Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Nieuwe functies Cisco Webex zorgen voor een veilige terugkeer naar kantoor

Diegem, 17 juni 2020

Op zijn jaarlijkse gebruikersconferentie Cisco Live heeft Cisco vandaag nieuwe functies gepresenteerd voor Webex, zijn toepassing voor videoconferencing, online meetings en webinars. Die moeten ondernemingen en hun medewerkers helpen om in alle veiligheid opnieuw naar kantoor te komen. Zo telt een videocamera van Cisco het aantal personen in een ruimte, met een signaal wanneer het maximum is bereikt. Met Webex Control Hub krijgen IT-teams een beter zicht van het gebruik van vergaderruimtes, zodat ze de schoonmaak en het kantoorbezoek efficiënter kunnen organiseren.

COVID-19 zorgde voor een ongeziene shift naar telewerken. Daardoor explodeerde het gebruik van Cisco Webex. In april vergaderden een half miljard gebruikers via het platform, goed voor een totaal van 25 miljard vergaderminuten ofwel het driedubbele van het normale volume.

“In eerste instantie hebben we ervoor gezorgd dat medewerkers, federale en regionale overheden, zorgverleners en anderen veilig en productief konden blijven werken. Nu we driemaal het gebruikelijke volume zien van voor de pandemie - of ongeveer de helft van de globale videoconferenties in de wereld, winnen de bandbreedte voor vlot telewerk maar ook de beveiliging en privacy verder aan belang. We hebben onze software nog beter versleuteld en vermijden maximaal gegevensverlies. De capaciteit hebben we met factor drie opgetrokken om thuiswerk almaar beter te ondersteunen”, zegt Michel Assink, Collaboration Lead voor Cisco in Noord-Europa.

Webex Control Hub organiseert een veilige terugkeer naar kantoor

Uit de meest recente CIO enquête “CIO Perspectives 2020” blijkt dat het voor heel wat CIO’s een uitdaging is om enerzijds een veilige terugkeer naar kantoor te organiseren met COVID-19-proof vergaderruimtes én anderzijds het telewerken nog maximaal te ondersteunen.  

Met de nieuwe Cisco Webex Control Hub kunnen IT-teams op een transparante manier alle connecties met Webex beheren, door thuiswerkers en op kantoor. Ze krijgen onder meer een duidelijk beeld van het gebruik van vergaderruimtes, wat resulteert in een efficiëntere organisatie van de schoonmaak en een slimmere kantoorindeling.

Met de netwerksoftware Cisco DNA Spaces for Return to Business monitoren bedrijven ook hun werkplekken. Ze zien of de social distancing-regels worden gerespecteerd en hoeveel gebruikers er zich precies in een gebouw bevinden.

Verder kan Cisco’s spraaktechnologie snel geïmplementeerd worden op zowat elk toestel in elke vergaderruimte. Het zorgt ervoor dat mensen minder vaak schermen of knoppen moeten aanraken in gedeelde ruimtes.

Ook voor beheer van headsets en cloudtelefonie

In Webex Control Hub kunnen IT-teams ook de connectiviteit en beveiliging van al hun Cisco Headsets beheren. Via de Bluetooth-verbinding van headsets kunnen hackers mogelijk toegang krijgen tot de computer van een gebruiker. Ten slotte kunnen organisaties ook hun cloudtelefoniesysteem Webex Calling met de nieuwe Control Hub beheren.

Tot slot kondigde Cisco ook een nauwere integratie aan met Box, een leverancier van documentopslag in de cloud. Ruim 100.000 bedrijven in de wereld maken gebruik van Box. Meer daarover lees je in het Engelstalige persbericht.

Een foto van Michel Assink kun je hier downloaden.

Over Cisco – NASDAQ: CSCO
Technologiebedrijf Cisco zorgt er al sinds 1984 voor dat het internet werkt. Dankzij Cisco en zijn partners kunnen organisaties en particulieren veilig verbinding maken, communiceren en samenwerken, en de digitale opportuniteiten van morgen benutten. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be  Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Lokaal nieuws over Cisco vindt u hier.