Guest

Cisco integreert spraak en video van hoge kwaliteit in virtuele desktops

Diegem, 13 oktober 2011 - Cisco heeft zijn aanbod voor desktopvirtualisatie (Virtualization Experience Infrastructure, VXI) uitgebreid met nieuwe oplossingen waarmee ondernemingen spraak- en videotoepassingen van hoge kwaliteit in hun virtuele desktopomgeving kunnen integreren. Naast enkele nieuwe gebruikerssystemen, zoals de Cisco VCX 6215 thin client en Cisco VXC 4000 appliance, heeft Cisco ook WAN-optimalisatie voor Citrix XenDesktop voorgesteld. Die combinatie, het eerste resultaat van een brede strategische alliantie met Citrix, verbetert de gebruikerservaring bij samenwerking op afstand.

Met die aankondiging speelt Cisco in op de sterke opkomst van desktopvirtualisatie binnen bedrijven. Gartner schat dat de wereldwijde HVD-markt (Hosted Virtual Desktop) in 2014 uit 70 miljoen eenheden zal bestaan, ofwel 15 procent van de desktops en laptops die dan in gebruik zullen zijn. Om mee te kunnen evolueren met die snelle groei van de markt, moeten bedrijven hun gebruikers een rijke virtuele ervaring met spraak en video van hoge definitie kunnen garanderen. Tegelijk moet een geïntegreerde systeemaanpak hen toelaten om de kosten en complexiteit van implementatie te verminderen.

"Om klanten te helpen bij een snellere overgang naar desktopvirtualisatie, bieden wij hen een eenvoudige manier om sterk beveiligde oplossingen uit te breiden, bandbreedte te optimaliseren en meer gebruikers te laten genieten van een uitmuntende beeldkwaliteit en virtuele ervaringen waarin spraak en beeld centraal staan. Desktop computing is aan het veranderen en samen met onze partners wijzen wij de klant hierin onverminderd de weg", verklaart Frank De Reymaeker, Systems Engineer Manager bij Cisco België en Luxemburg

Meer details, achtergrondinformatie en illustratiemateriaal vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen.

Een hogeresolutiefoto van Frank De Reymaeker kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.

 

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 800 werknemers.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner