Guest

Cisco-studie bevestigt enthousiasme maar ook bezorgdheid om gebruik van tablets in bedrijven

Diegem, 25 januari 2012 - Cisco heeft de resultaten bekendgemaakt van een internationale enquête onder 1.500 ICT-managers waarin gepeild werd naar de perceptie van het gebruik van mobiele toestellen, en meer bepaald tablet-pc's, binnen hun organisatie. Daaruit blijkt dat dit gebruik significant gestegen is: voor elke drie aanvragen voor een smartphone die een IT-afdeling vandaag te verwerken krijgen, wordt er ook één tablet aangevraagd.

De groeiende populariteit van tablets op de werkvloer bevestigt een andere nieuwe trend, bekend onder de noemer 'Bring Your Own Device' (BYOD), waarbij werknemers hun eigen privétoestellen ook voor professioneel gebruik gaan aanwenden. Hoewel bijna de helft van de respondenten (48%) beweert dat hun bedrijf nooit officieel zou toestaan dat zij hun eigen toestellen gebruiken op het werk, denkt meer dan de helft (57%) dat sommige medewerkers dat toch doen, zonder toestemming. Iets meer dan de helft (51%) ziet hun aantal bovendien in stijgende lijn gaan.

Hoewel de ondervraagde ICT-managers zich bewust zijn van de zakelijke voordelen die de BYOD-trend kan opleveren, zeker in combinatie met bedrijfsapplicaties op maat van tablets, zien zij toch ook enkele moeilijkheden opduiken, vooral inzake beveiliging. Gebruikers van de nieuwe toestellen op een veilige manier toegang geven tot de bedrijfsservers is een van hun belangrijkste bekommernissen. Twee op drie ICT-managers (64%) liggen ook wakker van het verlies of de diefstal ervan. Meer algemeen vindt bijna de helft van de ICT-managers (44%) dat het BYOD-fenomeen de aandacht afleidt van andere belangrijke projecten.

De enquête werd eind 2011 uitgevoerd in bedrijven van verschillende grootte en actief in diverse sectoren in Canada, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Meer achtergrondinformatie en onderzoeksresultaten vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Een infografiek met de belangrijkste bevindingen kunt u hier downloaden.


Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"

Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.

Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 700 werknemers.

Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium

Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:

Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be

Laat ons u helpen

  • Vind een Cisco-partner