Guest

Cisco lanceert EnergyWise voor energiezuiniger infrastructuurbeheer

Diegem, 18 februari 2009
Cisco heeft intelligente energiebeheersoftware ontwikkeld voor zijn Catalyst-switches. Cisco EnergyWise meet, rapporteert en reduceert het energieverbruik van diverse toestellen die verbonden zijn met IP-netwerken (Internet Protocol), zoals telefoons, laptops en draadloze antennes. Op termijn zullen klanten van Cisco dankzij die nieuwe technologie het integrale energieverbruik in hun kantoren en andere bedrijfsgebouwen beter kunnen beheren, met inbegrip van de liften, verlichting, airconditioning- en verwarmingssystemen.

Met de lancering van Cisco EnergyWise toont Cisco aan dat netwerktechnologie een CO2-vriendelijke economie mogelijk maakt, energieverbruik helpt reduceren en een algemene stimulans is voor een duurzaam milieubeleid. Door innovatieve software als Cisco EnergyWise te combineren met intelligente netwerksystemen uit het Cisco Catalyst-gamma kan de CO2-uitstoot van bedrijven aanzienlijk dalen.

Optimaal energiebeheer in drie fasen
Bedrijven zullen het energieverbruik van hun ICT- en gebouweninfrastructuur in drie fasen kunnen optimaliseren met Cisco EnergyWise. In een eerste fase, die deze maand al ingaat onder de noemer 'Network Control', beheert Cisco EnergyWise het energieverbruik van IP-toestellen zoals telefoons, videobewakingscamera's en draadloze antennes. Klanten die al Cisco Catalyst-switches in huis hadden, kunnen die vanaf nu volledig gratis upgraden met de EnergyWise-software.

Vanaf de zomer van dit jaar, wanneer onder de noemer 'IT Control' de tweede fase begint, zullen klanten ook het energieverbruik kunnen meten en verbeteren van andere toestellen zoals pc's, laptops en printers. In de derde en laatste fase, die begin volgend jaar van start gaat onder de noemer 'Building Control', zullen zij ook hun gebouwen energiezuiniger kunnen beheren met behulp van Cisco EnergyWise. Dan zullen bedrijven met name ook het verbruik kunnen beheren van liften, toestellen voor verlichting, verwarming, ventilatie of luchtkoeling en systemen voor toegangscontrole of brandbeveiliging.

Omdat Cisco de toepassingsmogelijkheden van EnergyWise het komende jaar gevoelig wil uitbreiden, is er ook een nauwe samenwerking tot stand gebracht met andere fabrikanten, zoals Schneider Electric (gebouwenbeheer), SolarWinds (netwerkcontrole) en Verdiem (pc-energiebeheer). In dezelfde context kondigt Cisco ook de overname aan van Richards-Zeta, een ontwikkelaar van intelligente middleware die de integratie en interoperabiliteit van ICT-toepassingen, gebouweninfrastructuur en Cisco EnergyWise zal vergemakkelijken.

"Cisco EnergyWise geeft ICT-beheerders een snel, accuraat en flexibel zicht op mogelijke energiebesparingen, voor de ganse onderneming of meer specifieke, verbruiksintensieve sites zoals campussen, satellietkantoren en datacenters", besluit John Baekelmans, green ambassador bij Cisco Belux. "Maar op termijn zullen onze klanten ook de efficiëntie van hun volledige netwerk- en gebouweninfrastructuur kunnen verhogen en zodoende met succes de actuele en toekomstige uitdagingen op vlak van milieu- en energiebeheer aangaan."

Voor bijkomende informatie over Cisco EnergyWise, inclusief demo's, videogetuigenissen van klanten en podcasts van Cisco-woordvoerders en analisten, kan je terecht op
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_012709.html en
http://www.cisco.com/en/US/producs/ps10195/index.html

Digitale hogeresolutiefoto's van Jan Cuypers en Cisco's nieuwe kmo-producten zijn op eenvoudig verzoek verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner