, zodat werknemers en beheerders meer tijd hebben voor strategische initiatieven.


Prestaties

Met hyperconvergence kunnen organisaties elke werklast implementeren met hoge prestatieniveaus. Veel organisaties gebruiken hyperconverged oplossingen voor de meest intensieve werklasten, zoals bedrijfsapps en SQL Server.


Flexibel schalen

Een hyperconverged infrastructuur kan eenvoudig worden geschaald. Er kunnen aanvullende bronnen worden toegevoegd door eenvoudigweg een nieuw knooppunt toe te voegen aan het cluster. En bij sommige hyperconverged systemen kunnen computing en opslag afzonderlijk worden geschaald. Nieuwe bronnen worden automatisch geïdentificeerd en geïntegreerd in het cluster.


Multicloud-ondersteuning

Hyperconvergence vereenvoudigt hybrid cloudomgevingen enorm en verkort de tijd en verlaagt de kosten van een overgang naar een hybride cloud. Het verplaatsen van data en toepassingen tussen servers op kantoor en de openbare cloud is ook eenvoudiger.


Security en databescherming

IT-infrastructuren op kantoor zijn veiliger dan andere opties. Security is ingebakken in hyperconverged systemen. Denk daarbij aan zelfversleutelende schijven en tools die een hoge mate van zichtbaarheid bieden. Back-up en noodherstel zijn ook ingebouwd.

Waar moet ik bij een hyperconverged oplossing op letten?

Om de grootste uitdagingen aan te kunnen gaan, is een oplossing nodig die de volgende opties biedt:

Ondersteuning voor elke toepassing. De juiste HCI-oplossing moet een brede reeks implementatiemodellen voor toepassingen ondersteunen. Om bedrijfskritische toepassingen te kunnen uitvoeren, moet de oplossing snel en consistent zijn. Dit vereist lage latentie en lage IOPS-variabiliteit.

Integratie met elke cloud. Naarmate multicloud-omgevingen steeds gangbaarder worden, moet de oplossing de flexibiliteit bieden die nodig is om meerdere hypervisors te ondersteunen en toepassingen te implementeren in de cloudomgeving die daar het meest geschikt voor is.

Schaalbaarheid. De juiste oplossing biedt ondersteuning van uw huidige IT-behoeften, past zich aan naarmate deze behoeften veranderen en biedt de eenvoud en flexibiliteit om elke werklast en use case te verwerken.