Hebt u een account?

  •   Gepersonaliseerde content
  •   Uw producten en ondersteuning

Hebt u een account nodig?

Account maken

Cisco introduceert nieuwe beveiligingsarchitectuur voor het industriële internet of things (IIoT)

Samengevat:

  • Eerste beveiligingsarchitectuur voor het internet of things die inzicht biedt in zowel IT als OT
  • Cisco Cyber Vision biedt realtime detectie van cybersecurity-bedreigingen voor industriële activa dankzij Cisco’s threat intelligence-organisatie Talos
  • Cisco Edge Intelligence-oplossing vereenvoudigt gegevensbeheer van edge tot multi-cloud

Barcelona (Spanje), 29 januari 2020

Netwerken vormen in toenemende mate de ruggengraat van operationele technologieën (OT) voor levensnoodzakelijke infrastructuren zoals energie, transport en industrie. Als gevolg hiervan hebben betrokken organisaties steeds meer behoefte aan realtime toegang tot hun digitale gegevens om de productie, het kostenbeheer en cybersecurity te verbeteren. Op zijn gebruikersconferentie Cisco Live, heeft Cisco een beveiligingsarchitectuur geïntroduceerd voor het industriële Internet of Things, die een beter inzicht biedt in zowel operationele (OT) als IT-omgevingen. Dit vergemakkelijkt de beveiliging van industriële processen. Cisco maakt het ook eenvoudiger om gegevens op te halen van de rand van het IoT-netwerk (‘edge’) en versnelt zo de digitalisering van projecten.

“Het aantal cyberdreigingen in kritieke infrastructuuromgevingen neemt toe. We moeten sneller wijzigingen in apparaten en verbindingen detecteren, de kwetsbaarheid ervan beoordelen en oplossen voordat de beveiliging van de organisatie er onder lijdt," meent Sid Snitkin, vice-president van ARC Advisory Group. Cisco biedt uitgebreide beveiliging door IT en OT samen te brengen in securitycenters, met geavanceerde anomaliedetectie en geïntegreerde threat intelligence.

“Bedrijven hebben volledige zichtbaarheid van al hun netwerkomgevingen nodig om hun industriële hub te beveiligen, het risico op cyberdreigingen te verminderen en industriële processen te optimaliseren”,  zegt Steven De Ruyver, Cybersecurity Lead Belux bij Cisco. 

De innovaties in Cisco’s nieuwe IoT-beveiligingsarchitectuur omvatten:

  • Beveiliging van de industriële netwerkomgeving: Cisco Cyber Vision is de eerste security software voor de automatische detectie van industriële activa, en is geïntegreerd in Cisco’s portfolio voor IIoT-netwerken. Cisco Cyber Vision analyseert het verkeer van geconnecteerde objecten, creëert een segmentatie op basis van netwerkpolicies met Cisco ISE en DNA Center zodat klanten vermijden dat dreigingen in operationele omgevingen circuleren. De tool wordt gevoed met threat intelligence-informatie van Cisco Talos. Zo biedt Cisco realtime monitoring van cybersecurity-bedreigingen voor industriële activa en processen, die de beschikbaarheid, productiviteit en beveiliging beïnvloeden.
  • Gegevensbeheer van edge tot multi-cloud: Cisco Edge Intelligence maakt het eenvoudiger om gegevens aan de rand van het netwerk (‘edge’) op te halen en verwerken. De technologie maakt een vlotte transfer van die gegevens naar multi-cloud en lokale bestemmingen ('on premises') mogelijk waardoor organisaties het beheer van hun IoT-gegevens gedurende de hele levenscyclus optimaliseren.

Met Cyber Vision wist Cisco de complexiteit uit van infrastructuren met meerdere leveranciers, gegevens en activa. De IoT-cybersecuritysoftware is compatibel met alle Cisco-gateways, switches en routers.

Een foto van Steven De Ruyver is hier beschikbaar. Meer informatie over Cisco IoT vind je op http://www.cisco.com/go/IoT

###

Over Cisco – NASDAQ: CSCO

Cisco is wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de manier verandert waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com en www.cisco.be. Nieuws, achtergrondinformatie en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Vaak gestelde vragen over Cisco cloud vind je hier.

Contact voor journalisten:

Check Twice
Rafaël Tirmarche
M:
 +32 476 68 94 92
E: rafael@checktwice.eu