Guest

Cisco breidt aanbod voor geïntegreerde communicatie en digitale samenwerking verder uit

Diegem, 10 november 2009
Cisco heeft zijn technologieaanbod voor 'collaboration' of digitale samenwerking gevoelig uitgebreid. Het bevat nu ook sociale netwerktoepassingen voor bedrijven en gehoste e-mailoplossingen, met name Cisco WebEx Mail. Daarnaast introduceert Cisco een aantal nieuwigheden op het vlak van geïntegreerde communicatie ('unified communications'), videocommunicatie van zeer hoge beeld- en geluidskwaliteit (Cisco TelePresence) en webtoepassingen zoals Cisco WebEx, dat als een dienst over het internet wordt geleverd (Software as a Service).

Met Cisco's vernieuwde en uitgebreide 'collaboration'-aanbod kunnen medewerkers snel de juiste personen, expertise en informatie identificeren, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Ze kunnen die ook vlot consulteren of ermee in contact komen, via om het even welk communicatiemiddel of -toestel: van gewone e-mail of instant messaging (chat) tot en met meer geavanceerde ‘collaboration’-toepassingen zoals Cisco WebEx en TelePresence.

Vanuit zijn streven naar openheid heeft Cisco ook belangrijke inspanningen geleverd om de interoperabiliteit tussen de verschillende toepassingen en toestellen te garanderen. Zo laat de nieuwe Cisco Intercompany Media Engine twee of meer organisaties zelfs toe om samen te werken alsof ze een enkele netwerkomgeving deelden.

De eerste sociale netwerktoepassingen voor bedrijven die Cisco eigenhandig ontwikkelde, zijn Cisco Show and Share, een systeem voor sociale videonetwerken, en het Cisco Enterprise Collaboration Platform. Daarin staan niet langer documenten maar personen centraal. Met die toepassing kunnen bedrijven snel en flexibel virtuele teamruimtes en groepsomgevingen creëren. Zij kunnen er ook makkelijk hun bestaande bedrijfstoepassingen en Web 2.0-inhoud mee integreren.

Naast nieuwe modellen van de Cisco Media Experience Engine (MXE), die digitale media zo aanpast dat zij op elk toestel afspeelbaar zijn, lanceert Cisco ook een eigen zoekplatform, dat digitale inhoud automatisch labelt en catalogiseert (‘social content tagging’).

Het volledige, Engelstalige persbericht van Cisco vindt u hier.

Voor meer details en achtergrondinformatie over de nieuwigheden in Cisco’s aanbod voor Unified Communications kunt u hier terecht.

Digitale hogeresolutiefoto's van de nieuwe 'collaboration'-producten van Cisco zijn op eenvoudig verzoek verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be.

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner