Guest

Cisco bevordert digitale samenwerking tussen bedrijven

Diegem, 28 januari 2010

Cisco heeft een nieuw communicatieprotocol geïntroduceerd dat interoperabiliteit tussen TelePresence Meeting-systemen met meerdere beeldschermen mogelijk maakt. Dankzij het TelePresence Interoperability Protocol (TIP) kunnen TelePresence-klanten de communicatie en samenwerking met hun leveranciers en partners verbeteren, zonder in te boeten op de hoge beeld- en geluidskwaliteit, de realistische interactie en levensechte weergave die ze van een Cisco TelePresence-ervaring verwachten.

Cisco ondersteunt traditioneel alle open standaarden die de barrières voor samenwerking tussen organisaties helpen wegnemen. Cisco wil het TelePresence Interoperability Protocol daarom openstellen voor zijn sectorgenoten, zonder dat zij royalty’s voor het gebruik ervan moeten betalen. Enkele andere leveranciers van systemen voor videocommunicatie, zoals LifeSize, RADVISION en TANDBERG, sloten daartoe al een licentieovereenkomst met Cisco.

“De vrijgave van ons TelePresence Interoperability Protocol vormt een belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuwe open standaard voor TelePresence, zoals die ook voor andere videotoepassingen bestaat”, zegt Frank De Reymaeker, country systems engineer manager van Cisco België en Luxemburg. Zo ondersteunt Cisco ook de H.323-standaard, die toelaat om TelePresence te gebruiken in combinatie met gewone videoconferentiesystemen, zowel in standaarddefinitie (SD) als hoge definitie (HD).

Nieuwe modellen en toepassingen

Cisco kondigt ook vijf nieuwe TelePresence-toepassingen aan waarmee ondernemingen hun bestaande bedrijfsprocessen op ingrijpende wijze kunnen veranderen. Zo breidt Cisco het gebruik van TelePresence uit van virtuele vergaderingen naar virtuele klaslokalen; virtuele helpdesks of conciërges; virtuele toonzalen voor productdemonstraties op afstand; virtuele brainstormsessies voor designers en andere gebruikersprofielen die drijven op een nauwe samenwerking en constante interactie; en opname- en uitzendmogelijkheden voor virtuele evenementen.

Ten slotte introduceert Cisco ook nieuwe versies van bestaande TelePresence-systemen zoals het Cisco TelePresence System (CTS) 3000 en 3200. Naast een verbeterde gebruikerservaring onderscheiden de nieuwe Cisco TelePresence Systemen 3010 en 3210 zich door een snellere installatie en een zuiniger energieverbruik.

Het originele Engelstalige persbericht met meer details en links naar bijkomende informatie en beeldmateriaal kunt u hier raadplegen.

Digitale hogeresolutiefoto’s van Cisco’s TelePresence-gamma en andere oplossingen van Cisco die samenwerking op afstand mogelijk maken, zijn op eenvoudig verzoek verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be.

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner